Προς το περιεχόμενο

Μία βοήθεια παρακαλώ...


music-addict

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους !

 

Πριν απο μερικές μέρες αγόρασα ένα καινούριο laptop (Acer 5685 WLMi) T7200,2 GB Ram,160 GB SATA 5400rpm,κλπ. Είμαι μεταξύ τριών καρτών ήχου και θα ήθελα αν γίνεται την βοήθειά σας. Focusrite Saffire ,E-mu 1616m ,t.c. electronic KOMPAKT 24D. Διάλεξα αυτές τις τρεις λόγω του on-board DSP, το οποίο κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη.Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο αριθμός in-out,γιατί θα γράφω ένα το πολύ δύο tracks ταυτόχρονα και δεν με ενδιαφέρει να κάνω πάνω απο δύο διαφορετικές μίξεις για μουσικούς ταυτόχρονα. Θέλω αν ξέρετε-έχετε δοκιμάσει,κάποια άλλη κάρτα να την προτείνετε και αν θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο,πρόταση για το Laptop που πήρα και αν θα με καλύψει. Ευχαριστώ εκ των προτέρω...

Φιλικά

Πέτρος Αντωνίου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Πέτρο, καλώς ήρθες.

 

Δεν είμαι υπέρ των DSP καρτών,

γιατί αν στις μίξεις σου έχεις βάλει εφέκτορες από την κάρτα,

και μετά από λίγο καιρό αλλάξεις κάρτα ( πάρεις μια νέα, καλύτερη)

το sequencer σου δεν θα έχει πλέον τους παλαιούς εφέκτορες

και θα πρέπει να ξανακάνεις την μίξη από την αρχή. :(

 

¶λλωστε οι software εφέκτορες δεν νομίζω πως υστερούν σε τίποτα,

και οι υπολογιστές πλέον είναι αρκετά δυνατοί. :wink:

 

Για ξανασκέψου το… :idea:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμμια audio/DSP καρτα δεν εχει αρκετη επεξεργαστικη δυναμη για να τρεξεις ενα ολοκληρο project. Επισης μην περιμενεις αριστη ποιοτητα στα plugin της καρτας. Εχω την EMU1820M, τα DSPfx της ειναι ικανοποιητικα μονο για μονιτορινγκ.

 

Αν θες DSP θα πας για Powercore η UAD. End of story. Οσον αφορα την καρτα ηχου τώρα, πρέπει να μας πεις και ποσο υψηλό είναι το budget σου :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Η επιλογή μου για κάρτα με DSP έγινε πιο πολύ για την χρησιμοποίηση αυτών των εφέ κατά την ηχογράφηση.Με τον παλιό μου υπολογιστή δεν γινόταν να ακούω ένα ωραίο βαθάκι όταν πέρναγα τα φωνητικά μου.Δεν είναι απαραίτητο τα εφέ αυτά να περνάνε και στο track απλά να με βοηθάνε να ηχογραφήσω.Αν πετύχω όμως μια καλή ρύθμιση που θα ταιριάζει στο κομμάτι γιατί να μην το κρατήσω κιόλας.¶λλωστε μπορώ να κρατάω και ένα track με το σήμα στεγνό (σε περίπτωση αλλαγής της κάρτας). Το budget μου είναι γύρω στα 500-600 ευρώ.Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε πείτε μου. Πως σας φαίνεται η MOTU Ultralite; Στείλτε μου και καμμία γνώμη για το συστηματάκι μου.Ευχαριστώ που ασχολείστε.

Φιλικά

Πέτρος Αντωνίου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου