Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Logic 9


kerkiras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

 

Δουλεύω σε Macbook Pro με Motu 828 Mk3 και Logic 9.1.1. Έιχα καιρό να γράψω φωνή και χθες που προσπάθησα αντιμετώπιζα το εξής πρόβλημα:

 

Όταν επιλέγω για εγγραφή το Audio Track στου οποίου το Input αντιστοιχεί η είσοδος του μικροφώνου (δηλαδή όταν επιλέγω την ένδειξη "R") αυτόματα ενεργοποιείται και το Input Monitoring χωρίς όμως να είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη διπλανή ένδειξη (Ι). Για να το πω πιο απλά με το που επιλέξω "R" στο Audio κανάλι, είτε έχω επιλεγμένο το "Ι" είτε όχι ακούω ακριβώς το ίδιο.

 

Προσπαθώντας λοιπόν να γράψω στα Monitors και στα ακουστικά ακούω τη φωνή έτσι όπως περνάει μέσα από το Logic με αποτέλεσμα να έχει καθυστέρηση κάποια ms, γεγονός που δυσκολεύει πολύ την εγγραφή πόσο μάλλον οταν θα θελήσω κάποια στιγμή να γράψω κάποιο όργανο. Το μόνο που θέλω είναι να ακούω το μικρόφωνο μέσα από την κάρτα χωρίς να περνάει το σήμα από το Logic.

 

Να σημειώσω οτι δοκίμασα την ίδια διαδικασία και με τις Analog Εισόδους της κάρτας μου και έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Επομένως σίγουρα δεν είναι θέμα της κάρτας άλλα πρόβλημα του Logic.

 

Στο παρελθόν έχω γράψει με την πρώτη έκδοση του Logic (9.0) και δεν είχα πρόβλημα όποτε σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποιο bug της τελευταίας έκδοσης, όμως παρόλο που δοκίμασα τώρα την αρχική έκδοση γιατί την έχω κρατημένη backup στο Mac, μου παρουσίασε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Φυσικά, από την τελευταία φορά που έχω γράψει έχουν εγκατασταθεί πολλά Audio Units και Plug-ins, δεν ξέρω βέβαια αν αυτό έχει κάποια σχέση και μπορεί να δημιουργήθηκε το πρόβλημα από κατι τέτοιο.

 

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος φίλος από το Forum αντίστοιχο πρόβλημα;

 

Έχετε κάποια λύση να προτείνετε ή έστω κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε, κοίτα τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου, υπάρχει ρύθμιση που ακούς αυτό που είναι στην είσοδο ώστε να μην έχεις καθυστέρηση και δεν χρειάζεται να πατάς το I για να ακουσείς την είσοδο.Αντί γι αυτό μπορείς να βγάλεις τα εφέ που προκαλούν την καθυστέρηση (bypass) και να μικρύνεις το i/o buffer size από το system preferences, ο <<σωστός>> τρόπος να γράφεις είναι να ακούς αυτό που γράφεται.Άμα όμως το θες όπως ήταν, απενεργοποίησε το software monitoring από το audio preferences.Ελπίζω να σε κάλυψα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

 

Στην κατω μπαρα του logic (transport) δεξιά έχει ενα ηχειάκι το οποιο οταν ειναι ανοικτο κανει monitoring απο το logic. Βγάλε αυτο off και εισαι οκ. Αν δεν φαινεται το εικονιδιο κανε δεξι κλικ customize transport bar.. και επελεξε το εικονιδιο για να στο δειχνει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 

Μια ερώτηση ακόμα....

 

Έστω οτι θέλω να γράψω φωνή ή κάποιο φυσικό όργανο. Την ώρα που γράφω θέλω να υπάρχει ένα Reverb για να ακούει ο τραγουδιστής ή ο μουσικός πάνω στη φωνή του ή στο όργανο του αντίστοιχα. Αυτό το θέλω μόνο για την ώρα της εγγραφής.

 

Πως μπορώ να το κάνω αυτό αν απενεργοποιήσω το Software Monitoring;

 

Γενικότερα τι λύση υπάρχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου