Προς το περιεχόμενο

E-MU 0404 USB and ASIO


akra2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς, καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum!

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μία νέα κάρτα ήχου, που αγόρασα πρόσφατα (Ε-MU 0404 USB).

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το Live (8.0.2) για ηχογραφήσεις (vocals, guitar) και είχα αρκετό latency με την κάρτα ήχου, οπότε ύστερα από αρκετή αναζήτηση κατέληξα ότι πρέπει να περάσω στο ASIO4ALL (v. 2.10 - beta), καθώς τα προβλήματα λύνονταν.

Έχω τα Windows 7 και δυστυχώς όχι μόνο δεν λύθηκε το latency, αλλά πλέον είναι αδύνατον να επαναφέρω και την παλιά μου ρύθμιση (MME/DirectX) με παράλληλη χρήση της κάρτας (ως audio device).

Με ASIO το Live λαμβάνει σήμα, αλλά δεν έχω καθόλου ήχο.Πειραματίστηκα αρκετή ώρα με την κιθάρα και το μικρόφωνο, προσπάθησα να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις τόσο στο Live, αλλά και στις ρυθμίσεις της εσωτερικής κάρτας ήχου (C-Media είναι).

Δεν έχω καταφέρει τίποτα, και αυτό που με απασχολεί είναι, ότι δεν μπορώ να προχωρήσω σε ηχογράφηση.

Τι συμβαίνει?Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία με το ASIO?Βοήθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά καλωσήρθες φίλε! :)

 

Στο θέμα σου, έχε τα εξής υπόψιν:

 

1) Asio4All και παρόμοιες πατέντες χρησιμοποιούμε μόνο όταν χρησιμοποιούμε κάποια on-board κάρτα ήχου. Αν έχουμε κάποια κάρτα που υποστηρίζει κανονικούς ASIO drivers, δεν χρειαζόμαστε τους Asio4All. Συνεπώς τους πετάς και περνάς ξανά τους κανονικούς drivers της κάρτας ήχου.

 

2) Καλύτερα απενεργοποίησε εντελώς την on-board κάρτα από τον Device Manager των Windows ή το BIOS του υπολογιστή.

 

3) Εγώ καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις επιλέξει σωστά την κάρτα που θα χρησιμοποιεί το Live. Βεβαιώσου ότι στις επιλογές του προγράμματος είναι παντού επιλεγμένη η EMU και ότι χρησιμοποιείς τον ASIO driver της κάρτας, όχι MME ή DirectX μιας και θα εξακολουθήσεις να έχεις latency.

 

Δοκίμασε τα παραπάνω και βλέπουμε αν δεν λυθεί το πρόβλημα... ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Υποστηρίζει η 0404 κανονικούς ASIO drivers?(που μπορώ να τους βρω?)Έκανα uninstall τους ASIO4ALL, όμως στο Live παραμένει η επιλογή ASIO στο driver type (όπως επίσης και η MME/DirectX).Παρόλαυτα ενώ η επιλογή MME/DirectX δούλευε κανονικά πριν κάνω install το ASIO4ALL πλέον μου βγάζει ένα μήνυμα, όταν πάω να ορίσω για Audio Device την 0404: "Failed to open the audio device".

 

2)Όταν έλεγα την on-board κάρτα ήχου, εννοούσα την κανονική κάρτα ήχου του υπολογιστή.Πώς το λένε?Την κάρτα που συνδέονται τα speakers..

 

3)Δεν εμφανίζεται κάποια νέα επιλογή στο driver type, ενώ το ΑSIO όταν το επιλέγω απλά δείχνει ότι λαμβάνει σήμα, αλλά δεν υπάρχει καθόλου ήχος..

 

:(

 

P.S.:Έκανα επίσης σήμερα update και τους drivers της EMU και το firmware της.

Ορίστε και μερικές pics από τις ρυθμίσεις:

http://yfrog.com/0h80916130p

http://yfrog.com/1899726912p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοειται πως η καρτα εχει ASIO drivers, απορω γιατι μπηκες καν στον κοπο για τους Asio4All.

 

Οπως ειπε και ο φιλος Alchemist την onboard καρτα πρεπει να την ξεχασεις, θα πρεπει να την απενεργοποιησεις απο το BIOS της μητρικης σου καλυτερα.

 

Τωρα, στο Ableton h ρυθμιση που πρεπει να κανεις ειναι εκει που επελεγες ASIO4ALL σαν τον driver σου θα πρεπει τωρα να επιλεξεις EMU ASIO. Αν το κανεις αυτο λογικα θα πρεπει να εχεις ηχο.

 

Εννοειται πως τα ηχεια πρεπει να τα συνδεσεις στην EMU και οχι στην onboard καρτα ηχου, αλλα αυτο φανταζομαι πως το εχεις κανει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aντιστοίχως για τις απορίες...

 

1. Και βέβαια υποστηρίζει κανονικούς ASIO drivers η ΕΜU, όπως όλες οι κανονικές κάρτες ήχου. Aυτοί είναι οι "μαμίσιοι" που υπάρχουν στο cd και στο σάιτ. Αυτούς και μόνο αυτούς θα χρησιμοποιείς.

 

2. Ναι, αυτή είναι, η ενσωματωμένη. Ακολουθείς τη συμβουλή του Κερμιτάκου.

 

3. Έλεγξε προσεκτικά τις συνδεσμολογίες σου (όπως ειπώθηκε, τα ηχεία ή ακουστικά στην EMU - ξέχνα εντελώς την οnboard για ηχογραφήσεις). Άνοιξε και κάποιο άλλο DAW όπως πχ. το Cubase ή αν δεν το έχεις, κάποιο freeware, και κοίτα αν παρουσιάζεται πάλι το πρόβλημα. Στο παρελθόν δούλευε κανονικά σε άλλα projects?

 

Μόλις τώρα άνοιξα ένα προτζεκτάκι στο Ableton και αυτές οι ρυθμίσεις σου είναι σωστές:

http://img44.yfrog.com/img44/2161/99726912.png

Όσον αφορά αυτές... http://img17.yfrog.com/i/80916130.png/ είναι ακριβώς ίδιες με τις default ενός νέου project, και φυσιολογικά από τη στιγμή που το Audio 1 είναι "οπλισμένο"για rec όπως το δικό σου, θα έπρεπε να ακούς το σήμα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά λύθηκε το όλο πρόβλημα.

Είχα ήδη εγκατεστημένους τους drivers, απλούστατα έκανα ένα άλλο λάθος στην συνδεσμολογία.

Όλα οκ τώρα :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου