Προς το περιεχόμενο

Ένταση πιάνου: το πρόβλημα με τους γείτονες.


Johnny

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά,

 

Έχω ενα οικογενειακό φίλο όπου η κόρη του δίνει εξετάσεις το Δεκέμβρη για πιάνο. Όπως καταλαβαίνετα κάθε μέρα μελετάει πολλες ώρες με αποτέλεσμα οι γείτονες της πολύκατοικίας να έχουν εξαγριωθεί. Το πιάνο βρίσκεται στο σαλόνι (περίπου 30τμ) με ξύλινο πάτωμα. Πέρα απο μια μοκέτα που μπορεί να βάλει, υπάρχει κάποια λύση ώστε να περιορίσει λίγο το θόρυβο? Έχω δει κάτι χωρίσματα γραφείου ύψους περίπου στο 1,5 μέτρο και υλικό πλαστικό. Αν βάλει κάτι τέτοιο περιμετρικά του πιάνου, θα κάνει τίποτα?

 

Θα είναι πολύτιμη μια λύση, γιατί βλέπω το πρόβλημα να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Υπόψη ότι δεν παίζει ώρες κοινής ησυχίας και το πιάνο δεν γίνεται να μετακινηθεί σ' άλλο δωμάτιο.

 

John.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να σου πώ την άποψή μου.

 

Καταρχήν το πιάνο έχει ένα πεντάλ (το 3ο) που παρεμβάλει ένα πανί μπροστά στα σφυράκια και δεν ακούγεται δυνατά. Αν δεν έχει πεντάλ, βάλε εσύ μια λωρίδα πανί (τσόχα ή βελούρ) ώστε να μην χτυπάνε δυνατά τα σφυράκια τις χορδές.

 

Η άλλη λύση είναι ηλεκτρικό πιάνο με ακουστικά και ξένοιασε.

Βέβαια δεν θα παίζει ΜΟΝΟΝ με το ηλεκτρικό γιατί αυτό είναι άλλο πράγμα, αλλά θα περιορίσει τις ώρες που θα ακούγεται στην πολυκατοικία.

 

Για πλαστικά χωρίσματα κλπ που λές να το ξεχάσεις. Ο Ήχος διαχέεται στο δωμάτιο, φτάνει στους τοίχους και από ταξιδεύει σε όλη την πολυκατοικία.

 

Η μόνη περίπτωση για χωρίσματα, είναι να φτιάξεις ένα δωμάτιο μέσα σε δωμάτιο, με γυψοσανίδα πετροβάμβακα κλπ Θα δώσεις πολλά χρήματα, θα κάνει πολύ καιρό να φτιαχτεί, και δεν θα έχεις και το αποτέλεσμα που θα πρέπει.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αγαπητε ιχνιλατη, απο την μικρη εμπειρια μου με το πιανο(εκανα για 7-8 χρονια προ αμνημονευτων ετων..) ενα καλα βαρυκεντρισμενο synth, η ενα ηλεκτρικο πιανο, δεν μπορει να αντικαταστησει ενα πιανο, και μαλιστα οταν προκειται για εξαασκηση πριν το πτυχειο.

ο ανθρωπος πρεπει να εξασκηθει ιδιαιτερα σε χρωματισμους, χρειαζεται οπωσδηποτε πενταλ κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μονη λυση ειναι το Mute πενταλι του πιανου της.

μου φαινεται απιστευτο το γεγονος οτι ΑΝ το χρησιμοποιει οι γειτονες εξαγριώνονται γιατι μειωνει 70% την ενταση του πιανου...επισης επειδη "βαραίνει" τα πληκτρα "γυμναζει" και καλυτερα τα δακτυλα..

καλυτερα ειναι να τους πει οτι θα πρεπει να κανουν υπομονη 3 μηνες ακομη.

 

το ηλεκτρικο πιανο ξεχνα το,δεν υπάρχει περιπτωση να μελετησεις κλασσικο παιξιμο με αυτο (& να παρεις και το πτυχιο σου..)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ ακριβώς για τους λόγους που αναφέρατε,

δεν είπα να παρατήσει το αληθινό και να παίζει μόνον στο ηλεκτρικό!

Είπα να πάιζει κάποιες ώρες με το ένα και κάποιες με το άλλο.

 

Αλλά τελικά το πανί μάλλον είναι η καλύτερη λύση.

 

Επίσης πιστεύω πως αν μπορούσε να μπει ένα κομμάτι φελιζόλ «DAW» κάτω από το πιάνο

ώστε να μην ακουμπά στο πάτωμα και στον τοίχο, ίσως να βοηθούσε. :idea:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Επίσης πιστεύω πως αν μπορούσε να μπει ένα κομμάτι φελιζόλ «DAW» κάτω από το πιάνο

ώστε να μην ακουμπά στο πάτωμα και στον τοίχο' date=' ίσως να βοηθούσε. :idea:[/quote']

 

Το DOW δεν νομίζω να είχε κανένα αποτέλεσμα.

 

Αν θέλει να περιορίσει τη μεταφορά του ήχου (και κραδασμού) μέσω της πλάκας, το καλύτερο κατ'εμέ είναι ειδικά αντικραδασμικά λάστιχα, σε τετραγωνάκια 5x5 ή 10χ10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης πιστευω οτι μια καλη ιδεα θα ηταν να απομακρυνει το πιανο απ τον τοιχο, διοτι μεσω αυτου μεταφερεται ο ηχος οχι μονο προς το συγγενες δωματιο, αλλα και προς τα πανω και κατω διαμερισματα που εχουν αυτον τον τοιχο κοινο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η κοπέλα δίνει εξετάσεις και αν δίνει και πτυχίο δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομύριο να παίξει με πεντάλ ή με midi clavie.Ειδικά το prokeys. Ενα Kawai MP8 φτάνει την αίσθηση του πιάνου, αλλά για πτυχίο δεν ξέρω αν κάνει και αυτό (αν η κοπέλα έχει όρθιο πιάνο τότε ενα πολύ καλό ηλεκτρικό δεν θα της φανεί τόσο ξένο, αν παίζει σε πιάνο με ουρά η μόνη λύση είναι να γίνει μια ηχομόνωση)

Μπορείς να κλείσεις με υαλοβάμβακα από όποιο σημείο παίρνει αέρα το πιάνο. θα έχεις ενα 20%-30% μέιωση του παραγώμενου ήχου χωρίς να έχεις πρόβλημα με την αίσθηση. Αλλά θα πρέπει να το σκεπάσεις από παντού, σαν να το τυλίγεις αεροστεγώς. Αν διαθέτει χρήματα θα μπορούσε να βάλει και ηχοαποροφητικά υλικά στο δωμάτιο.. δεν ηχομονώνουν αλλά μειώνουν ενα 5-10% τον ήχο που διαρέει. Εννοείτε να απομακρύνεις το πιάνο από το σημείο που είναι κοντά σ'αυτούς που έχουν πρόβλημα και αν υπάρχουν πόρτες και παράθυρα να είναι από αυτά που προσφέρουν ηχομόνωση.

Υπάρχει και η έσχατη λύση, αν η κοπέλα είναι όμορφη να έρθει σπίτι μου με το πιάνο μέχρι τις εξετάσεις να μελετά σε μένα :) :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ρε παιδιά δυο λεπτά. Κι εμένα μου κάνανε φασαρίες λόγω κιθάρας + μουσικής (δυνατή ακρόαση), και του αδερφού μου για τα drums και πάντα καταλαβαίναμε ότι οι άνθρωποι είχαν δίκιο διότι ενοχλούνταν. Αλλά ρε γαμώτο δηλαδή δε μπορούν να είναι λίγο πιο χαλαροί αφού η κοπέλα δίνει για πτυχίο;;; Δηλαδή ΤΟΣΟ περίπλοκο είναι να το καταλάβουν; Και σας ξαναλέω ότι ποτέ δεν είπα ότι είχαν άδικο όταν έλεγαν σε εμένα ή τον αδερφό μου. Αλλά άλλο να παίζεις drums γενικώς, και άλλο να μελετάς για το πτυχίο σου για περιορισμένο χρονικό διάστημα (και φυσικά όχι ώρες κοινής ησυχίας). ΗΜΑΡΤΟΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου