Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση με PC


Nikitas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγνώμη για την Ερώτηση αλλά είμαι άσχετος!

Όταν κάνω ηχογράφηση με το μικρόφωνο του υπολογιστή ακούγεται έντονα μετά ένα βουητό παράλληλα με τη φωνή. Μου χρειάζεται όμως να φτειάξω καθαρή ηχογράφηση για να ανεβάσω μετά κάποιες ψυχολογικές ομιλίες στο Διαδίκυο μεταβάλλοντας σε mp3. Ξέρετε πως μπορώ να ηχογραφήσω καθαρά χωρίς αυτό το συνηθισμένο βουητό? Δεν είναι από το περιβάλλον είναι σαν να τον κάνει το μηχάνημα μέσα. Και σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο (επαρχιώτικου σταθμού με μέτρια μηχανήματα) που επιχείρησα ηχογράφηση πάντα υπήρχε το βουητό, αν και λιγότερο. Θέλω όμως να ηχογραφώ καθαρά στο PC.

Έχω κάρτα ήχου soundbluster 5, 1.

Τι πρέπει να αλλάξω? Μικρόφωνο, κάρτα ήχου ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απάντηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να αλλάξεις μικρόφωνο, γιατί τα μικρόφωνα των computers είναι πάντα απράδεκτα. Για σοβαρές ηχογραφήσεις χρειάζεται κάρτα ήχου που να παίρνει κανονικό μικρόφωνο (XLR, 3 Pins) και κάποιο καλό πρόγραμμα για ηχογράφηση.

 

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Mbox της Digidesign, αλλά ηχογραφώ μουσική οπότε οι απαιτήσεις μου είναι μάλλον υψηλότερες απ'ότι σε ομιλία.

 

Επίσης: μήπως έχεις πολύ δυνατά τη στάθμη εισόδου του mic και μπουκώνει; δοκίμασε να τη χαμηλώσεις... Και τέλος, δοκίμασε με κανα πρόγραμμα για ηχογραφήσεις να κόψεις το noise....... γίνεται κι αυό, και μάλιστα αρκετα απλά. Πάντως κοίταξε μήπως απλά ηχογραφείς πολύ δυνατά....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μιικρόφωνο που γράφω είναι πολύ απλό. Ένα συνηθισμένο.

Ως πρόγραμμα ηχογράφησης έχω χρησιμοποιήσει το Cool Edit Pro v1.1 και το soundforge.

Όταν αφαιρώ το noice μειώνεται γενικά η ένταση του ήχου χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Δεν υπάρχει απλό ή συνηθισμένο μικρόφωνο.

Προφανώς χρησιμοποιείς κάποιο που δίνεται με τα PC.

 

1. Ακόμα και ένα μικρόφωνο των 20-30 ευρώ με μικρό καρφί θα σου διορθώσει στο μεγαλύτερο ποσοστό το πρόβλημα σου. Η σειρά της Audio Technica διαθέτει κάτι που θα σου κάνει.

 

2. Το software που χρησιμοποιείς είναι υπερ αρκετό και κάνει πράγματα που δεν είσαι σε θέση να ελέγξεις.

 

3. Φρόντισε στον μείκτη των windows να ρυθμίσεις τις στάθμες του μικροφώνου (σχεδόν στο 8..). Το πιό πιθανό είναι ότι ηχογραφείς χαμηλά και ο θόρυβος ξεπερνάει το σήμα.

 

Αν κάνεις τα παραπάνω σωστά μπορείς να γράψεις αξιοπρεπώς ομιλία. (είτε για ψυχολογία είτε για παραψυχολογια... :wink: )

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε μου. Ενα που μπορείς να κάνεις είναι:

 

Αφου έχεις ηχογραφήσει και έχεις το wave με θόρυβο, πήγαινε και επέλεξε ενα μικρό σημείο της κυματομορφής που να έχει μόνο θόρυβο. Τώρα επέλεξε από την επεξεργασία του cool edit το noise reduction (δεν θυμάμαι ακριβώς που το έχει,κάπου στα μενου) και πάτα στο take sample (κάπως έτσι το λέει και παίρνει δείγμα του θορύβου). Μετα κλείστο και πήγαινε και επέλξε ΟΛΟ το αρχείο (κυματομορφή) άνοιξε πάλι το noise reduction και πάτα ok και θα καθαρίσει όλο το αρχείο από τον θόρυβο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι φυσικά, απλά πρέπει να βρεις το αντίστοιχο plugin, εχει και το cubase ενσωματομένο κάποιο και μην ξεχνάς ότι πάντα πρέπει να διαλέγεις μια περιοχή με καθαρό θορυβο και τίποτα άλλο, μετά να πέρνεις δείγμα του θορύβου και μετά με βάση αυτό το δείγμα να αφαιρείς τον θόρυβο από όλο το αρχείο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ τσέκαρε στα properties του μικροφόνου από το μενού της κάρτας ήχου σου αν το Boost είναι τσεκαρισμένο (που μάλλον είναι) . Ξετσεκαρέ το, και το 70% του προβλήματος λύθηκε. 8)

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα ολα αυτα παιδια, αλλα αν δουλευουμε με cubase και καταφευγουμε σε noise reduction κατι δεν παει καλα. ξαναηχογραφουμε. για σοβαρες δουλειες. εκτος αν ειναι καποιου ειδους restoration που θελουμε να κανουμε απο βινυλιο, κασετα κλπ. τοτε, και μονο τοτε, χρησιμοποιουμε το sounsoap της bias. εχει φτασει στην εκδοση 2 νομιζω. δοκιμαστε το. α, και μερικα καλα plugins της waves...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου