Προς το περιεχόμενο

Recording metal guitars


heretic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στους συνφορουμιτες! Μια ερωτησουλα.

 

Δουλευω ενα metal-gothic project και στις ρυθμικες κιθαρες εχω 4 tracks, 2 left και 2 right, παιγμενες σε 6χορδες κιθαρες με κουρδισμα στη μι. Σκεφτομαι να προσθεσω μια 7χορδη κιθαρα για να δωσω περισσοτερο ογκο.

 

Τι θα ηταν καλυτερο, να διπλασιασω τα tracks της 7χορδης (και να εχω συνολικα 6 tracks) ή να εχω μονο ενα track που να το τοποθετησω στο κεντρο?

 

Πιο κατω εχω ενα link με ενα γκρουπ που μ αρεσει που εχει ηχο στις κιθαρες βαρυ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Use the BASS Luke!  ;D

 

+1

 

Βασικά, δοκίμασε να φτιάξεις ένα wall of sound από takes με την εξάχορδη. Κάνε όσα αντέχεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σορρυ αλλα η παραγωγη/μιξη που ακουω στο βιντεο ειναι ψιλοχαλια  :)

 

Στο θεμα σου τωρα εκτος απο τις κιθαρες πρεπει να κανεις και καλο mixing/mastering, οπως επισης αναφερθηκε το μπασο θα σου δωσει τον εξτρα ογκο που ζητας. O Hetfield π.χ. εγραφε 8 ρυθμικες στο Black album αλλα μεγαλο ρολο επαιξε και η παραγωγη. Αν θελεις ακου στο γιουτιουμπι καποια βιντεακια που εχει τις κιθαρες μονες τους, καμια σχεση με αυτο που ακους στο δισκο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα πιο πολλα συγκροτηματα του ειδους αυτου (οπως και αυτο που παραθεσα, που κατ εμε εχει φοβερη παραγωγη αλλα οκ αυτα ειναι υποκειμενικα), ειναι πολυ χαμηλο το κουρδισμα, που ισως δινει καποιον εξτρα ογκο , παραλληλα με το μπασσο που ειπωθηκε. Ισως ειναι και μοδα τι να πω, παντως σιγουρα μια distortion κιθαρα με palm muting τοσο χαμηλο προσδιδει ογκο. Εν πασει περιπτωσει, επειδη εχω ηδη 4 takes ρυθμικων και σκεφτομουν να βαλω και καποιες πιο χαμηλα κουρδισμενες κιθαρες, ειχα την απορια αν αυτη η εξτρα χαμηλη κιθαρα θα πρεπε να ναι middle (οπως το μπασσο) η να ναι και αυτη left-right ντουμπλαρισμενη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και οι κιθαρες φανταζομαι να μην ειναι copy paste δεξια- αριστερα , να ειναι ξαναπαιγμενες . Η διαφορα -ατελεια ' που προκυπτει οταν ο  ιδιος ανθρωπος παιζει το ιδιο πραγμα , με μερικα λεπτα διαφορα  , θεωρω οτι εχει πολυ καλυτερο αποτελεσμα ,απο την απλη αντιγραφη  . 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου