Προς το περιεχόμενο

Funk Bass??


duckino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια!

 

Καινουριος στο forum ,κιθαριστας, που όμως ψαχνει για ενα καλο μπασακι

για ηχογραφηση στο pc.Να αναφερω οτι τα ακουσματα μου ειναι hard rock

και λιγοτερο heavy metal και κιθαριστες που θαυμαζω ειναι ο Ron Thal(Bumblefoot),o Mattias IA Eklundh,Steve Vai,Satriani,Lukather,

Petrucci κ.α. modern rockαδες.Από την αλλη(απο μπασιστες δηλαδη) γουσταρω περισσοτερο funk καταστασεις.Slap 'n' pop στο full!!

(Louis Johnson,Larry Graham,Victor Wooten,Marcus Miller,Flea κ.α.).

Δυο απο τα οργανα που εχω στο νου μου ειναι τα Rickenbacker 4003 και Music Man Stingray.Το πρωτο γιατι ειναι πολυ δημοφιλες και εχει παρα πολυ καλες κρητικες απο παρα πολυ κοσμο(8,7 στα 10 απο 2500 reviews).Το δευτερο γιατι απ'οτι καταλαβα ειναι το καλυτερο για slap στα λεφτα του.Απ'οτι καταλαβατε ψαχνω κατι που...και να rockαρει και να slapαρει.

Ερωτήματα:

 

1,Ποιο απο τα δυο;

 

2,Γιατι ακουγεται οτι τα Rics δε slapαρουν καλα;

Εμενα μια χαρα μου φαινεται ->

 

3,Active ή passive μαγνητες;Προσωπικα ,σαν κιθαριστας, παντα απεφευγα τους active γιατι, οπως λεει κι ενας φιλος "Εχουν πολυ απ' ολα", εχουν δηλαδη full σημα σε ολες τις συχνοτητες(πριμα,μεσαια,μπασα) με αποτελεσμα λογω του πολυ μεγαλου output να "χανεται" ο χαρακτήρας του οργανου.Ετσι για να δωσεις χαρακτηρα στον ηχο σου χρειαζεσαι πεταλια ,πεταλακια πεταλουδια με τα οποια δεν τα παω καθολου καλα (προτιμω: Κιθαρα->ενισχυτης->πριζα και ότι βγάλει.)Καταναλωση μπαταριας;Μη μου πειτε καμια 12αδα τη βδομαδα!

 

4.Εψαξα πολυ προσεκτικα ολα τα topics για μπάσα στη www.noiz.gr και

πρόσεξα οτι εχετε ελαχιστες αναφορες στα τοσο δημοφιλη στην Αμερικη ,

Rickenbacker.Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος γι αυτο;

 

5.Αλλες προτασεις σ'αυτα τα λεφτα;Περιπου $1200 κοστιζουν και τα δυο στην Αμερικη(απο εκει θα μου το φερουν).

 

6.Ενισχυτη περιπου στα 500-600 ευρω;

 

Ελπιζω να μην σας κουρασα. Ευχαριστω προκαταβολικα

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 72
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

περισσοτερο funk καταστασεις.Slap 'n' pop στο full!!

 

καταρχην στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ funk οι μπασιστες δεν σλαπαρουν σχεδον ποτε!! (Ακου James Brown , δεν θα ακουσεις ουτε ενα slap)

 

το slap στο funk ειναι απλα ενα "στολισμα" & πρεπει να γινεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ & με ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ... :D

 

oι Peppers ΔΕΝ παιζουν funk .. :?

 

παντως αν σου αρεσει το σλαπ (εγω το αποκαλω "του-τανγκ" :lol: ) το Rickenbecker ειναι εντλως ακαταλληλο μια και ο ηχος του βγαινει μονο με πενα. (ασε που για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ FUNK ΠΑΙΞΙΜΟ δεν θα σου δωσουν ποτε τον ΟΓΚΟ & τον βαθυ ΜΠΑΣΟ ηχο που χρειαζεται..)

 

παρε ενα οποοδηποτε jazz bass η stingray & θα εισαι οκ :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'όσα γνωρίζω αν και κιθαρίστας, τα Rickenbacker έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Από την άλλη όλοι λένε ότι το Stingray είναι το κατεξοχήν "σλαπόμπασσο" με το χαρακτηριστικό του ήχο που ταιριάζει απόλυτα όμως και σε ροκ παίξιμο.

 

Επίσης οι active μαγνήτες είναι πλέον μονόδρομος στους μοντέρνους μπασσίστες αφού σου δίνουν μεγάλη ευελιξία και πολλά EQ στο χέρι σου, εκτός φυσικά αν θες κάτι τόσο ιδιαίτερο με κλασσικό ήχο (αλλά κυρίως αυτό) οπότε πας σε κλασσικές επιλογές, όπως Fender Jazz κλπ...

 

Good Luck!

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Rick είναι πολύ ιδιαίτερα όργανα, όντως για να βγεί ο σωστός ήχος τους θέλουν πένα και σίγουρα ο ήχος τους δεν κολλάει με όλα τα στυλ...απο την άλλη το StingRay είναι ο απόλυτος χαμαιλέοντας, ενώ για funk δεν το συζητάω...είτε fingerstyle, είτε slap το μπάσο...μαμάει!

If you can't do it with StingRay, maybe the problem isn't the bass..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλοί μπερδεύουν το funk με το slap και νομίζουν ότι κάτι για να είναι funky πρέπει να έχει και slap οποσδήποτε. Προσωπικά το έχω βαρεθεί!

 

To Rickenbacker αρχίζει να επανέρχεται στη μόδα γιατί παίζουν με αυτό όλα τα συγκροτήματα που είναι στη μόδα αυτό τον καιρό (madrugada, editors, franz ferdinard, kaiser chiefs κτλ...)

 

Εγώ θα σου πρότινα το stingray που είναι ποιο κλασσικό ενώ το rickenbacker είναι για ποιο εξειδικευμένες (πενο)καταστάσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

καταρχην στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ funk οι μπασιστες δεν σλαπαρουν σχεδον ποτε!! (Ακου James Brown ' date=' δεν θα ακουσεις ουτε ενα slap)[/quote']

Στο συγχρονο funk ομως ειναι ψιλο"απαραιτητο"..Πλεον δε νοειται συγχρονος μπασιστας να μην εχει την τεχνικη αυτη(κι ας μην αρεσει σε

καποιους "παλιομοδιτες")..

 

το slap στο funk ειναι απλα ενα "στολισμα" & πρεπει να γινεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ & με ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ... :D
Οχι παντα

 

oι Peppers ΔΕΝ παιζουν funk .. :?

Οι peppers παιζουν funk.Aν οχι funk, τοτε τι?...hard rock?!!!!!!???

 

Φιλε μου παντως το πιο "σωστο"μπασσο για funk ειναι το jazz bass.Κακα τα

ψεμματα.Οσο για rock προσανατολισμους δε θα σε απογοητευσει... :wink:

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλοί μπερδεύουν το funk με το slap και νομίζουν ότι κάτι για να είναι funky πρέπει να έχει και slap οποσδήποτε. Προσωπικά το έχω βαρεθεί!

Αχ...Ποσο δικιο εχεις...+1000 :wink:

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι peppers παιζουν funk.Aν οχι funk, τοτε τι?...hard rock?!!!!!!???

 

αν οι Pepepers παιζουν funk τοτε εγω ειμαι αστροναυτης (αλλωστε προς τιμη τους εχουν παντα αρνηθει την ταμπελλα του funk συγκροτηματος)

 

εχουν καταρχην υπερβολικα καθαρο & "μπροστα απο το μπητ" ντραμμερ οποτε το funk παει περιπατο....

 

στη συνειδηση μου ειναι ΠΑΝΚ συγκροτημα με καποια "στοιχεια" funk & pop

 

 

το σλαπ σορρυ αλλα ειναι πασε & βαρετο.. :wink: (ειπαμε θελουμε ΜΠΑΣΟ οχι..του-τανγκ :lol: :lol: )

 

α,για να καταλαβεις ΤΙ ειναι funk δες αυτο (ειναι απλα το ΑΠΟΛΥΤΟ funk)

 

http://www.youtube.com/watch?v=_eeUpIGmu8c

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί ως γνωστόν, στη μουσική υπάρχουν κανόνες- απαράβατοι!

 

Που νοείται να παίζεις slap στο funk; Δια ροπάλου απαγορεύεται. ¶ντε λίγο, αλλά πρόσεξε μην κάνεις τους άλλους να βαρεθούν- δεν παίζεις ξέρεις για τον εαυτό σου, παίζεις για τους κριτές σου κυρίως.

 

¶λλωστε το slap δεν σχετίστηκε ποτέ με το funk. Όοοοοοχι, είναι μέρος του death metal. Κάτι τύποι σαν τον Larry Graham, είναι λάθος να συνδέονται με το funk...

 

Επίσης, το να αναφέρεσαι σε μπάσσα είναι εντελώς περιττό και αστείο, αν δεν ξεκινάς με την προ-παραδοχή πως το μόνο πραγματικό μπάσσο είναι το fender jazz bass- άντε και το stingray που σχεδίασε ο Leo.

 

Τώρα βέβαια, κάποιοι φαντασμένοι που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω στο μπάσσο από το να παίζουν αυτά που ορίστηκαν, θέσφατα, στις δεκαετίες του 60 και του 70, πάνε σα βλάκες και τα σκάνε σε κάτι άσχετες μάρκες.

 

Πάει λοιπόν ο κάθε άσχετος, και τα σκάει για Tobias neck thru των 3500Ε, ενώ μπορεί κάλλιστα να πάρει τον βασιλιά των οργάνων, το fender jazz. Μην πούμε για κάτι απαράδεκτες μάρκες τύπου Warwick που κάνουν μόνο για το σκυλάδικο.

 

Αυτή είναι εν ολίγοις η κυρίαρχη άποψη εδώ μέσα. Φυσικά, όλες οι άνωθι δηλώσεις δεν είναι σοβαρές, και επ΄ουδενί δικές μου. Αλλά με αυτά που διαβάζω, δε μπορώ παρά να αστειεύομαι.

 

Μα καλά, τόσα φανταστικά όργανα υπάρχουν εκεί έξω, και εδώ μέσα με το που ακούγεται η λέξη μπάσσο, ξεπετάγονται όλοι οι θιασώτες της Fender.

 

Έλεος, καταλάβαμε τι έχετε αγοράσει, αλλά δε μπορεί αυτό να επιβληθεί στο σύνολο των συμμετεχόντων σε ένα forum. Η διαφήμιση, ή η μονομέρεια, έχει και τα όρια της.

 

Και αν κάποιος θέλει να παίξει funk, ας έχει κατά νου πως είναι 90% δάκτυλα, και 10% το όργανο. Αν το έχεις, το έχεις, δε πα να παίζεις με το πιο μεταλλάδικο Ibanez. Ή μήπως δεν έχει τύχει να πάτε σε live και να ακούσετε άθλιο ήχο από fender;

 

Η άποψη μου είναι, για την επαναλάβω, πως όταν κάποιος σκοπεύει να επενδύσει σε ένα όργανο, καλό είναι να δοκιμάσει όσα πιο πολλά μπορεί. Το να κολλά σε "θρύλους" και γενικολογίες, δεν λέει τίποτε, αν δεν το πιάσει στα χέρια του.

 

Και, προς έκπληξη μερικών, υπάρχουν πολλά όργανα των 1500/ 2000Ε που δεν είναι για πέταμα- αντίθετα, έχουν ένα απίστευτο εύρος ήχων και δυνατοτήτων. Μην αναφερθώ στο ζήτημα του playability.

 

Όποιος παίζει full time μπάσσο και το αγαπά ως όργανο, και δεν το βλέπει λειτουργιστικά, φαντάζομαι το καταλαβαίνει αυτό- όπως και το ότι δε μπορείς να έχεις τα πάντα από ένα και μόνο όργανο...

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χε χε χε..Ξερω Τι ειναι funk κυριε...Superfunk!! :lol: Δεν ειπε κανεις να παιζει

ο μπασσιστας ΜΟΝΟ σλαπ εξαλλου..Ο Jordan ειναι groovy και μ αρεσει κι εμενα(oχι οταν καρφωνει!) :lol: Τωρα για τους peppers εχουμε διαφορετικη αποψη γιατι ειναι απο μονη της μια μπαντα που εχει προσπερασει εδω και καιρο τις ταμπελες..Αλλα ,sorry Mr.superfunk,Peppers FUNK!Αυτο που παιζουν ειναι rock ρυθμοι παιγμενοι με groove..

1,2,3,4 ντις!Ραπα-του-κα-τσι-του-ΚΡΑτουμ-τουμ (κα=αρση),(ΚΡΑ=ταμπουρο)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D χι χι χι

ps:Μουσικη ειναι εξαλλου,αλλος την παιζει ετσι,αλλος αλλιως..Προσωπικα ειμαι

και στις 2 φασεις.Νομιζω πως σαν σωστοι μουσικοι ,πρεπει να ακουμε οσο περισσοτερα(τεχνικες και ακουσματα)μπορουμε,διαφορετικης νοοτροπιας και ηχητικης.Το σλαπ παλιοτερα το μισουσα,ειλικρινα.Ελα μου ομως που χρειαζεται το μαμημενο σε μερικα σημεια... :o

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου