Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε επιλογή sequencer και υπολογιστή


nucleogenesis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, είμαι καινούργιο μέλος οποτε συγνώμη αν πόσταρα σε λάθος θέμα. Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με κάποια προβλήματα που με απασχολούν.

 

Κατ αρχην να σας πω οτι γράφω ορχηστρική μουσική (σπουδάζω ακόμη στον Νάκα κλασσικο πιάνο και κάνω αρμονία). Έχω ενα macbook της Apple (το απλό, όχι το pro) και χρησιμοποιώ το Garage Band. Πρόσφατα αγόρασα μια εξωτερική κάρτα ήχου Lexicon I-onix u42s.

 

Επειδή θέλω να ακούγεται επαγγελματικός ο ήχος μου αποφάσισα να αγοράσω κάποιο επαγγελματικό sequencer. Ετσι λοιπον, κατέβασα απ'το ιντερνετ το logic studio για να το δοκιμάσω και παράλληλα εγκατέστησα και το Cubase SX 3 το οποίο είχα αγοράσει παλαιότερα. Το logic μου φαίνεται κάπως πιο εύκολο αν και το piano roll του είναι πιο δύσκολο απ' του Garage Band. Επίσης δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τη Lexicon, μου την αναγνωρίζει μια χαρά. Το Cubase απ' την άλλη πρόσεξα οτι εχει πολύ λιγότερα όργανα απο αυτά που δίνει το Logic και δεν εχω καταφέρει ακόμα να έχω ήχο απο την Lexicon, ωστόσο απ οτι διαβάζω το Cubase είναι πιο διαδεδομένο. Ο ήχος που θέλω να έχω είναι σαν του Σταμάτη Σπανουδάκη. Δηλαδή πολύ καλά έγχορδα, πιάνο (κυρίως κλασσικά όργανα) αλλά παραλληλα και ηλεκτρονικά όργανα (κυριως pads, bells) Επισης, ο Σπανουδάκης χρησιμοποιεί κάποιο οργανο σαν oberheim bass το οποιο για να καταλαβετε μπορειτε να το ακουσετε στο ξεκίνημα του τραγουδιού του "Περίπατος στο Και" απο το cd "Για τη Σμύρνη".

 

Το macbook δεν σηκώνει αυτά τα προγράμματα ευκολα, και θέλω να πάρω ενα desktop μηχάνημα όπως iMac ή MacPro (αν και είναι πολύ πιο ακριβός).

 

Μπορείτε να μου δώσετε τις προτάσεις σας? Θα με βοηθούσατε πολύ γιατι εχω σαστίσει απο τον όγκο πληροφοριών που βρήκα στο ιντερνετ και πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξω υπολογιστή και πρόγραμμα για να ξεκινησω κι εγώ να κανω αυτά που θέλω...

Με συγχωρείτε για το μεγάλο μήνυμα και τις πολλές (και ενδεχομένος άχρηστες) πληροφορίες!

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχάς καλώς όρισες στο noiz, είσαι στο σωστό section.

 

Για το θέμα που αναφέρεις δεν είμαι 100% σχετικός, από την άποψη ότι δεν χρησιμοποιώ υπολογιστές της Apple. Όσον αφορά το θέμα του υπολογιστή και της επιλογής του, σαφέστατα υπάρχουν πολλά άτομα που θα σε κατατοπίσουν.

Όσον αφορά το sequencer, θα έλεγα γενικά ότι το Logic είναι μια πιο καλή επιλογή απ' ό,τι το παλιότερο Cubase SX3. Για άμεση σύγκριση θα ήταν σκόπιμο να βάλεις στο παιχνίδι το καινούργιο Cubase 5, το οποίο έχει πάρα πολλές βελτιώσεις σε σχέση με SX3. Πάντως οι περισσότεροι χρήστες Mac που ξέρω ορκίζονται στο όνομα του Logic. Θα έλεγα να κάνεις τις συγκρίσεις σου και να αποφασίσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

 

Πάντως για να αποκτήσεις αυτόν τον επαγγελματικό ήχο που λες, δεν μπορείς να αρκεστείς στα εικονικά όργανα που σου προσφέρει το κάθε sequencer. Γι' αυτό θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποιες βιβλιοθήκες ήχων ειδικές για το είδος που γράφεις. Δηλαδή θα χρειαστείς τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη ορχήστρα όπως π.χ. αυτές της σειράς Quantum Leap Symphonic Orchestra της East West ή άλλες που κυκλοφορούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή θέλω να ακούγεται επαγγελματικός ο ήχος μου αποφάσισα να αγοράσω κάποιο επαγγελματικό sequencer.

Καλώς ήρθες...ο επαγγελματικός ήχος δεν γίνεται μόνο από το sequencer, αλλά και από την καλή κάρτα ήχου (την δική σου δεν τη ξέρω σε ποιά κατηγορία κατατάσεται), αλλά και και από τα ποιοτικά softsynts.

Το Logic θεωρείται από τα επαγγελματικά και εάν αγοράσεις το πλήρες πακέτο (που είναι πάμφθηνο γι αυτά που προσφέρει), θα πάρεις μαζί και άπειρα εικονικά όργανα υψηλού επιπέδου.

Από εκεί και πέρα, τα laptops (κατά τη γνώμη μου), πάντα θα υστερούν σε σχέση μα τα towers.

 

Το macbook δεν σηκώνει αυτά τα προγράμματα ευκολα, και θέλω να πάρω ενα desktop μηχάνημα όπως iMac ή MacPro (αν και είναι πολύ πιο ακριβός).

Mια άλλη, δοκιμασμένη λύση, είναι πάντα τα καλά, αξιόπιστα, βαρειά, μεταχειρισμένα G5...

Kάποιοι τα χρησιμοποιούν, και δεν τα αλλάζουν εύκολα...τα συμπεράσματα δικά σας

http://www.realworldstudios.com/Recording_Studios/The_Big_Room/Standard_Equipment

 

YΓ. Ποιός σου είπε ότι δεν μπορείς να γράψεις "Σπανουδάκη" στο Garageband? ;D ;D

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω απόλυτα για τη διαφορά μεταξύ laptop και desktop υπολογιστών.

 

Όταν δεν υπάρχει ανάγκη για μεταφορά του υπολογιστή ή όταν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, η καλύτερη λύση είναι ένας σταθερός υπολογιστής. Και πιο μεγάλη υπολογιστική ισχύ έχουν συνήθως (λόγω του ότι οι πιο εξελιγμένοι επεξεργαστές έρχονται πρώτα στους σταθερούς, και μετά βγαίνουν σε εκδόσεις για φορητούς), και πιο εύκολα επεκτάσιμοι είναι, και μεγαλύτερες οθόνες μπορείς να βάλεις (ακόμα και δύο οθόνες ταυτόχρονα, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα). Το workspace είναι πιο άνετο και βολικό από ό,τι σε ένα φορητό υπολογιστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nα πάντως, γιατί πάντως κάποιος πέρνει laptop ::) ::)

H δικαιολογία, είναι συγκλονιστική ;D ;D

http://www.johnmclaughlin.com/

πατήστε equipment...

 

Τον κόβω να αδιαφορεί για κουρδισμένα ξύλα και λαμπάτους ενισχυτές...μάλλον άσχετος είναι!

 

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις......

Κατέβασα το Cubase 5 (έχει trial version για 30 μέρες) και τώρα δουλεύω παράλληλα και Logic για να καταλήξω σε κάποιο... Το θέμα του λάπτοπ είναι πονεμένη ιστορία, και μετανοιώνω σχεδόν απο τον πρώτο μήνα που το πήρα... έπρεπε να είχα πάρει desktop, ακόμα κι ενας iMac θα ήταν καλύτερος..anyway, το πήρα το μάθημά μου!

Μου προέκυψαν 2 ακόμα απορίες , αν μπορείτε να με βοηθήσετε και με αυτές ... ;;;

 

1. Στο site της steinberg έψαξα για ποιοτικά vst και βρήκα το Halion Symphonic Orchestra και το The Grand 3 τα οποία είναι ακριβώς αυτά που θέλω σαν όργανα. Εϊναι καλα τα συγκεκριμένα?

2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα vst που έχει ήδη μέσα το Logic και στο Cubase ?

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου