Προς το περιεχόμενο

Clean Boost pedal


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε   kbasilis  το πεταλι ακουγεται πολυ καλο αλλα στο καθαρο καναλι.Ξερεις αν εχει την ιδια συμπεριφορα αυξησης εντασης και στο βρωμικο ?

 

Ναί γιατί όχι έχω φτιάξει κλώνο και είναι καλό αλλά θα το ψάξεις να το δείς σε κανένα μαγαζί για να έχεις την καλύτερη εικόνα,εγώ απλώς σου πρότεινα πιο να πας να ψάξεις μεταξύ και των άλλων που σου πρότειναν τα παιδιά.

 

Καινούριο πρέπει να έχει γύρω στο  40άρι αλλά δεν είμαι και τελείως σίγουρος

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλησπερα και απο εμενα .Θα σου προτεινα σαν εναλλακτικη και την περιπτωση ενος compressor.Eνας Visual Sound comp66  που εχω απο ενταση αλλο τιποτα .Αλλιως και ενα volume pedal θα σου ηταν πολυ χρησιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Φίλε Teospir το πρόβλημα σου δεν λύνεται με πεταλάκια, όσο καλά κι αν είναι όπως είπες και ο ίδιος. Αν και έχει 2 κανάλια ο ενισχυτής δεν έχει onboard solo/boost να υποθέσω...

 

Να σου πω δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά η λογική λέει πως αν έβαζες το όποιο πετάλι boost, στο send /return (στην είσοδο του τελικού ενισχυτή δηλαδή) τότε θα αποκτούσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα της έντασης.

 

Υ.Γ. Για τι ενισχυτή μιλάμε;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κάνεις καλή δουλειά με πολλά πετάλια που κυκλοφορούν εκεί έξω (είτε clean boosts, είτε low gain overdrives - όπως και τα τύπου tube screamer που έχουν αναφερθεί -, είτε compressors). Την καλύτερη δυνατή ωστόσο πιθανότατα θα την κάνεις επιλέγοντας κάποιο καλό transparent boost πετάλι, όπως είναι τα Xotic RC Booster, MXR CAE MC-401, Keeley Katana, κλπ κλπ κλπ (η λίστα είναι πολύ μεγάλη, αρκεί να γκουγκλάρεις μόνο λίγο και να αρχίζεις να τα τσεκάρεις ένα ένα). Προσωπική συμβουλή μου είναι να μην λυπηθείς τα χρήματα για ένα τέτοιο πετάλι. Όσο απλή δείχνει η λειτουργία του, άλλο τόσο ουσιώδης είναι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να δώσεις 200 και 300 ευρώ για ένα boost απαραίτητα, αλλά αν βρεις κάποιο από όσα αναφέρονται είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο σε τιμές είτε μέχρι τα 80, είτε μέχρι λίγο πιο πάνω (100-120), κάνε την κίνηση, και δεν νομίζω να το μετανιώσεις.

 

Αν τώρα ψάχνεις συμβουλές από προσωπική εμπειρία, εγώ έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς σαν boost πετάλια τα εξής: Xotic RC Booster, Xotic EP Booster, Catalinbread DLS, Keeley Compressor (σαν boost μόνο), και αυτό που χρησιμοποιώ εδώ και κάμποσους μήνες, και από ό,τι βλέπω δεν πρόκειται να αποχωριστώ ποτέ... το Luxury Drive από T. Jauernig Electronics. Ένα μόνο κουμπί, και ο ήχος γεμίζει χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου ο χαρακτήρας του ενισχυτή. Προσωπικά το προτιμώ από όλα τα παραπάνω πετάλια (και όλα όσα έχω ακόμα δοκιμάσει περιστασιακά σε μαγαζιά ή σε εξοπλισμό κάποιο φίλου), αλλά έχω να πω εξαιρετικά λόγια και για το Xotic RC Booster (απλά μου φάνηκε ελαφρώς πιο θορυβώδες - συν ότι είναι πιο ακριβό πετάλι, καθώς έχει και eq και gain section).

 

Καινούριο το Luxury Drive έχει γύρω στα 90 ευρώ (http://www.prymaxevintage.com/t-jauernig-electronics-luxury-drive-boost/). Πίστεψέ με τα αξίζει για αυτό που προσφέρει...

858dfdf6b0cbd6efffff81f2ffffffdc.jpg

 

Υ.Γ: Για την ακρίβεια δεν έχω το Luxury Drive, αλλά το Gristle King από την ίδια εταιρεία (handmade όλα τα πετάλια παρεπιπτόντως), το οποίο είναι ένα διπλό overdrive/boost πετάλι, και του οποίου το boost κομμάτι είναι ακριβώς το ίδιο κύκλωμα με το Luxury Drive που σου ανέφερα. Μάλιστα έχω γράψει κι ένα review εδώ για το συγκεκριμένο πετάλι αν ενδιαφέρεσαι: http://www.prymaxevintage.com/t-jauernig-electronics-gristle-king-overdrive/

 

Δυστυχώς για να το αποκτήσει κανείς στην Ελλάδα μπορεί μόνο μέσω ιντερνετικής παραγγελίας. Αν θες να δοκιμάσεις προτού αγοράσεις λοιπόν (παρόλο που δεν είναι τόσο ρίσκο η αγορά ενός clean boost πεταλιού), τσέκαρε όλα τα πετάλια που έχουν αναφερθεί (καθώς και άλλα μέσω γκουγκλαρίσματος αν έχεις όρεξη) όπου και όπως μπορείς, και πάρε κατευθείαν αυτό που είναι πιο κοντα στα ηχητικά γούστα σου και στην τσέπη σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το Xotic rc-booster είναι καταπληκτικό, το είχα ένα φεγγάρι. Αλλά έξω από το budget σου δυστυχώς!

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Seymour Duncan - pickup booster.  Δυνατό, καθαρό και φθηνό.  Με την επιλογή που έχει μπορεί να σου δίνει όγκο στον ήχο που μπορεί να σου αρέσει στα σόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EP BOODTER XOTIC SUPER WHAO..θα το βρεις μεταχειρισμενο κοντα στα χρηματα που θελεις...Φσνταστικο πεταλι..ογκο και ενταση αυτο που μ αρεσει περισσοτερο ειναι οτι "ανοίγει" τον ηχο ...προσωπικα το εχω πάντα ανοιχτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, όσο κομψές κι αν είναι οι προτάσεις αυτές, είναι μέχρι στιγμής άχρηστες γιατί ούτε ο συνφορουμίτης, ούτε περιέργως και εσείς δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται έτσι. Από την στιγμή που θέλει να αυξήσει την ένταση ενός βρώμικου καναλιού, για να δει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να τοποθετήσει το volume boost μετά την κλιπαρισμένη προενίσχυση. Και αυτό γίνεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

 

(α) πως υπάρχει ένα effects loop για να γίνει η τοποθέτηση αυτή,

 

(β) πως και ο τελικός έχει περιθώρια headroom και δεν είναι κι αυτός σε περιοχή παραμόρφωσης, γιατί όπως και στην προενίσχυση το μόνο που θα επιτευχθεί είναι αύξηση της παραμόρφωσης με ελάχιστη αύξηση της έντασης.

 

Από κει και πέρα δεν χρειάζονται ούτε κουφές μπουτικοειδείς ή μη λύσεις για ένα στοιχειώδες clean boost (ένα απλό και ποιοτικό όπως πχ. το CAE είναι υπεραρκετό, ή έστω το Vexter Super Hard On για μια ελαφριά τονική "λάμψη" με παράλληλη λύση τυχόν θεμάτων εμπέδησης στην αλυσίδα), ούτε αυτό που παρατηρώ πολλές φορές και που προσωπικά θεωρώ καθαρή ανοησία: να παίρνει κάποιος ένα σούπερ - ντούπερ drive πετάλι με πολλές ρυθμίσεις και να καταλήγει να το χρησιμοποιεί σαν ένα απλό... MXR Micro Amp επειδή και καλά "also does clean boost".  Eιλικρινά αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη και πιο άχρηστη καραμέλα προώθησης ενός πεταλιού ever (προσοχή, εννοώ ΚΑΘΑΡΟ boost, όχι ψιλοβρώμικο που είναι άλλη ιστορία).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το LPB1 ειναι μια χαρα σε σχεση με τα χρηματα που κοστιζει.

το θεμα ειναι οτι το POT δεν δουλευει "καλα" θελοντας να ω οτι μετα απο ενα σημειο ανεβαζει αποτομα την ενταση

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου