Προς το περιεχόμενο

Επιλογή synth 88 πληκτρων..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα υποψηφια ειναι  1)motif xs 

                             

                              2)kurzweil K2600 X

 

                              3)To kurzweil pc3 x

                                (αν και δεν ειναι synth φαινεται αρκετα ισχυρο)

 

 

Κυριως με ενδιαφερουν οι φυσικοι ηχοι.

Η χρηση του θα ειναι  στουντιακη αλλα και σε επιλεγμενα live μαζι με το korg m3.

Τι λετε ?

Προς τα που να κινηθω ?

Αξιζει να το ψαξω προς μεταχειρισμενα μερια?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πιστευω K2600. Ασυγκριτα πιο δυσχρηστο αλλα ίσως το πιο ευελικτο μηχανημα με τους καλύτερους φυσικούς ήχους και φυσικα παρα πολύ καλό hammond.

 

Κι εγω αυτο θα παιρνα αλλά λόγω του οτι πρεπει να ετοιμαζω ήχους στο 5λεπτο για τα ταμτιριρομαγαζα επελεξα την μεγαλη οθόνη του Fantom. Ακομα το σκεφτομαι όμως γιατι το kurzweil είναι ερωτας μεγάλος. Ίσως αν παρατήσω τα σεζιον να κινηθώ προς τα κει.

 

Το Pc3 δεν είναι και τόσο ευελικτο μηχανημα, ενω για τα Μοτιφ δεν εχω και την καλύτερη γνώμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι ε? Απλα αρκετοι φιλοι πληκτραδες ορκιζονται οτι το μοτιφ εχει οτι πιο καλο σε φυσικους ηχους.

Αυριο μαλλον θα παω για test drive

Επισης μου αρεσε το γεγονος οτι το μοτιφ μπορει να χρησιμοποιηθει και ως controller για το cubase  μεσω ethernet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον εχουμε τους ίδιους φιλους και μενα τα ίδια μου λενε αλλα τι να πω? Τους γλυκους ήχους του Κ2600 δεν τους εχω συναντήσει αλλου.

 

Και προτιμώ το Φαντομ απο το ΥΑΜΑΗΑ. Πολύ πιο καθαρά σαμπλς για να φτιαξεις τους ήχους σου. Και σε απειρως μικροτερο χρόνο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yamaha motif xs φίλε μου κατά τη γνώμη μου, γιατί είπαμε γούστα είναι αυτά.

Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει σημείο σύγκρισης καταρχήν το ένα είναι ένα όργανο που βγήκε σήμερα ενώ το άλλο βγαίνει δέκα χρόνια το ίδιο.Ακόμη έχει scsi!! πολύ βασικό για μένα.Όσων αφορά την ευελιξία του..........εμένα μου φαίνεται πανεύκολο.

Είπαμε όμωε είναι προσωπική μου άποψη αυτή.

Φιλικά, ninja.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε μα, ολοι συντηρουμε μια κατασταση λες και γραφει πουθενα οτι το ταδε korg φτιαχτηκε για λα'ι'κα ενω το ταδε yamaha δεν κανει για το ενα και το αλλο...

Οπως λεω πολλες φορες , σκοτωνομαστε να βρουμε πληκτρα με 65 arpegiators 98 oscilators και δεν ξερω και εγω τι αλλο και τελικα ολο το βραδυ παιζουμε ζε'ι'μπεκικα και ρουμπες με ακκορντεον και pad...

Υπερβαλλω και αστειευομαι απλα μιας και αλλαξα μουσικες κατευθυνσεις φετος , και μαλιστα επεστρεψα στον μουσικο μου χωρο πιστευω πως ενα καλο 88αρι θα με κανει να νιωσω μουσικος και οχι οργανοπαικτης....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιώ και τα δύο.Ενα motif ES8 (ίδιος μηχανισμός με το XS) και ένα Kurzweil K2600XS.

Τα Kurzweil έχουν αρκετά ευαίσθητο μηχανισμό στα πλήκτρα και μετά απο ελάχιστα χρόνια παρουσιάζουν προβλήματα όπως πολύ έντονο και ενοχλητικό θόρυβο σε κάποια πλήκτρα κ.λ.π(σε κάποιους δε παρουσιάζουν ποτέ βέβαια αλλα εμένα μου συνέβει και με ελάχιστη και απαλή χρήση)

Ετσι χρειάζεται να γίνει αλλαγή στα εσωτερικά βαρίδια των οποίων το κόστος είναι απαράδεκτο.Στην Ελλάδα στην αντιπροσωπεία ,μου είχαν ζητήσει 600 με 700 euro ΜΟΝΟ για την αγορά των ανταλλακτικών βαριδίων ,σύν όσο θα κόστιζε η εργασία.Ο λόγος που ζητήσαν τόσα είναι επειδή μου είπαν οτι ΔΕ πουλάνε ξεχωριστά 4 η 5 βαρίδια (η όσα χρειαζόντουσαν)αλλά υποχρεωτικά ....όλα μαζί!! Τελικά αγόρασα όσα ήθελα εγώ και όχι όλα, απ΄το THOMANN.DE και τα αντικατέστησε ο προσωπικός μου τεχνικός.

Τα MOTIF έχουν έναν εξαιρετικό μηχανισμό πλήκτρων εξαιρετικά στιβαρό και πολύ πιο ισορροπημένο που πλησιάζει την αίσθηση του πιάνου περισσότερο.Δεν είναι τυχαίο το όνομα που έχουν τα YAMAHA CLAVINOVA στα παιδιά που θέλουν να μάθουν πιάνο και δεν διαθέτουν αληθινό πιάνο.H YAMAHA στην αίσθηση των πλήκτρων έχει μεγαλύτερη πείρα απ΄την εποχή του ΚΧ88.(Με υπέροχους αντιπάλους τότε το RD1000 της Roland και το Α80 επίσης της Roland).

Σχετικά με τον ήχο τώρα,τα ΥΑΜΑΗΑ motif έχουν εξαιρετικό ήχο πολύ λαμπερό και με διαύγεια και θα τα συνιστούσα για home η για live καθώς και δισκογραφικές δουλειές.

 

Παρόλα αυτά τα Kurzweil για μένα έχουν (στο σύνολο)μεγαλύτερη πιστότητα στον ήχο,είναι επίσης λιγότερο "σκληρά" ηχητικά και ειδικά για χρήση σε δισκογραφία είναι πολύ πιο μουσικά.Δε πιστέυω ότι ένα synth YAMAHA μπορεί να πιάσει ακόμα σε ήχο(ως rompler) ένα Kurzweil σειράς Κxxxx (τα Yamaha VL1,dx7,SY99 κλπ είναι άλλη περίπτωση και δεν αφορούν τα παραπάνω που γράφω).

 

Υπάρχουν και τα τελευταίας γενιάς ROLAND FANTOM που τα πιάνα τους πχ είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι σήμερα σε πιστότητα σε hartware synth αλλα τα πλήκτρα τους είναι μάλλον ελαφρώς πιο πίσω απ΄τα δύο παραπάνω της σύγκρισης.

Επειδή αγαπάω σχεδόν όλα τα synths του κόσμου φτηνά η ακριβά,ειδικά όταν μιλάμε για YAMAHA ROLAND η KURZWEIL η KORG δε μπορώ να πώ ποιό είναι καλύτερο, το καθένα έχει τα χαρίσματα του και μια μοναδική θέση στο setup ενος μουσικού η δημιουργού,θα έλεγα επειδή τα KURZWEIL είναι σαφώς και πολύ ποιο δύσκολα στη χρήση σε σχέση με ένα MOTIF,να προτιμήσεις το motif XS8.

Σίγουρά κάποιοι θα έχουν αντίθετη άποψη αλλά αυτή είναι η μαγεία της μουσικής.Ο καθένας αγαπάει και στήρίζει διαφορετικό εργαλείο,το παν είναι να βγάζει ενδιαφέρουσα μουσική απ’αυτό κι ας παίζει και με αυτοσχέδιο όργανο φτιαγμένο απο καλάμια η χορτάρια(καλαμόφωνο η χορτόφωνο88 ...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξυπνησα με μια χαρα σημερα το πρωι και λεω να παω να δοκιμασω το motif και ευτυχως που μου κοψε και πηρα τηλεφωνο στον Νακα (στα κεντρικα), η απαντηση ηταν οτι δεν υπαρχει πουθενα διαθεσιμο motif xs8 για επιδειξη....

Φοβερο ε? Η ναυαρχιδα της βασικης εταιρειας που αντιπροσωπευει ο Νακας και δεν εχει ενα μοντελο ανοιχτο....

Παντως οπως σκεφτομαι τα πραγματα μαλλον θα κινηθω προς το motif και αργοτερα θα προτιμησω την Κurzweil σε ρακ.Οσες φορες τυχαινει σε συναυλια να μου φερνουν Kurzweil stage piano παρολο που μου αρεσει πολυ ο ηχος , το κλαβιε με κουραζει σε σχεση με clavinova που τυχαινει να παιξω σε αλλα live.

Παρεπιμπτοντως , εχει κανεις αποψη για τα alesis fusion ?Αξιζει να ριξω μια ματια?

Aν και το design ειναι λιγο 2012.... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου