Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση ρεύματος σε λαμπάτους ενισχυτές(?)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

    Με αφορμή τον πολύ φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ που μου ήρθε, αναρρωτιόμουν τι διαφορετικό έχω κάνει τους τελευταίους μήνες ώστε να μου έρθει τόσο αυξημένος ??? Eπειδή τώρα τελευταία λόγω ανεργίας  >:( κάθομαι πολλές στο σπίτι και παίζω πολλές ώρες κιθάρα και ακόμη και τις ώρες που δεν παίζω ο ενισχυτής παραμένει στο standby, σκέφτομαι ότι ισως βοήθησε κ αυτο στο "φούσκωμα"...Anyway η κατανάλωση των ενισχυτών με λυχνίες ειναι ένα θεμα που με απασχολούσε πάντα και ώντας εντελώς άσχετος περί ρευμάτων είπα να το ρίξω στο τραπέζι  και να ρωτήσω τους σοφότερους του forum ;D

    Ο ενισχυτής που έχω είναι ο ENGL Screamer 50 combo E330 (50W, 2x5881)... Τί σημαίνει το 50W, οτι "καίει" όσο περίπου και η 14αρα τηλεόρασή μου ή μήπως κρύβεται κάτι διαφορετικό πίσω από τις υποχθόνιες λάμπες ?? Πες μου γιατρέ είναι όντως αυτό το αδηφάγο ον που ψάχνω????

Remember...relativity...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κατανάλωση που έχει ειναι πολύ παραπάνω από 50W, στην πραγματικότητα είναι 3πλάσια σε μεγάλη ένταση... Αλλά και σε stand-by οι λαμπάτοι καταναλώνουν αρκετά.

Εάν τον αφήνεις πολλές ώρες στο standby, τραβάει αρκετή ενέργεια από τη ΔΕΗ ως λαμπάτος, ώστε να θερμαίνονται τα νήματα(filaments) των λυχνιών και να παραμένουν ζεστές κι έτοιμες για παίξιμο.  Εάν τον κλείνεις όταν δεν παίζεις για ώρα, θα καταναλώνει σίγουρα λιγότερο και θα αντέξουν περισσότερο οι λυχνίες. Η ζωή τους εξαρτάται από το πόσες ώρες είναι αναμμένες(έστω και σε stand-by).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ζωή τους εξαρτάται από το πόσες ώρες είναι αναμμένες(έστω και σε stand-by).

 

Αλλα και απο ποσες φορες τος ανοιγοκλεινεις.Καλυτερα να αφησεις τον ενισχυτη ανοικτο για 4 ωρες παρα να τον ανοιγοκλεισεις 4-5- φορες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα μου φαινεται κουλο να φταιει αυτο ...

 

ας πουμε οτι παιζεις 5 ωρες την μερα σε μεγιστη ισχυη = 155βατ*5ωρες=775 βατωρες = 0,775 κιλοβατωρες και υποθετοντας οτι η μια κιλοβατωρα κανει 10 σεντς καταναλωνεις 7,5 σεντς τη μερα

πολλαπλασιαζωντας αυτο επι 30 βρησκησεις το μηνιαιο κοστος του ενισχιτη σου (σε ρευμα)

 

7,5*30=225 σεντς .... 2,25Ε δεν μου φαινεται λογικο να φταιει αυτο για την αυξηση του ποσου(ακομα και αν παιζεις 10 ωρες την ημερα σε φουλ ισχυη που δν νομιζω γιατι θα σου ειχαν κανει εξωση το ποσο βγαινει διπλασιο δηλαδη 5,5ευρω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομίζω πως στους λογαριασμόυς της δεή γίνεται ένας συμψηφισμός με κάποια αναλογία του τωρινού μηνιαίου ποσού με το αντίστοιχο του περασμένου χρόνου.

 

διορθώστε με αν λεω βλακείες

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα ο ενισχυτης της κιθαρας θα ηταν το τελευταιο που θα κοιταγα για φουσκωμενο λογαριασμο ΔΕΗ ;D.

 

Φροντιζε να δουλευεις θερμοσιφωνο, πλυντηριο, φουρνο, καφετιερα, σιδερο, πιστολακι μαλλιων και γενικα οτι καιει πολυ, στις ωρες του νυχτερινου ρευματος (νταξει, οσο γινεται παντα(θερμοσιφωνο και πλυντηριο ειναι ευκολο)), και οσο χρειαζεται μονο ;)

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το manual του ενισχυτή: "Power consumption: 155 watts max."

 

Αν γράφει αυτό, τότε ο ενισχυτής καταναλώνει όσο μια λάμπα (δωματίου) 100w και μια άλλη 55w στις ίδιες ώρες λειτουργίας.

Αλλού είναι η αιτία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου