Προς το περιεχόμενο

Πιάνο στα 16


GregarasGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Είμαι 16 χρονών και θέλω να μάθω πιάνο. Παίζω κιθάρα 4 χρόνια τώρα, "κουτάκιας" σολίστας βέβαια. Απλά μια πεντατονική κάλουτσικα ξέρω και υπόλοιπες μουσικές ιδέες απο αυτί. Με γοήτευσε τελικά το πιάνο και σαν ήχος και παραδόξος αισθανομαι οικεία την ιδέα να γράφω μουσική εκεί (λόγο του οτι είναι πολυφωνικό το όργανο). Βιτρουόζος δέν ψάχνω να γίνω αλλά έχω όρεξη να μάθω να παίζω και να συμπεριλαμβάνω το πιανο στην όποια μουσική θα φτιάχνω και να αποκτήσω μια πιο σφαιρική γνώση γιατί θα αναγκαστώ να μάθω θεωρία  :-X.

Ψάχνοντας στο φόρουμ βλέπω ότι γενικά δεν υπάρχει ηλικιακό πρόβλημα. Παρ'όλα αυτά δέν ξέρω που πρέπει να απευθυνθώ  :-[

Τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο ή τί θα κάνατε στην θέση μου?

Το ξέρω είναι λίγο χαοτική η ερώτηση μου,απλά αναρωτιέμαι εάν όλα τα ωδεία ή καλύτερα όλες οι μέθοδοι είναι για εμένα.

Δέν μιλάω για "εύκολους δρόμους" άλλωστε ο χρόνος που μπορεί να πάρει κάποιος για κάτι είναι σχετικός, σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να παρεξηγηθώ  :(

Υ.Σ. το midi controller μου δεν θα κάνει δουλεία εε?  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου να ασχοληθείς με τη μουσική.  ;)

Βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Θα πρέπει να εφοδιαστείς με υπομονή, επιμονή και όρεξη και όλα θα πάνε καλά.

 

Γνώμη μου είναι, αν μπορείς να γραφτείς σε κάποιο ωδείο έτσι ώστε να μπεις σε μια σειρά πιο εύκολα.  :)

 

Καλή δύναμη!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xέρετε φιλε μου :)

 

Ίσος στην αρχή να σου φανεί δύσκολο να μάθεις piano όμως από την ώρα που ξέρεις ήδη ένα όργανο και προφανώς έχεις αυτί δεν πρόκειται να σε δυσκολέψει για πολύ καιρό ..

Οπωσδήποτε θα ήταν πιο εύκολο να μάθεις κάποιο έγχορδο αφού έχεις ξεκινήσει από κιθάρα όμως άμα σου αρέσει το piano δεν έχει νόημα.

Όσο για τα ωδεία κτλπ είναι πονεμένη ιστορία . Εγώ προσωπικά σου προτείνω να αρχίσεις από κλασικό piano για μερικά χρονια και μετά κανεις ότι θες . Η τεχνική είναι πολύ βασική στο piano και με το κλασικό θα τη μάθεις όπως πρέπει . Αυτό στο προτείνω ανεξάρτητος του αν θες να δόσεις για πτυχία η όχι .

Πολλά ωδεία κοροϊδεύουν και για αυτό είναι καλο να βρείς κάποιον γνωστό δάσκαλο η κάποιον δάσκαλο με συστάσεις.

 

Το βασικό είναι να μην απογοητευτείς λόγο ηλικίας και γω που έπαιζα από τα 10 μου σοβαρά το πήρα στα 16 και ήταν σαν να ξαναμαθένω από την αρχή..

 

Υ.Γ το midi controller που έχεις σου κάνει μονο στην περίπτωση που είναι βαρυκεντρισμενο και με 88 η τουλάχιστον 73 πλήκτρα . Αλλιώς πας για midi controller με αυτές τις προδιαγραφές η stage piano .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά το δίλλημα,νιανιαρο εισαι ακομα ;D.Ρε συ αμα ασχοληθεις σοβαρά με οποιοδήποτε οργανο μπορεις να κινηθεις με διπλάσιες και τριπλάσιες ταχύτητες στη προοδο σου απο αυτο που θεωρείται το τυπικό.Ολα ειναι θεμα ποσο χρονο και κοπο εισαι διατεθειμενος να διαθέσεις.Απλα επειδη εισαι σε μια ηλικια αποφασεων για την επαγγελματική σου πορεια μην το παρακάνεις με τη μουσική δηλαδη μην αρχισεις να βαρας 8ωρα απο τωρα.Καλη τυχη.

 

Υ.Γ.οταν λεει κοροιδευουν εννοει οτι επιτηδες καθυστερουν την προοδο σου η δεν την παροτυνουν(π.χ.κανεις πολλα χρονια να παρεις πτυχιο ενω αυτοι πληρνονοται),επισης σιγουρα η κλασικη μουσικη ειναι ενα αυστηρο ειδος που πολλες φορες δεν αφηνει πολλα περιθώρια για δημιουργικότητα.Παντως δεν ειναι ολοι τα ωδεια και οι δασκαλοι ετσι εσενα νομιζω θα σε απασχολησουν αργοτερα αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε ως καθηγητής πιάνου ήθελα να σου προτείνω να κοιτάξεις για κάποιον δάσκαλο για ιδιαίτερα. Είναι καλό να κάνεις σωστή αρχή και τα ιδιαίτερα στην ηλικία σου λειτουργούν καλύτερα. Τα ωδεία θα σε βάλουν σε ένα πρόγραμμα εντελώς άχρηστο που θα σου τρώει πολύ χρόνο και χωρίς να σου δίνει αυτό που ακριβώς θες, ενώ ο δάσκαλος στα ιδιαίτερα θα σου πει μόνο αυτά που χρειάζεσαι εσύ να μάθεις.

 

Καλό θα ήταν επίσης να βρεις έναν δάσκαλο κλασικού πιάνου καθώς είναι οι πιο καταρτισμένοι για να σου δείξουν τα βασικά. Ένα καλό keyboard με βαρυκεντρισμένα πλήκτρα είναι αρκετό για αρχή.

 

Και φυσικά ποτέ δεν είναι αργά αρκεί να γουστάρεις και να δουλέψεις σωστά. Εγώ διδάσκω κυρίως ενηλίκους και μέσα σε 3-6 μήνες σωστής δουλειάς μπορούν να παίξουν τα πρώτα τους τραγουδάκια.

 

Καλή σου επιτυχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μουσική μπορείς να μάθεις από τα 4 σου μέχρι τα 124 σου  ;D

Από τη στιγμή που θέλεις να μάθεις και θεωρία, ΕΑΝ σου επιτρέπει ο χρόνος σου πήγαινε σε ωδείο. Η εκμάθηση στο όργανο θα είναι λιγότερη (γτ στα ωδεία για κάποιο λόγο η διδακτική ώρα κρατάει 40 λεπτά...εκτός αν υπάρχουν και εξαιρέσεις) αλλά θα έχεις 1 φορά την εβδομάδα μαθήματα θεωρίας τα οποία δίνουν πολύ μεγάλες βάσεις.

Αλλιώς, με έναν καλό καθηγητή στα ιδιαίτερα θα κάνεις πολύ καλή δουλειά.

 

Είναι καθαρά λοιπόν το θέμα τι ψάχνεις αλλά και τι θα βρεις :)

Καλό ξεκίνημα και μην αγχώνεσαι για τίποτα  :P

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου