Προς το περιεχόμενο

software για ακουστικές ασκήσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά στα μέλη της κοινότητας!

Δεν ξέρω αν απευθύνομαι στο σωστό forum, ωστόσο θα παραθέσω εδώ την ερώτηση μου.

Το καλοκαίρι δίνω πτυχίο αρμονίας κι αυτό που με δυσκολεύει ιδιαίτερα είναι η αναγνώριση μιας αλληλουχίας συγχορδιών που παίζονται σε πιάνο. (1 από τα 7 τμήματα στα οποία εξετάζεται ο υποψήφιος) Προς κατόχους πτυχίου αρμονίας λοιπόν και μη, υπάρχει κάποιο software το οποίο να είναι εμπλουτισμένο με αλληλουχίες συγχορδιών ώστε να μπορεί κανείς να τις ακούσει και να τις αναγνωρίσει? Αναφέρομαι και σε πιο "extreme" καταστάσεις, όπως μεθ'εβδόμης, ντιμινουίτες, γαλλικές-γερμανικές-ιταλικές-ναπολιτάνικες, DD, αλλοιωμένες συγχορδίες (όξυνση 5ου φθόγγου σε μείζονα πχ), μετατροπίες (κυρίως κοντινές αλλά και μακρινές) κτλ?

Παραθέτω κι ένα μικρό παράδειγμα του τι ζητάω:

I - V64 - I6 - II Ν(απολιτάνικη) - I 64 - V 7- I - I6 - IV - (XP)V7 (SOL)- I - DD- I 64- V 7- I

(το παράδειγμα είναι αρκετά μεγάλο, συνήθως παίζονται 4 "πακέτα" από 6-8 συγχορδίες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν έδινα αρμονία θυμάμαι έκανα εξάσκηση με τον καθηγητή μου. Καθόταν αυτός στο πιάνο κι εγώ έλεγα. Θα μπορούσε να σε βοηθήσει κάποιος.

 

Κάτι που σκέφτομαι τώρα είναι ότι θα μπορούσες σε ένα πρόγραμμα για παρτιτούρα (muse, finale) να βάλεις μόνος σου διάφορες βαθμίδες, μετατροπίες κλπ και μετά να το ακούς και να προσπαθείς να μαντέψεις.

 

Και αυτό που βοηθάει πάρα πολύ είναι τα θέματα αρμονίας που γράφεις να τα παίζεις και να τα ακούς.

Να ξέρεις πώς ακούγεται π.χ. η ναπολιτάνικη όχι μόνο να την ξέρεις θεωρητικά.

Βασικά εγώ πρώτα έπαιζα αυτό που σκεφτόμουν να γράψω και αν δεν καθόταν καλά στο αυτί μου δεν το έγραφα.

 

Ακόμα βάζοντας στο google chord progression ear training βγάζει αρκετά πράγματα για δες αν υπάρχει κάτι κατάλληλο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε anaks, προφανώς διαθέτεις ένα πολύ καλό αυτί το οποίο σε βοήθησε πολύ, το οποίο εγώ δε διαθέτω. Επιπλέον, με μιάμιση ώρα την εβδομάδα μάθημα στην οποία πρέπει να καλυφθούν 4 τομείς (ακουστικά, μπάσο κοντίνο, παίξιμο μετατροπίας και προφορικά - χώρια τα 3 γραπτά) κι αν συνυπολογίσεις ότι στο τμήμα είμαστε 4 άτομα (άρα αναλογούν περίπου 20 λεπτά στον καθένα) καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να στηριχθώ μόνο στην εξάσκηση με τον καθηγητή μου. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές και το χρόνο σου, θα ψαχτώ με τα προγράμματα που ανέφερες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που θυμάμαι στη δικιά μου εξέταση είναι ότι ήταν πολύ επιεικείς οι εξεταστές. Σε ρωτούσαν κάτι εύκολο αρχικά και αν σε βλέπαν ότι δυσκολεύεσαι σε βοηθούσαν και δεν το πολύ κουράζανε. Αν βλέπανε ότι το έχεις με τα ακουστικά, το κάνανε και πιο δύσκολο.

Γενικώς δεν είχαν δώσει πολύ βάση στα γύρω γύρω.

Αν γράψεις ωραία θέματα αρμονίας για τις εξετάσει είσαι κομπλέ πιστεύω.

Άλλα… άκου αυτά που γράφεις. Ό, τι γράφεις παίζε το και άκου το. Έτσι θα εξασκηθεί το αυτί. Καλή επιτυχία εύχομαι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αα πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μου λες! Γιατί είχα απογοητευτεί τελείως...

Τα θέματα της αρμονίας τα έχω γράψει ήδη κι είναι κάτι παραπάνω από "καλού" επιπέδου (κι άρα δε δυσκολεύομαι κι ιδιαίτερα και στις ερωτήσεις "θεωρίας"). Αυτό που με δυσκολεύει ιδιαίτερα είναι τα ακουστικά, γενικά δεν έχω καθόλου καλό αυτί (μεγάλο μείον για έναν κιθαρίστα). Σκέψου ότι μέχρι πριν από 2-3 χρόνια μου έπαιζες ντο και τραγουδούσα λα.

Σ'ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου, να ξέρεις ότι με βοήθησες σημαντικά! (και πιστεύω κι άλλους που θα δουν αυτές τις αναρτήσεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα το Εarope που αν θυμάμαι καλά είχε και αυτή την λειτουργία. Γενικά ηταν ενα πολύ καλό ear training προγραμμα. Δυστυχώς δεν ξέρω πως θα μπορούσες να το βρεις. Google that shit!! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

geo1black, το earope έχει και γαλλικές-γερμανικές κτλ μέσα? Καθώς και αναστροφές σε τρίφωνες και τετράφωνες? Διότι τα περισσότερα προγράμματα που βρίσκω φτάνουν μετά βίας σε 7ες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aναστροφές συγχορδιών και συγχορδίες πέρα απ τις τετράφωνες είχε σίγουρα, για γαλλικές κλπ δεν είμαι σίγουρος. Συγνώμη αν δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Πάντως σίγουρα θα κάνεις δουλειά, δεν χρειάζεται δα να έχεις και το αυτί του Mozart ;D . Ξέρω κόσμο που πήρε το φτυχίο που δυσκολευόταν ακόμα και σε θέματα θεωρίας και μετα βίας αναγνωρίζανε διαστήματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου