Προς το περιεχόμενο

Gibson LesPaul Goldtop


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους παιδιά!

Επειδή βαρέθηκα να μπλέκομαι στα λαγούμια της GASίτιδας θέλω να κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα απ' αυτόν τον φαύλο κύκλο αγοράζοντας μια κιθάρα με τεράστιες κοχόνες. Συγκέντρωσα λοιπόν ένα ποσό που μου επιτρέπει να κοιτάζω στα ίσια τα ταμπελάκια των τιμών των Goldtop. Σ' αυτό ακριβώς το σημείο χρειάζομαι την γνώμη των πιο ειδικών από εσάς. Τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξω σε μια τέτοια αγορά, ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες μεταξύ των διαφόρων μοντέλων κτλ. Κάθε συμβουλή απ' όσους έχετε εμπειρία θα εκτιμηθεί δεόντως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Kατ' αρχάς να σου προτείνω να κάνεις ένα search για τις Gibson LP στα θέματα του forum γιατί έχουν γραφτεί παρά πολλές σελίδες για τις συγκεκριμένες κιθάρες.

 

(Εδώ που τα λέμε όμως καλό θα ήταν κάποιος από τους S9F ή FFMakis να καθόταν να κάνει έναν οδηγό αγοράς  LP για sticky)

 

Οι δικές μου συμβουλές:

 

Τι πρέπει να έχει μια καλή Les Paul παιγμένη ακουστικά.

 

α. Άπειρο sustain

β. Ένα σχετικό twang - δεν λέμε να είναι σαν tele αλλά να μην είναι σαν τούβλο στο attack.

γ. Σε καμιά περίπτωση να μην ακούγεται μουντή στα πρίμα ή πνιγμένη στα μπάσα. Ένας πλήρης συχνοτικά ήχος, μεστός και βαθύς είναι αυτό που περιμένουμε.

 

Ηλέκτρικά την βάζεις και την ακούς. Αν δεν σου αρέσουν οι μαγνήτες πειραματίσου.

 

Πως ξεκινάμε να δώσουμε 2-3 χιλιάρικα για Gibson.

 

α. Έχουμε διαβάσει για τις Custom Shop. Ξέρουμε ότι έιναι οι top of the line με τα καλύτερα ξύλα, ποιοτικό έλεγχό κλπ. Πώς συγκρίνονται με μία standard ή traditional;

Aν δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα φροντίζουμε να ακούσουμε μερικές standard και μερικές Custom Shop από κοντά για να στρώσουμε αυτί. Αφού ακούσουμε τις καλές τις κακές και τις άσχημες ανεξαρτήτως budget, στο τέλος παίρνουμε την καλύτερη που αντέχει η τσέπη μας έχοντας παίξει με αρκετές και με επίγνωση της αγοράς μας.

 

β. Επειδή αυτό δύσκολα γίνεται στην Ελλάδα κλείνουμε μια easyjet για καμιά Αγγλία ή Γερμανία. Αν δεν μπρούμε να το κάνουμε αυτό στην Αθήνα ακούμε όλες τις Heritage του Κουρμπή και τις Gibson toy Guitar Store και διαλέγουμε.

 

γ. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε τόσα λέφτά σε κιθάρα που δεν έχουμε ακούσει, ιδιαίτερα αν αυτή λέγεται Gibson Std. O ποιοτικός έλεγχος στην συγκεκριμένη εταιρεία είναι μάλλον ανύπαρκτος και οι διαφορές από κιθάρα σε κιθάρα αρκετά μεγάλες.

 

δ. Επειδή όμως σε κάθε κανόνα υπάρχουν λογικές εξαιρέσεις, διάβασα τον S9F με την συλλογή του από Custom Shops, να αναφέρει το Mark's Guitar Loft. Eπίσης και από τη δική μου εμπειρία το Vintage Gear Guitar Shop στην Sunset Blvd είναι πολύ καλό. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα, για online αγορές όμως μακριά όμως από τα supermarket (thomann).

 

ε. Το Les Paul Forum έιναι αρκετά καλή πηγή πληροφοριών.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω που τα λεμε παντως μιας και ειναι κοινη παραδοχη οτι το quality control της εταιριας ειναι για τα πανηγυρια και οι διαφορες μεταξυ 2 ομοιων οργανων μπορει να ειναι τεραστιες,εγω δεν θα εδινα 2.5 χιλιαρικα χωρις να δοκιμασω καμια 10αρια οργανα τουλαχιστον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κάνω μία χαζή ερώτηση?

 

Κοιτάς ντε και καλά gold top? Όχι καμία άλλη Les Paul σαν τις Custom, Historic, Classic κλπ?

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορουσες να τσεκαρεις και τις γιαπωνεζες Tokai(την ακριβη σειρα) και Edwards βγαινουν κοντα στο χιλιαρικο και ειναι καλυτερες απο Gibson της σειρας.

Δες αυτες

http://cgi.ebay.com/ESP-EDWARDS-E-LP-92SD-P-Gold-Top-Long-tenon-Duncan-NEW-/380255190870?pt=Guitar

 

http://cgi.ebay.com/TOKAI-Premium-Series-LS165S-GT-Gold-Top-/260637315493?pt=Guitar

Εγω αν ηταν να παρω στα τυφλα κιθαρα θα επαιρνα μια απο αυτες και οχι Gibson παντως.

Ελπιζω να βοηθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από παλαιότερο post μου...           

 

 

"Και μερικές απλές συμβουλές σε-νεαρούς κυρίως-επίδοξους αγοραστές μίας Gibson Les Paul:(Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν έχω την ψευδαίσθηση οτι είμαι ειδικός.Ότι συμβουλή δίνω,πηγάζει απο την δικιά μου εμπειρία έως τώρα και ότι έμαθα "the hard way..." όπως λένε και οι Αμερικάνοι...

 

 

1.Αν το όνειρό σας είναι να πάρετε μια Les Paul για να βάλετε "φωτιά" στον ενισχυτή παίζοντας Thrash metal,Speed metal,Death metal ή οτιδήποτε άλλο είδος "βαριάς" metal...save it!Αγοράστε μία κιθάρα των 300€ βάλτε ενα σετάκι EMG και είστε έτοιμοι...για απογείωση!Τι θέλω να πω?Και μία σκούπα με χορδές περασμένες μια χαρά τα πάει σε high gain καταστάσεις...Καλύτερα να επενδύστε τα λεφτά σας σ'έναν φοβερό ενισχυτή αν γουστάρετε κυρίως metal...(για να μην παρεξηγηθώ και εγώ γουστάρω metal!)

 

2.Παραδόξως(σε σχέση με το 1) το ίδιο ισχύει ακόμα και αν δεν παίζετε metal!ΠΡΩΤΑ αγοράστε ένα καλό ενισχυτή(λαμπάτο κατα προτίμηση...) και ΜΕΤΑ μια Gibson.Είναι σαν να αγοράζεις μία Ferrari και να την βάζεις ****λάστιχα...Πως θα αποδώσει έτσι...?

 

3.Αφού-και μόνο τότε-ξεμπερδέψτε με τον ενισχυτή,τότε αγοράστε(ή δανειστείτε αν βρείτε) μία καλή φορητή ζυγαριά ακριβείας 0-6kg...(ναι,ναι καλά διαβάσατε...ΔΕΝ είμαι "φτιαγμένος" ...Απολύτως καθαρός! ).Πάρτε την,λοιπόν,μαζί σας και εξηγήστε στον υπάλληλο του καταστήματος οτι πρότου καν ακουμπήστε την κιθάρα,θα θέλατε να την ζυγίσετε πρώτα...Σ'αυτό το σημείο αν παρατηρήσετε οτι σας κοιτάει σαν να το σκάσατε απο κάπου...ή αν δείτε οτι κατευθύνεται προς το τηλέφωνο σχηματίζοντας το 100...πείτε του καληνύχτα και οτι τον συμπαθάτε.Εγώ θα του΄ριχνα και κάνα 5ευρω για να αλλάξει χορδές στη σκούπα του...ΑΝ σας πει "no problemo",τότε είστε σε καλό δρόμο...Βάλτε την πάνω στη ζυγαριά και αν η μέτρηση δείξει από 8.70-9.50lbs(το πολύ) (1lbs=0.4536kg),ε τότε αυτό είναι καλός οιωνός...Αν δείξει οτιδήποτε άλλο,διατηρείστε τις επιφυλάξεις σας.Εγώ προσωπικά δεν θα συνέχιζα στο επόμενο βήμα...Ζητείστε να δέιτε μία άλλη και ξαναζυγίστε την.(λέμε τώρα...στην Ελλάδα βρισκόμαστε...)

 

4.Ας πούμε οτι υπάρχει κάποια άλλη ή οτι-έστω-συνεχίζετε μ'αυτήν που υπάρχει.Προτού καν ακουμπήστε χορδή δείτε/ρωτήστε αν τουλάχιστον "φοράει" ίδιου διαμετρήματος χορδές μ'αυτές που σας βολεύουν.Έχει τρομερή σημασία αυτό,ειδικά στις Les Paul...To ιδανικό θα είναι όχι μόνο να φοράει ίδιου διαμετρήματος χορδές,αλλά να είναι και της  ί δ ι α ς  εταιρείας που σας βολεύει και το "action" της να είναι στο ύψος που επίσης σας βολεύει.Κάτι άλλο που ίσως θεωρηθεί λεπτομέρεια αλλά μόνο λεπτομέρεια δεν ειναι,είναι οτι είναι ακριβώς το ίδιο να δοκιμάζεις μια κιθάρα με "τελειωμένες" χορδές και την ίδια κιθάρα με ολοκαίνουριες...Τι εννοώ?Οι ολοκαίνουριες χορδές έχουν αυτό το ενοχλητικότατο "buzzάρισμα" μέχρι να "κάτσουν".Το ιδανικό,λοιπόν,είναι να γίνει η δοκιμή με "φρέσκιες" χορδές αλλά ΟΧΙ με ολοκαίνουριες!Προσωπικά θα προτιμούσα-αν δεν είχα άλλη επιλογή-να δοκιμάσω μία κιθάρα με ψιλοφθαρμένες χορδές παρά με ολοκαίνουριες...ΟΛΑ αυτά έχουν τρομερή σημασία για να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα για μια Les Paul που ενδιαφέρεται να αγοράσει.Βέβαια για να'μαστε δίκαιοι...δεν μπορεί ο καταστηματάρχης να μπάινει σ'αυτή τη διαδικασία για τον κάθε τυχάρπαστο-απίθανο τύπο που δεν έχει κυριολεκτικά φράγκο στην τσέπη και απλά του καύλωσε να μπει στο κατάστημα για να περάσει την ώρα του...(άντε να πάρει και καμμιά πέννα στο τσακίρ κέφι... ).Να μαστε ΔΙΚΑΙΟΙ κύριοι...

 

5.Σ'αυτό το σημείο αρχίζουν τα πραγματικά ωραία ή τα "ωραία"...ΜΗΝ βάλετε την κιθάρα στον ενισχυτή ακόμα.Unplugged με άλλα λόγια...Προσωπικά σ'αυτό το βήμα παίζω κυρίως με 6η 5η και 4η χορδή...Αν η κιθάρα "σπαρταράει" ή "resonάρει" όπως λέω εγώ,έχει δυνατό και καθαρό "ακουστικό" ήχο...είναι πάρα πολύ καλό σημάδι.Επίσης παίξτε ανοιχτές συγχορδίες και αν το ίδιο ισχύει και εδώ(κυρίως βέβαια στις "μπάσσες" χορδές) είστε σε πολύ καλό δρόμο...Όσον αφορά το θρυλικό sustain για το οποίο φημίζονται οι Les Paul να ξέρετε οτι οι καλές το έχουν ακόμα και unplugged!Κυρίως,βέβαια, στη 2η και την 3η χορδή.Κάντε δοκιμές κυρίως σ'αυτές τις χορδές και αν δείτε οτι οι νότες δεν "χάνονται" αμέσως...αρχίστε να σκέφτεστε πως θα την κάνετε δικιά σας την συγκεκριμένη κιθάρα!Προσωπικά αν όλα πάνε καλά σ'αυτό το σημείο δεν χρειάζεται καν να την συνδέσω στον ενισχυτή...την αγοράζω επιτόπου.

 

6.Και ερχόμαστε στη σύνδεση με τον ενισχυτή...Εδώ άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν.Για μένα το συγκεκριμένο βήμα δεν είναι τίποτα περισσότερο απο το να διαπιστώσει κάποιος απλά αν του αρέσουν ή όχι οι μαγνήτες της κιθάρας...Καμμία απολύτως σχέση με την κιθάρα αυτή καθ'αυτή.Εδώ δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί το θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό.Αν δεν σας αρέσουν μην σκάτε,αλλάξτε τους και αυτό ήταν.Αυτό που δεν θα μπορέσετε με τίποτα να αλλάξετε είναι τα ξύλα,γι'αυτό το πιο σημαντικό βήμα είναι το 5ο!!!Διαβάστε το ξανά και ξανά και εμπεδώστε το...Θεωρώ εντελώς περιττό να αναφέρω οτι πρέπει την δοκιμή να την κάνετε με τον ΔΙΚΟ σας ενισχυτή!Αν βαρίεστε να τον κουβαλάτε,αφήστε αυτό το βήμα για το σπίτι.Αν είστε τυχεροί και υπάρχει ο ίδιος ενισχυτής στο μαγαζί δοκιμάστε,αλλά να ξέρετε οτι-ειδικά σε λαμπάτους-ενισχυτές υπάρχουν μικρές μεν διαφορές,διαφορές δε!

 

 

Αυτά τα ΟΛΙΓΑ... Συγνώμη αν κούρασα κάποιους,θέλω να πιστέυω,όμως,οτι κάτι συνεισέφερα...Ευχαριστώ όσους έκαναν τον κόπο και διάβασαν αυτό το post.

 

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου