Προς το περιεχόμενο

Πιθανό πρόβλημα συγχρονισμού?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως γνωρίζει κανείς τη λύση στο παρακάτω πρόβλημα?Σχρησιμοποιώ σαν master ενα πιανο korg (C540) και slave ενα arranger KORG PΑ 50.Σε σημεία που χρησιμοποιώ pedal ακούγεται ενα μπέρδεμα σε συγχορδιες των 2 οργανων κάποιες φορές(ετσι μπορώ να το χαρακτηρίσω)κατι σαν ασυμφωνία στις αρμονιες (μαλλον φευγει λίγο μπροστα το πιανο ) στο demo mou 'locked heart' (classic) προς το τέλος ακούγεται αυτό που λέω.(το παραθέτω)Ξεπερνιέται αν αλλάξει ο τρόπος απόδοσης(pedal) που δεν το θέλω όμως τις περισσότερες φορές.Λύνεται με κανένα μηχανισμό συγχρονισμού και ποος ειναι αυτός?Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

locked_heart+eq-192.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν το ακούω σαν πρόβλημα συγχρονισμού αλλά σαν πρόβλημα midi. Δηλαδή σαν να μπερδεύεται το σήμα και "ενεργοποιούνται" και άλλες εντολές όπως το modulation...

Εγώ δεν έχω korg και ούτε έχω δουλέψει (και λυπάμαι που το λέω). Έχω το yamaha Α 1000 και ως master το fatar vmk 188 pluus. Το Α1000 έχει ένα μενού για να ρυθμίσεις το πως, το τι, και με ποιο τρόπο θα λαμβάνει τις πληροφορίες από το midi in (master). Ψάξε να δεις αν έχεις και εσύ κάτι τέτοιο και αν βρεις επέλεξε ΜΟΝΟ αυτά τα οποία θες εσύ να λαμβάνει το pa 50.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο και να μην ήταν βλακείες αυτά που είπα...

 

Φιλικά, Φώτης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα Φώτη, καμιά γνώμη ή υπόδειξη δεν θεωρώ ότι ειναι βλακεία από τη στιγμή που δεν εκφράζεται σαν εξυπναδα(και δεν βρίσκω να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία).Συγκεκριμένα στο 2.56-57 εως 2.59 ακούγεται καθαρα αυτό που λέω.Δε νομίζω να είναι κάποιο μπέρδεμα παραμέτρων γιατί το μόνο που χρησημοποιώ πέραν του παιξίματος στο πιάνο με τα χέρια ειναι to δεξι pedal, και εχω ψάξει για αυτό το setup στο midi filtering.(Επίσης, συνήθως σε κοντινα χρονικά μοντέλα των ίδιων εταιρειών αν δεν έχει αλλάξει η τεχνολογία δεν παρουσιάζονται 'ασυμβατότητες) Τι να πώ πάλι όμως! (εγώ το καταλαβαίνω σαν να μην 'απομονώνει'(να αφήνει πίσω εννοώ) από  την παλιά(sustained συγχορδία)  και να παίζει την καινούρια από πάνω κρατώντας τον απόηχο από την προηγούμενη.Αν δεν είναι κάτι τέτοιο πιθανολογώ λάθος τρόπο παιξίματος (μόνο όμως λόγω ιδαιτερότητας  midi επικοινωνίας)γιατί με ένα όργανο δεν ακούγεται κάτι λάθος από 'αβέβαιο'  παίξιμο...βλέπω πιάνο στο avatar, καταλαβαίνεις  το 'αβέβαιο'. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 

Β.Αντωνίου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εάν θεωρήσω ότι α) τα Operating System (λειτουργικό σύστημα) των οργάνων είναι σωστά χωρίς προβλήματα (bugs) και β) έχεις τις σωστές ρυθμίσεις πχ στα data filtering των οργάνων, τότε:

 

Εκ πρώτης όψεως, δεν το ακούω σαν πρόβλημα συγχρονισμού. Μάλλον πρόβλημα πολυφωνίας ή CPU data overloading κάνει το όργανο που διαβάζει και αναπαράγει.

 

Προβλήματα που μας συμβαίνουν.

Πολλές φορές παίζοντας από ένα όργανο στέλνουμε άθελά μας πληροφορίες όπως για παράδειγμα After Touch, πράγμα που ίσως δεν το θέλουμε ή δεν μας είναι χρήσιμο, δεν εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη στιγμή. Παρ'όλα αυτά είναι πληροφορία(ες) που καταλαμβάνουν όχι απλά περισσότερη μνήμη στο τραγούδι - αρχείο αλλά προκαλούν ανεπιθύμητη και μεγάλη κίνηση πληροφοριών μέσω του midi διαύλου και κατ'επέκταση του επεξεργαστή. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι εάν το μηχάνημα δέκτης που λαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες και αναλαμβάνει στη συνέχεια να τις εκτελέσει δεν είναι της ανάλογης "υπολογιστικής" ισχύος ή/καί πολυφωνίας, τότε δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα.

 

Πρόχειρη λύση.

Προσπάθησε να μπείς σε micro edit mode στο sequencer του οργάνου που έχεις ήδη αποθηκευμένο το τραγούδι και σβήσε ανεπιθύμητες πληροφορίες. Κάνε πρώτα ένα backup καλού κακού.

 

Ειδικά στα αρμόνια.

Επειδή από τη φύση τους είναι μηχανήματα συνοδείας, οι ρυθμοί στο σύνολό τους (μόνο το αριστερό χέρι) καταλαμβάνουν μία Α πολυφωνία (Drums - Bass - ACC1...ACC6). Αρκετές φορές σε ορισμένα styles, αυτή η πολυφωνία είναι πολύ κοντά ή και λιγάκι παραπάνω από το 50% της συνολικής του οργάνου. Αυτό είναι σωστό, διότι ο κατασκευαστής θεωρεί ότι με το δεξί χέρι θα παιχτεί κάποια μελωδία που συνήθως είναι από 2 έως και 24 πολυφωνία. Υπ'όψι ότι τα περισσότερα μεσαίας κατηγορίας αρμόνια είναι 64 νότες (γεννήτριες) πολυφωνία. Εάν χρησιμοποιήσεις ήχους που καταλαμβάνουν 2 γεννήτριες για την αναπαραγωγή ενός ήχου παίζοντας μία μόνο νότα στο κλαβιέ, τότε η πολυφωνία μειώνεται όχι Χ1 αλλά Χ2 μέχρι να κλείσει τελείως ο ήχος από μόνος του.

 

Οπότε.

Όταν εμείς γράψουμε πάνω στην συνοδείο (style) ένα ακόμα track με ήχο πιάνου αλλά παίξουμε "πλούσια" σαν πιανίστες με τα όλα μας και με τα πεντάλ μας, το βέβαιαο είναι ότι πλησιάζουμε το όριο της πολυφωνίας του οργάνου για να μην σου πω ότι το ξεπερνάμε. Εδώ... Ανάλογα το όργανο, τα χαρακτηριστικά του και τις ρυθμίσεις που του έχεις κάνει, εάν σου δίνει τη δυνατότητα όπως για παράδειγμα First Note Priority ή Last Note Priority. Κάθε όργανο έχει κάπου κάποια όρια. Μήπως τα πλησίασες ή τα ξεπέρασες;

 

Για να σου πει κάποιος το το ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να "μετρήσει" το αρχείο που στέλνεις στην μονάδα ήχων (PA50) για αναπαραγωγή, πχ το SMF.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και απο εμένα,

χωρίς να είναι ιδιαίτερες οι γνώσεις μου αλλα νομίζω κάτι τετοίο μπορεί να προκληθει και απο το την κακή τροφοδοσία ρεύματος!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καλησπέρα και απο εμένα,

χωρίς να είναι ιδιαίτερες οι γνώσεις μου αλλα νομίζω κάτι τετοίο μπορεί να προκληθει και απο το την κακή τροφοδοσία ρεύματος!!

Σαφώς. Αν και λιγάκι σπάνιο αλλά και αυτό παίζει. Αλλά εδώ πάμε αλλού. Ας μην το μπερδεύουμε.

 

Δεν νομίζω όμως για την συγκεκριμένη περίπτωση. Θα ακουγόταν άλλωστε από το demo που ανέβασε ο CLASSIC.

Με άλλα λόγια θα υπήρχαν άλλου είδους προβλήματα πριν από αυτά που ήδη ακούγονται σε συγκεκριμένα (ελάχιστα) σημεία. Μιλάω για το μηχάνημα αναπαραγωγής. Μάλλον θέμα υπερφόρτωσης πολυφωνίας είναι. Μάλλον.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου