Προς το περιεχόμενο

Επιλέγοντας external audio interface / Mixer combo?


asgartha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

κατ' αρχήν να πω πως έχω ήδη διαβάσει τα δύο σχετικά άρθρα με τις κάρτες ήχου.

 

Θέλω να αγοράσω ένα audio interface, μία εξωτερική κάρτα ήχου δηλαδή. Ψάχνοντας πράγματα στο thoman (είχα στο μυαλό μου τις φθηνές εταιρίες, focusrite, m-audio, tascam)  και έχοντας βάλει ως keyword "audio interface" μου έβγαλε στα αποτελέσματα και πρώτα πρώτα κάποιους μικρούς μείκτες θα το έλεγα παρά κονσόλες της behringher οι οποίοι είναι usb.

 

http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x1204_usb.htm    Δεν έχω καταλάβει ακριβώς... τί είναι αυτό το xenyx 1204? Είναι combo κονσολίτσα ΚΑΙ κάρτα ήχου 2σε1?

 

Με πολύ μικρό κόστος, γύρω στα 150ευρώ λοιπόν, εγώ προσωπικά συμπεραίνω εγώ μπορώ να έχω ΚΑΙ αναλογικό μεικτάκι (που μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ανεξάρτητα από το pc) ΚΑΙ audio interface????  Μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έχει κανείς ασχοληθεί, ή έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχο hardware για να μου δώσει μία άποψη; 

 

Επίσης μία άλλη μεγάλη μου ανησυχία είναι πως τώρα έχω pc, αλλά προβλέπω πολύ πολύ σύντομα να μεταπηδήξω σε mac οπότε θέλω κάτι που να μην έχει προβλήματα σε καμμία πλατφόρμα.

 

θα ήθελα να εξηγήσω εν συντομία τη χρήση που θα κάνω... Χρησιμοποιώ για live performance ένα πρόγραμμα το Max msp που στην ουσία μου παρέχει τη δυνατότητα του να περνώ τη φωνή μου από πολυεφέ, λούπερς κτλ. Αυτό είναι ένα software.

 

Επίσης θέλω να συνδέσω ένα stage piano / midi controller που έχω, τόσο γιατί θέλω να ελέγχω κάποιες από τις παραμέτρους του max msp με τα πλήκτρα (ή κάποιο άλλο midi controller στο μέλλον, πχ την πεταλιέρα της behringer ή ένα novation launchpad που είναι και μουράτο:P ) όσο και γιατί με ενδιαφέρει να έχω πλήκτρα στα χέρια μου, θέλω να συνδέσω μία παλαιά πεταλιέρα-πολυεφέ κιθάρας που έχω, την  οποία επίσης χρησιμοποιώ για να επεξεργαστώ τη φωνή μου (και θα κάνω ένα σχετικό πόστ για τη συνδεσμολογία που με απασχολεί).... και έναν ενισχυτή κιθάρας που έχω, μια και αραιά και που μπορεί να θέλω να χρησιμοποιήσω την κιθάρα μου.

 

Ολα αυτά τα θέλω τόσο για live περιβάλλον όσο και για ηχογράφιση, αλλά αυτό που με περιορίζει είναι το Live, διότι προφανώς δεν γίνεται να βάζω και να βγάζω βίσματα.

 

Με λίγα λόγια θέλω να συνδέσω:

 

1. το μικρόφωνο

2. το stage piano (τόσο ως midi controller, όσο και ως stage piano, άρα μιλάμε και για audio LR)..α... είναι ένα m-audio pro keys 88sx παρεπιπτόντας... ναι είμαι η βασίλισσα του φθηνού, ξέρω.... αλλά έχω και ένα vintage korg synth module to X5DR που δεν είμαι και τόσο σίγουρη κατά πόσον με συμφέρει να το χρησιμοποιήσω αυτό ως ηχοτράπεζα για το stage piano.....

3. το πολυεφέ κιθάρας  (για εναλλακτική χρήση εφέ με τη φωνή, όταν δεν θα θέλω να την περάσω μέσω του software dsp)

4. την ίδια την κιθάρα (πιθανότατα μέσω του ενισχυτή της)

5. κάποια στιγμή στο μέλλον ένα ακόμη midi controller αν και αυτό είναι άσχετο μια και θα συνδέεται απευθείας με το pc/max msp φαντάζομαι....

 

Δεν με ενδιαφέρει να τα περάσω όλα αυτά μέσα στο πρόγραμμα max msp, ουσιαστικά μόνο το μικρόφωνο (για να γίνει το digital signal processing στο πρόγραμμα) και το stage piano ως midi controller, για να μην χρειάζεται σε live κατάσταση να χρησιμοποιώ ποντίκι.

 

Με ενδιαφέρει όμως τελικά τη σούμα του ήχου που παράγω να μπορέσω να την γυρίσω κάπως πίσω στο laptop ώστε να μπορώ ταυτόχρονα να ηχογραφώ τα live performances μου.  Είναι προφανές πως δεν γίνεται να παίζει ένας άνθρωπος όλα τα όργανα αυτά την ίδια στιγμή, αλλά κατά τη διάρκεια μίας performance θέλω να μπορώ να κάνω γρήγορες εναλλαγές. Θέλω να στήσω ένα ευέλικτο σύστημα, με όσο γίνεται λιγότερους κρίκους (για να αποφεύγω κακοτοπιές και να πληρώνω πράγματα που δεν είναι απαραίτητα).

 

Νομίζω πως τα έγραψα λίγο μπερδεμένα.... ό,τι διευκρίνηση χρειάζεστε πείτε μου... Ευχαριστώ πολύ.

 

Τελικά θα ήθελα τόσο μια απάντηση για το αν με εξυπηρετεί ένας μεικτάκος της bahringer όσο και γενικά συμβουλές για το τι να πάρω... (από τα φθηνά...μην μου προτείνετε καμία apogee.... e....)

 

Επίσης σκέφτομαι εάν το usb θεωρείται ξεπερασμένο τώρα με τα firewire....

 

ΥΓ...  Μου "αρέσει" πολύ η focusrite scarlet http://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_2i2.htm  γιατί είναι κόκκινη (είπαμε είμαι κοριτσάκι) και γιατί δίνει το ableton live Και θα ήθελα να δουλέψω με αυτό....  καμία κριτική?????

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με πολύ μικρό κόστος, γύρω στα 150ευρώ λοιπόν, εγώ προσωπικά συμπεραίνω εγώ μπορώ να έχω ΚΑΙ αναλογικό μεικτάκι (που μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ανεξάρτητα από το pc) ΚΑΙ audio interface?

 

Ακριβώς...... :)

Rehearse more....edit less!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να στήσω ένα ευέλικτο σύστημα, με όσο γίνεται λιγότερους κρίκους (για να αποφεύγω κακοτοπιές και να πληρώνω πράγματα που δεν είναι απαραίτητα).

 

αρα σε συμβουλευω να αφησεις ολα αυτα τα κουλα που περιγραφεις... ;D και να κανεις τα παρακατω...

 

1.να παρεις μια καλη καρτα fw σαν και αυτη

 

http://www.thomann.de/gr/maudio_profire_610.htm

 

η οποια εχει και μια χαρα προενισχυτες για το mic σου (και τα...πολυεφε που εχεις μπορεις να χρησιμοποιησεις σαν inserts με αυτην σε συνδιασμο με το daw σου αν και βεβαια μου φαινεται λιγο κουλο να..προτιμησεις τα... αθλια εφε μιας ..πεταλιερας κιθαρας για φωνη οταν υπαρχουν τοσα φανταστικα plug ins) .

 

2.να παρεις ενα ευχρηστο daw (οπως το Ableton Live ) που θα κανει τα ΠΑΝΤΑ (ηχογραφηση,ηχοι και εφε φωνης ,ηχοι πιανου,synth και οτι αλλο θες).

 

3.να χρησιμοποιεις το keyboard που ηδη εχεις σαν midi keyboard.

 

4.την ΚΙΘΑΡΑ θα την βαλεις στην mic εισοδο της καρτας και θα παιρνεις τους ηχους τους μεσα απο καποια software εφαρμογη (amplitude,guitar rig etc)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Στην ουσία έχεις δύο μέρη σε μια κάρτα ήχου.

 

1. Τον μείκτη (τις εισόδους/εξόδους δηλαδή και το monitoring)

2. Τον μετατροπέα Analogue to digital κι αντίστροφα.

 

Ο μείκτης είναι αυτό που καταλαβαίνεις. Πόσες και τι είδους πηγές (μικρόφωνα, synths κλπ) θέλεις να έχεις συνδεδεμένες ταυτόχρονα. Αν δουλεύει κάποιος σε στούντιο πχ γράφοντας ένα έως δύο όργανα ταυτόχρονα δεν χρειάζεται πολλές εισόδους. Μια stereo κάρτα αρκεί.

 

Αυτο που παίζει ρόλο μετά είναι η ποιότητα των προενισχυτών μικροφώνου και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά άσχετα με τον αριθμό των εισόδων. Το ίδιο ισχύει και για τους μετατροπείς. Σε γενικές γραμμές οι κάρτες μέχρι 200 ευρώ δεν έχουν τρομακτικές διαφορές. Ισως μια stereo κάρτα να έχει καλύτερες επιδόσεις από μια πολυκάναλη σε παραπλήσια τιμή, για ευνόητους λόγους.

 

Τα πρωτόκολλα διασύνδεσης έχουν προχωρήσει πολύ και πραγματικά δεν παρατηρούνται προβλήματα. Εχουν ξεπεράσει κατα πολύ τις απαιτήσεις του home recordist. Κάποιοι επιλέγουν USB γιατί είναι πιό εύχρηστο καθώς μπορείς να συνδέσεις - αποσυνδέσεις χωρίς παρενέργειες όπως στο Firewire πχ που μπορεί να κάψει την κάρτα.

 

Σχετικά με την Behringer λοιπόν, κάνει το έξης απλό: με τις κονσόλες της, δίνει και έναν εξωτερικό μετατροπέα και έτσι έχεις ολοκληρωμένη λύση. Στη συγκεκριμένη ποιότητα και τιμή φυσικά. Τόσο απλό.

 

Ελπίζω να ξεκαθάρισα κάποιες απορίες.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου