Προς το περιεχόμενο

Octave Fuzz


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω διαβασει και τα αλλα ας πουμε σχετικα θεματα αλλα δεν εχω πολυβγαλει ακρη .Ψαχνω ενα Octave Fuzz για παιξιματα στο στυλ του hendrix & του gary clark jr.Η κιθαρα που χρησιμοποιω ειναι μια fender statocaster reissue 62 (japan) με custom 69 και οι ενισχυτες που χρησιμοποιω ειναι ενας marshall 1974x και ενας twin reverb .Απο Octave Fuzz εχω προσεξει τα fulltone octafuzz(που μου φαινεται πιο συμπαθητικο ισως λογω gary clark jr.) ,το ultimate octave & το dunlop octavio .Αλλα δε τα χω βρει καπου μαζι να τα ακουσω .Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην τζιτζικιζει ,αλλα να ακουγεται στο μix με την μπαντα .Να χει δηλαδη ογκο .Αυτα.Προτασεις - ιδεες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Eχω το Tycobrahe Octavia και το βρισκω δυσκολο να το ενταξω στο παιξιμο μου, ειναι αρκετα ιδιαιτερο πεταλι. Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι το Kasleder Voodoo Chile, ελπιζω καποια στιγμη να το αποκτησω. Στα συν η τιμη του που ειναι λογικη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα octave fuzz διαφέρουν σχετικά με τον ηχητικό τους χαρακτήρα αναλόγως με την "οικογένεια" στην οποία ανήκουν. Τα δυο καθαρόαιμα χεντριξικά που θυμάμαι αυτή την στιγμή είναι το Octavio και το Tycobrahe, εκ των οποίων το πρώτο ήταν το χρησιμοποιημένο από αυτόν. Διαφέρουν ελάχιστα ηχητικά. Από κει και πέρα υπάρχουν άλλα σχέδια που βγήκαν κυρίως στα 70s και που ακούγονται από λίγο έως πολύ διαφορετικά, κυρίως σχετικά με το gain & το πόσο κυριαρχεί ο ήχος της ανώτερης οκτάβας μέσα στο καθαρόαιμο fuzz. Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Foxx Tone Machine, το Shinei Companion και το Univox Superfuzz.

 

To Fulltone Octafuzz είναι κλώνος του Tycobrahe, ενώ το Ultimate Octave είναι ένα μπασταρδεμένο (πολύ καλύτερη έκδοση, κατά τη γνώμη μου) Foxx Tone Machine που επιτρέπει και ένα εξαιρετικό πολύ thick και υψηλού gain fuzz χωρίς καθόλου οκτάβα. Για την χρήση που το θες πιθανόν να προτιμούσα το Octavio από την Dunlop, αλλά το Octafuzz πιθανόν να ακουστεί λιγότερο "τσιριχτό". Το Ultimate Octave επίσης θα είναι μια καλή επιλογή και πιο παραμετροποιήσιμη. Τα άλλα δυο της Shinei (ή εν πάσει περιπτώσει μοντέρνοι κλώνοι τους, όπως της Wattson) είναι αρκετά άγρια και δε νομίζω πως θα σου κάνουν, αλλά you never know - πέρνα από του Γιουτιούμπη για μια ιδέα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποτε(ς) ειχα αυτην εδω την πεταλιθρα με το ..... ακαταλληλο ονομα,ηταν ωραια,δεν ξερω αν βγαινει ακομα ομως

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ χρησιμοποιώ το Vintage OctaScreamer της T.C. Electronic. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά video στο Γιου Τιουμπ. Ένα αξιοπρεπές είναι ετούτο:

 

 

 

     

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την χρήση που το θες πιθανόν να προτιμούσα το Octavio από την Dunlop, αλλά το Octafuzz πιθανόν να ακουστεί λιγότερο "τσιριχτό". Το Ultimate Octave επίσης θα είναι μια καλή επιλογή και πιο παραμετροποιήσιμη. Τα άλλα δυο της Shinei (ή εν πάσει περιπτώσει μοντέρνοι κλώνοι τους, όπως της Wattson) είναι αρκετά άγρια και δε νομίζω πως θα σου κάνουν, αλλά you never know - πέρνα από του Γιουτιούμπη για μια ιδέα.

ησουν αρκετα αναλυτικος και σε ευχαριστω για τη βοηθεια.Ακομα βεβαια δεν εχω ας πουμε παρει καποια κατευθυνση προς καποιο .Γενικα εχω λιγα πεταλια και καλα .Θελω το πεταλι για τα παιξιματα που ανεφερα .Αλλα να μην ειναι ψευτικος ,τσιριχτος ο ηχος με την κακη εννοια .Να χει τα πριμα για να βγαινει αλλα να εχει και τη fuzz χροια , τον ογκο .Ας πουμε εδω :http://www.youtube.com/watch?v=JS5JU1Vv3pw

το octafuzz ακουγεται πιο φυσικο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου