Προς το περιεχόμενο

καινουρια οθονη!!!


maze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το ξερω οτι ειναι λιγο ασχετο με το περιοχομενο του φορουμ αλα παιδια σασ παρακαλω βοηθηστε με :?

 

σημερα μολις παρελαβα μια οθονη που ειχα παραγειλει

 

http://www.megamarket.gr/philips19190cw7cswide-p-39793.html

 

 

προσπαθω ολη τη μερα να βρω μια ρυθμιση η οποια να μην με κουραζει αλα δεν τα εχω κατεφερει.εχω απελπιστει,μου ερχεται να την πεταξω δεν κανω πλακα!!! το προβλημα ειναι η σχεση του λευκου σε σχεση με τα υπολοιπα χρωματα.το λευκο ειναι πολυ εντονοτερο.μηπως εχει καποιος αυτη η καποια παρομοια οθονη η μηπως υπαρχει καποια προταση για καποια ρυθμιση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν την έχω τη συγκεκριμένη οθόνη αλλά γενικά οι οθόνες από τη μάνα τους έρχονται με το λευκό σεταρισμένο κοντά στο μπλέ (το λεγόμενο και λουλακί) για λόγους εντυπωσιασμού των καταναλωτών όταν τις βλέπουν στις βιτρίνες. Αν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας λευκού βάλτο λιγότερο, όσο γίνεται πιο κοντά στο 6500Κ που είναι το πιο φυσικό και απαλό λευκό - βέβαια τη στιγμή που θα κάνεις την αλλαγή δε θα σου αρέσει γιατί το μάτι σου επηρεασμένο από την προηγούμενη ρύθμιση θα το βλέπει πιο ροζ (επειδή είναι πιο "ζεστό") αλλά μετά από λίγο θα δεις ότι δε θα σε κουράζει τόσο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα δοκιμασα ολα φιλε μαγειρα!δυσυχως δεν γινεται τιποτα.ακομα εφερα μια αλη οθονη ιδιας μαρκας (παλιοτερο μοντελο) και τις βαλαμε διπλα διπλα προσπαθωντας να καν ω τη δικια μου να "μοιασει" με την αλη,αλα παλι δεν τα καταφερα.η αλη οθονη ηταν αρκετα πιο ξεκουραστη.το προβλημα ειναι πως οτι και να κανω,το λευκο ειναι πιο εντονο απο τα υπολοιπα χρωματα,με αποτελεσμα ακομα και 5 λεπτα να κατσω στην οθονη,μετα μολις κοιταξω γυρω μου στο δωματιο αρχιζω και τα βλεπω ολα περιεργα σαν να ειμαι μεθυσμενος :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα maze,
εγώ θα δοκίμαζα επιπλέον τα εξής:


1.Ίσως το μόνιτορ να χρειάζεται calibration, επειδή όμως οι συσκευές που το κάνουν αυτό είναι λίγο πολύ ακριβές, δοκίμασε εδώ http://www.metalvortex.com/chart/ ή ψάξε για software για monitor calibration.
2.Λογικά πρέπει να σου έδωσαν ένα cd μαζί με το μόνιτορ, μέσα στο cd θα υπάρχουν κάποια color profiles, δοκίμασε να τα φορτώσεις(συνήθως αυτό είναι χρήσιμο σε όσους δουλεύουν photoshop κλπ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
3.Πέρασες drivers για το monitor?είναι σωστά τα refresh rates?Έχεις τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών?
4.Τσέκαρε το forum της εταιρίας(αν έχει)
5.Επικοινώνησε με το μαγαζί που την αγόρασες,μπορεί να έπεσες στην περίπτωση και να είναι ελατωματική.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

ΥΓ:Ξέρω ότι τα παραπάνω (1-2) ισως είναι λίγο ακραία...αλλά αφού έχεις δοκιμάσει το συνηθισμένο troubleshooting....

Τσάμπα καίει η....κονσόλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Maze, άκου και μία άλλη άποψη: που το βλέπεις το λευκό που ενοχλεί; Το βλέπεις κυρίως στα μεγάλα (υποθέτω) ανοικτά παράθυρα του Windows Explorer, σωστά; ¶ρα, είναι πιο απλό να πας:

 

Δεξί κλικ στο desktop ---> Properties ---> Appearance ----> Advanced ---> Από το Item επιλέγεις Window και επιλέγεις ένα άλλο χρώμα από το λευκό, π.χ. κάποιο ελαφρύ γκρι.

 

Αυτό θα βελτιώσει την εμπειρία σου από το όλο θέμα.

 

Λάβε υπ' όψιν σου ότι μπορεί η οθόνη σου να δείχνει απολύτως σωστά, αλλά τα μάτια σου να ενοχλούνται επειδή έχουν συνηθίσει να βλέπουν λάθος είκόνα. Για δοκίμασέ το.

 

Επίσης, πέρνα από αυτή τη σελίδα

( http://www.zonezero.com/conectate/index_calibracion.html )

προκειμένου να ελέγξεις πόσο καλά βλέπεις (πριν και μετά τις όποιες ρυθμίσεις κάνεις).

 

Αυτά.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α, και κάτι ακόμη (προς όλους) : τα θέματα που αφορούν ηλ. υπολογιστές αλλά δεν σχετίζονται με μουσική, πρέπει να πηγαίνουν στο "Περί ανέμων και Υδάτων". Δεν το μεταφέρω τώρα για να μην το ψάχνετε, αλλά θα το μεταφέρω κάποια στιγμή αργότερα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου