Προς το περιεχόμενο

Αγορά Les Paul Classic


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά να χαιρετήσω! Παρακολουθώ εδώ και καιρό το forum αλλά δεν αξιώθηκα να συμμετάσχω. Καλώς με δεχτήκατε λοιπόν.

 

Μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί:

Σκέφτομαι πολυ σοβαρά να αγοράσω μία Les Paul Classic. Η αγορά (αν γίνει) θα γίνει από εξωτερικό (όπου και βρίσκομαι, συγκεκριμένα Σκοτία).

 

 

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

έχω διαβάσει για τα προβλήματα ποιότητας που έχουνε οι πιο πρόσφατες Gibson και θα ήθελα κάποιες συμβουλές για το τί να προσέξω (τι να προσέξω στο μπράτσο, στα τάστα, έχω διαβάσει για περιπτώσεις όπου το μπράτσο δεν ήταν κολλημένο σωστά στο σώμα!)

Επιπλεόν ποιά η γνώμη σας για το συγκεκριμένο μοντέλο;

 

Από τη μία σκέφτομαι ότι το ψάχνω υπερβολικά το θέμα, από την άλλη το χρηματικό ποσό που διαθέτω δεν είναι και μικρό (1450¤ /1000 λίρες Αγγλίας, που σε σχέση με τα σχεδόν 3000¤ που ζητάνε οι τοπικοί αντιπρόσωποι λίγα είναι...).

 

Αυτά τα ολίγα. Περιμένω τις απαντήσεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 86
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τι να πω... είναι το πλεον πολυσυζητημένο μοντέλο της Gibson όσων αφορά στην ποιότητά του.

Έχω μία Classic του 2001 και μπορώ να πω πως ΠΟΤΕ δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα κατασκευαστικό. Τώρα κατά πόσο καλύπτει τον καθένα ηχητικά είναι υποκειμενικό. Για μένα η Les Paul Classic ξεπερνάει τις Mid Range κιθάρες και έιναι το μοντέλο που ξεκινάει την 'μεγάλη κατηγορία'.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ ρε sephiroth τα τελευταία πέντε χρόνια μ'αυτήν την κιθάρα παίζω και μ'έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Καταρχήν θα'ταν καλό να πεις τι φάση προτιμάς να παίζεις. Η συγκεκριμένη ας πούμε βγάζει τρελό όγκο αμά θέλεις να βγάλει, ακόμα και στα καθαρά της ο ήχος της είναι γεμάτος. Γιατί δεν πας να δοκιμάσεις μία να δεις και μόνος σου στην ανάλογη αντιπροσωπεία στην Σκωτία? Τώρα για ξύλα, εβένους και μαόνια δεν έχω την παραμικρή ιδέα για να σου πω. Το μόνο, που ξέρω είναι ότι είναι γομαράκι (4.5 κιλά) και παίζει να την πατήσεις άσχημα μαζί της..

 

 

έχω διαβάσει για περιπτώσεις όπου το μπράτσο δεν ήταν κολλημένο σωστά στο σώμα!

 

Τι να σου πω ρε φίλε, να πω την αλήθεια πρώτη φορά το ακούω..η δικιά μου ούτε στραβό μπράτσο έχει (κι ας προσπαθώ μάταια τόσα χρόνια) και τα τάστα της μια χαρά είναι..

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ποιότητα στις Les Paul δεν έχει "πέσει" (ακόμα...) άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ειδικά τα ακριβά μοντέλα είναι και ο "κράχτης" της Gibson! Φυσικά δεν λέω ότι μπορείς να ψωνίσεις άφοβα! Εφόσον θα την πάρεις από κανονικό μαγαζί (μή-online) μπορείς να την δοκιμάσεις και να τσεκάρεις την ποιότητα της βαφής, την συναρμολόγηση, τα τάστα, τα ηλεκτρικά κλπ κλπ! Και φυσικά εφ' όσον αποφασίσεις να την αγοράσεις να ζητήσεις οπωσδήποτε να στην σετάρουν στα μέτρα σου!!!

 

Και ναι ρε παιδιά είχα αϋπνίες, τι να κάνουμε...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πρόσφατη αγορά της Les Paul Standard faded που έκανα δηλαδή ένα κλίκ πάνω από την classic (αν το θεωρήσουμε αυτό σωστό, λόγω μαγνητών κτλ) είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ικανοποιημένος! Έχει το 50ς neck το οποίο αν και αρχικά αντίθετος, στην πορεία αποδείχτηκε ΤΕΛΕΙΟ! από ποιότητα κατασκευής είναι άψογη και από ήχο ό, τι και να πεις .... λίγο δεν είναι τόσο βαριά αλλά χωρίς να την έχω ζυγίσει το βάρος της δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3,5 - 4 κιλά. Σαν παίκτης κλείνω περισσότερο σε στρατ όσο αφορά ο feel και την ευεληξία. Η συγκεκριμμένη Gibson όμως είναι το κάτι άλλο! Αξίζει τα λίγα παραπάνω περίπου 350-400 €.

Η αλήθεια είναι ότι Gibson είχα ξανά το SG faded (όχι το special μιά και το θεωρώ πολύ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ και είναι άλλωστε ως κιθάρα) από το οποίο το μόνο παράπονο ήταν το σχετικά δύσκολο παίξιμο από το 12-14ο διάστημα και μετά. Αν και η σκάλα είναι η ίδια και στην Les Paul μου κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αυτ΄που θέλω να πω είναι ότι τελικά τα καλά μοντέλα της Gibson είναι από classic - standard και άνω! Από κει και κάτω τα special, studio κτλ είναι μεν καλά αλλά ΔΕΝ θα πάρεις 100% πάντα από αυτό που περιμένεις.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως μείνε μακριά ειδικά από τα special, είναι τα πιό πιθανά να έχουν κακή ποιότητα και να μην σε ικανοποιούν στο παίξιμο...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πες τα ρε τακη και ασε τον πιο πολυ κοσμο που εχει κομπλεξ με τις ακριβες και καλες les paul να τις βγαζουν κουπια και χαλια κατασκευασμενες...απιθανοι :? (δεν το λεω για εσενα superfunk αληθεια :wink: ,αλλο που σε παιρνει λιγο η μπαλα και εσενα :lol: :lol: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια Les Paul Studio που έπεσε στα χέρια μου πριν 1-1,5 χρόνο για κάποιες μέρες ήταν δυστυχώς μεγάλο κουπί!!! 8) Σίγουρα δεν άξιζε τα χρήματά της, ούτε τα μισά δεν άξιζε!

 

Classic δεν έχω πιάσει στα χέρια μου, αλλά έχω παίξει με Les Paul και SG Standard. Εδώ τα πράγματα αλλάζουν, η ποιότητα κατασκευής ανεβαίνει κατακόρυφα, όπως και η ποιότητα ήχου και το playability. Κατά τη γνώμη μου οι Gibson Standard είναι όργανα for a lifetime, άρα κατάλληλα για όσους πιστεύουν σε αυτή την άποψη.

 

Εγώ πάντως δεν θα έδινα ποτέ 2.300 ευρώ που είναι η μέση τιμή μιας Les Paul Standard στα ευρωπαικά stores (ούτε και 2.000 για μια SG '61 RI) γιατί θεωρώ ότι με τόσα χρήματα μπορώ να αποκτήσω 2 διαφορετικές, καλές και αξιόπιστες κιθάρες!

 

Στην Μεγάλη Βρετανία σίγουρα υπάρχουν και dealers των ιαπωνικών Tokai Guitars http://www.tokai-guitars.co.uk/ που φτιάχνουν κόπιες των μοντέλων της Gibson κι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια...και βέβαια τα μοντέλα της κινούνται γύρω στις 800 λίρες. Δοκίμασέ τις σε σύγκριση με την Classic ξεχνώντας το όνομα στο headstock και δες μήπως υπάρχουν καλύτερες λύσεις εφ'όσον δεν μπορείς να φθάσεις στην Les Paul Standard (για μένα από εκεί και πάνω έχουν ουσιαστική διαφορά οι Gibson).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου