Προς το περιεχόμενο

Yamaha, Korg ή Roland


NemOOO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως πολύς κοσμος θεωρεί τα yamaha υποδιέστερα όργανα...

 

Δεν ξέρω για κιθάρες...όμως ένα motif πολύ θα το γούσταρα....

 

Για αυτό εξ' αλλου δεν μου φάνηκε περιέργο αυτό που είπε ο φίλος.... :)

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Υποδιέστερα τα yamaha; από πότε; Αυτό παίζει να έχει ειπωθεί μόνο στην Ελλάδα, όπου κυριαρχούν τα σκυλο-triton και όλα τα υπόλοιπα είναι για τα μπάζα, καθώς δεν βγάζουν τόσο καλούς σκυλόηχους :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κλασική περίπτωση noiz.gr:

 

Μην πάρεις yamaha ρε!

 

:lol:

 

 

Φίλε μου, το θέμα το έχω ψάξει αρκετά. Αλλά και να μη το είχα ψάξει, η YAMAHA θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Do you know τί εστί YAMAHA στη μουσική τεχνολογία; Εστί βασίλισα. Έτσι, πολύ-πολύ απλά... Γι' αυτό, Motif ES8 και ¶γιος ο Θεός!

:D

www.myspace.com/dizzydizign

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Alchemist και Eyeprotocol, cheers για το κόπο σας!

Γενικότερα παίδες, μιας και πιάσαμε για λίγο το θέμα "triton", έχω μια πολύ τραυματική εμπειρία: Είχα για καιρό μέσα στα αυτιά μου τα ασταμάτητα εγκώμια ενός μπουζουκόβιου για το triton μέχρι που αποφάσησα να μην ασχοληθώ στη πρώτη αγορά synth με τη σειρά αυτή της Korg. Μιλάμε για ένα ατελείωτο πρήξιμο το οποίο ομολογώ ότι με στιγμάτησε.

Τέσπα, ίσως στην επόμενη αγορά να προσπαθήσω λίγο να χαλαρώσω σε αυτό το θέμα, αν και δύσκολο...

Τέλος, σε όποιο λαικό πανηγύρι με κλαρίνα ή σε μπουζουκσίδικο πας, βλέπεις KORG-triton πρώτη μούρη. Τρομάρα τους!!!!

:evil: :evil: :evil: :evil:

www.myspace.com/dizzydizign

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχαχαχα

Απο τα λίγα που ξέρω τα Yamaha, Korg, Roland είναι τα καλύτερα!

Απο αυτά φυσικά τα καλύτερα είναι τα Yamaha.

Εκτός απο το οτι έχουν τους καλύτερους με μεγάλη διαφορά ρυθμούς (ελληνικούς,αραβικούς,beat, ballad, pop-rock ΚΤΛ) και voices(piano,trumpet,flute,sax ΚΤΛ) έχουν τα καλύτερα ηχεία με τρελή διαφορά...

Επίσης πριν απο λίγο καιρό δικίμασα ένα Roland (πολύ καλό μοντέλο) νεότατο μοντελάκι, και δεν είχε ούτε τις μισές ρυθμίσεις που έχουν τα Yamaha.

Απο Korg δεν ξέρψ σχεδον τίποτα, αλλά απο οτι έχω ακούσει απο επαγγελματίες που δουλευουν σε Korg καλά είναι αλλά σαν τα Yamaha κανένα.

Παιδιά δεν ξέρω γιατι μερικοί Έλληνες λένε οτι τα Yamaha είναι υποδιέστερα απο τα Korg και ειδικά απο τα Roland.Τα Roland πολύ υποδιέστερα απο τα yamaha και ναμίζω και απο τα Korg!

Πάντως η Roland έχει κάτι ηχεία...για τον π***** και τα style της είναι πολύ ψεύτικα, επειδή έχουν string και choirs νομίζουν οτι έιναι πολύ γεμάτα τα styles...σκατά ρε παιδιά,μονο drums,bass,strings έχουν οι περισσότεροι ρυθμοί...

Τα korg απο την άλη, έχουν καλούς ρυθμούς δεν λεω αλλά και αυτοί είναι δίθεν γεμάτοι...με κάτι που ακούγετε σαν κλακιέτες στα drums γεμίζει ο ρυθμός , ενω τα

Yamaha συνδιάζουν και τα drums σαν Korg και τα strings σαν roland ΚΑΙ έχει έξτρα όργανα περισσότερο πιάνο, κιθάρα,ηλεκτρική κιθάρα, sax, περισσότερα strings(η μάλλον καλύτερα strings) με αποτέλεσμα να προσφέρουν οτι ζητάει ένας hardcore πληκτράς!

Οι ρυθμοί τις Yamaha είναι πάάάρα πολύ καλύτεροι και ακόμα και οι ήχοι,το πιάνο ας πούμε με διαφορα καλύτερο....

 

YAMAHA FOR EVER!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε μπας και αναφέρεσαι μόνο στα αρμόνια και όχι και στα synth; Γιατί να πάρει κάποιος 1 synth για τους ρυθμούς του; Αφού με έξυπνο προγραμματισμό φτιάχνεις δικούς σου ήχους κρουστών.

Και γενικώς στα synth οι preset ήχοι είναι κυρίως για επίδειξη των δυνατοτήτων τους, μιας και πολλοί από αυτούς είναι ψιλοάθλιοι. Τους ήχους τους φτιάχνει ο χρήστης κατά το δοκούν.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

michailovits πάλι σε αρμόνια αναφέρεσαι...

 

Πάντως σε γενικές γραμμές δεν συγκρίνουμε στην τύχη.

Συνήθως αναφερόμαστε σε παρεμφερή μοντέλα από πλευράς τιμής.

Δηλαδή μπορεί να έπαιξες το φτηνό τηε Roland και το σύγκρινες με το ακριβό της Yamaha και το αντίστροφο... Δεν λέει κάτι αυτό...

Βγάζεις λάθος συμπεράσματα έτσι.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω ένα Triton extreme και το είχα ψάξει πάρα πολύ όταν ήταν να το αγοράσω γιατι ήταν πολλά τα λεφτά. Μπήκα κι εγώ λοιπόν στη φιλοσοφία να ρωτήσω για να μάθω ποιό είναι καλύτερο.

Καλύτερο λοιπόν είναι αυτό που γουστάρεις εσύ. Κι απο ότι ξέρω κανένας στον κόσμο κιμπορντίστας δεν έμεινε με τους ήχους που έχει το μηχάνημά του μόνο, αλλά πάντα παίζεις με samples κλπ κλπ. Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι να είναι αξιόπιστο. Τώρα για το αν είναι σκυλέ ή όχι, όπως έιπε ο cos_dr, σκυλέ το καταντίσανε. Είναι σα να λες ότι επειδή οι metal φιγούρες κιθαρίστες παίζουν με Ibanez, η εν λόγω κιθάρα είναι μόνο για solo και ακροβατικά, ή ότι αν θέλεις να παίξεις metal πρέπει οποσδήποτε να πάρεις μια Ibanez.

¶κου τα εσύ ο ίδιος, άκουσέ τα πολλές φορες, μην ντραπείς να πας και να ξαναπας στα μαγαζιά, και ό,τι σου χαϊδεύει περισσότερο το αυτί και το ερωτευτείς, τσίμπα το. Το καλύτερο όργανο είναι αυτό που θα λιώνεις όταν το ακουμπάς.

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενταξει ρε παιδες το motif και γενικοτερα τα yamaha εχουν καλους φυσικους(εχω βαρεθει να το διαβαζω αυτο)αλλα απο ογκο τι κανουμε;Κακα τα ψεματα δεν συγκρινετε ουτε με το studio.ουτε με το fantom X.(τo οποιο εχει το mastering tool με τον κομπρεσορα)Kαλα...με kurzweil ουτε στα ονειρα του.Aκουγετε(παντα κατ'εμε)σαν ψευτικο.

 

 

Υ.Γ Με το συμπαθειο φιλοι μοτιφαδες :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου