Προς το περιεχόμενο

Λειτουργια patchbay?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα! Εχω ενα patchbay της neutrik αγορασμενο προσφατα! το αγορασα με σκοπο να καρφωνω μπροστα οποιοδηποτε line(ειτε κιθαρας,μπασου, πληκτρα) για να το στελνω στην κονσολα!Κατι δηλαδη σαν multi ! Απλα μετα διαπιστωσα οτι μπορει να κανει και αλλη λειτουργια εκτος απο αυτην που το ηθελα εγω! Δεν εχω καταφερει ομως να καταλαβω ακριβως πως λειτουργει ! εαν καποιος θα μπορουσε να με βοηθησει με τις γνωσεις του!

patchl1-5a5c1d68db5b2b25309ba3d3554fab6d.jpg.f067ff0267efd0d246cac81ae069ca14.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αν κατάλαβα, οι λειτουργίες που ανακάλυψες, αφορούν τις normalled συνδέσεις.

Ουσιαστικά ένα patchbay κάνει αυτό που έγραψες ήδη. Δηλαδή έχεις όλες τις εισοδο - εξόδους της κονσόλας και των εφέ σε ένα ρακ.

 

Η πρόσθετη λειτουργία των normalled εισόδων προσφέρει τη δυνατότητα να παρεμβάλεις ένα εφέ π.χ. σε μια γραμμή που μόνιμα πηγαίνει στην κονσόλα. Οπως γίνεται συνήθως σε μια τηλεόραση που όταν βάλεις ακουστικά, κόβεται ο ήχος στα ηχεία. Δηλαδή ο ήχος είναι μόνιμα συνδεδεμένος με το ηχείο της τηλεόρασης, αλλά όταν βάλεις το βύσμα των ακουστικών, το σήμα δρομολογείται στα ακουστικά. Οταν αφαιρέσεις το βύσμα πάλι, επειδή είναι normalled, ξαναπάει στην μόνιμη διαδρομή του, στο ηχείο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι τίποτα άλλο από εισόδους και εξόδους.Συνήθως η πάνω σειρά είναι outputs και η κάτω inputs.Βασικά η patch bay δεν έιναι τ'οσο απαραίτητη για να ηχογραφήσεις τα όργανα σου όσο είναι για να δρομολογήσεις τα ήδη υπάρχοντα σηματα στην κονσόλα σου και τα περιφεριακα (αν έχεις)!Σε σειρά compressors gates expanders equalizers limiters(δηλαδη στα ινσερτ της κονσόλας) και παράλληλα τα εφφέ σου reverb chorus κλπ(δηλαδη στα Auxiliaries της κονσόλας).Καλές μίξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω βρε παιδια.πολυτιμη βοηθεια! απλα θελω και ενα παραδειγμα συνδεσης! ασ πουμε οτι εχω μια κονσολα με 16 εισοδους , ενα βαθος και εναν κομπρεσορα δηλαδη για να καταλαβω συνδεω ολες και τις 16 εισοδους της κονσολας στο πισω κατω μερος του patchbay και ολα τα outputs του βαθους και του κομπρεσορα στο πανω και πισω μερος! επισης συνδεω και τo output ασ πουμε μιας κιθαρας στο πισω και πανω μερος οποτε με καλωδιο patch, εαν θελω να εχω και βαθος και κομπρεσορα στην κιθαρα δρομολογω το output της κιθαρας στο ενα καναλι του βαθους και μετα απο το βαθος στο ενα καναλι του κομπρεσορα και απο τον κομπρεσορα στο καναλι της κονσολας που με ενδιαφερει! το εχω καταλαβει σωστα ή οχι! δωστε μου και εσεις ενα παραδειγμα αν μπορειτε!

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου