Προς το περιεχόμενο

Shadow Gallery - Digital Ghosts


panagiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παίδες.

 

Ακούω για 3η φορά τον νέο δίσκο των Shadow Gallery που έφτασε χθες στα χέρια μου.

Πολύ θετικές εντυπώσεις προς το παρόν. Είναι άλμπουμ 100% Shadow Gallery... ακόμα και χωρίς την τεράστια φωνή του Mike Baker, η μπάντα διατηρεί την ταυτότητά της.

7 κομμάτια (από 6,5 ως 10 λεπτά το καθένα) και η έκδοση που πήρα εγώ, έχει και 4 bonus, τα δύο εκ των οποίων ηχογραφήθηκαν με τον Baker στα φωνητικά (05 το ένα και 08 το άλλο).

Δε με κούρασε σε κανένα σημείο ο δίσκος. Τον ακούω ευχάριστα και με ενδιαφέρον ως το τέλος... Τα πολυφωνικά σημεία (σήμα κατατεθέν της μπάντας) φυσικά δε λείπουν. Η νέα φωνή (Brian Ashland) ταιριάζει απόλυτα στο στυλ τους και νομίζω αντικαθιστά επάξια τον προκάτοχό του.

H ατμόσφαιρα που αποπνέουν το booklet και το layout του δίσκου, είναι αρκετά σκοτεινή, κάτι εύλογο ελέω θανάτου Baker. Δεν έχω δώσει ακόμα προσοχή στους στίχους, μιας και θέλω να επικεντρωθώ στη μουσική αρχικά.

Θα επανέλθω όταν έχω πιο σαφή εικόνα για τον δίσκο.

Περιμένω και τις δικές σας απόψεις εννοείται.

 

Στο τέλος του booklet υπάρχει το παρακάτω κειμενάκι:

FOR 25 YEARS WE MADE MUSIC AND THEN SILENCE. YOUR UNIQUE AND PASSIONATE VOICE STILL RESONATES WITH A HAUNTIGLY POWERFUL EMOTION THAT DEMANDS WE LISTEN AND THEN LINGERS. THE LOSS OF YOUR TALENT IS GREAT AND THE LOSS OF YOUR SPIRIT GREATER. INDEED, FOREVER YOUR SHADOW WILL REMAIN. GOD BLESS. MIKE BAKER 9/2/63 - 10/29/08

 

ShadowGalleryDigitalGhosts.jpg

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμένω να ανεβώ Αγρίνιο Τάκη για να τ' ακούσουμε μαζί και να κάνω και εγώ τις παρατηρήσεις μου.

Όταν ξαναγυρίσω Πάτρα, θα γράψω τις εντυπώσεις μου αφού πρώτα το ξανακούσω για αρκετές φορές.

 

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...
  • 2 μήνες αργότερα...

Πολύ καλό άλμπουμ απ' τους Shadow Gallery. Πιο δυνατός και πιο groov-άτος απ' τους προηγούμενους. Η μελωδία χάνεται κάπως (με την καλή έννοια). Δίνουν περισσότερο σημασία σε prog περάσματα με ξεσπάσματα ενδιάμεσα και φωνητικά που θυμίζουν έντονα το στυλ των SG.

Η νέα φωνή φαίνεται ότι προσαρμόστηκε άριστα στις φωνές και των υπόλοιπων μελών που τραγουδούν. Γενικά με "ψιλο-κούρασε" η ποσότητα των ατόμων που έπαιξαν. Μία ο ένας drums μία ο άλλος lead vocals, μία ο παράλλος σόλο... Επίσης, στα αξιόλογα η διάθεσή τους για lives. 'Άντε να τους δούμε επιτέλους προς Ευρώπη μεριά.

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου