Προς το περιεχόμενο

Twimble Overdrive by Mad Professor


Προτεινόμενες αναρτήσεις

20200511_193630.thumb.jpg.c7abbdb3d2481e80ee2fedf19924c1d8.jpg

 

Το από πάνω κυρίες και κύριοι είναι το Twimble της Mad Professor (MP), ένα booster/overdrive που κάνει "θόρυβο" δηλώνοντας ότι προσομοιώνει ήχο Dumble Overdrive. Είναι συνδυασμός 2 πεταλιών MP, των Simble Predrive και Simble Overdrive. Προσωπικά δεν πολυείχα ανάγκη κι άλλο τέτοιο πετάλι αλλά κάτι η βαρεμάρα της κλεισούρας, κάτι ότι τρώγομαι με τα ρούχα μου εδώ και καιρό, το πήρα. Και μου αρέσει.

 

Όσο κι αν ψάχνετε στη φωτογραφία για gain, tone, mid, bass κλπ. δε θα τα βρείτε. Το μόνο οικείο knob είναι το level και κάνει τη δουλειά που ξέρουμε. Τα υπόλοιπα θέλουν εκπαίδευση. Τουτέστιν:

 

Overdrive Section

 

Controur: Είναι ουσιαστικά το tone του πεταλιού και λειτουργεί ακριβώς έτσι.

 

Sensitivity: Είναι το gain. Είναι όμως πραγματικά sensitive και με πολύ μεγάλο εύρος παραμόρφωσης. Προς τα αριστερά έχουμε break up και mild overdrive ήχους με πολλή λεπτομέρεια, αρμονικές, response και εύρος δυναμικών. Προς τα δεξιά έχουμε σταδιακά ογκοδέστερο drive που οδεύει προς βρώμα περισσότερο fuzz χροιάς.

 

Accent: Ένα είδος presence και τονισμού της ατάκας (της πένας ή των δακτύλων). Πολύ χρήσιμο και απολύτως πρακτικό για να ισορροπεί τα πιο έντονα παιξίματα αναλόγως με τον ενισχυτή/κιθάρα/μαγνήτες που χρησιμοποιούμε.

 

Predrive Section

 

Hot/Cool knob: Είναι απλούστατα το mode του boost που θέλουμε να επιλέξουμε. Στη θέση cool έχουμε μια ώθηση της έντασης στα +6 dB ενώ στη θέση hot πάμε στα +10. Σημειωτέον, δεν υπάρχει ενδιάμεση επιλογή. Πρόκειται περί διακόπτη δηλαδή.

 

Το predrive είναι ένα πεντακάθαρο boost που δεν επηρεάζει τη χροιά και τις συχνότητες του ενισχυτή σε τίποτα. Δεν "ακούει" σε κάνενα knob του overdirve section οπότε λειτουργεί καθαρά σα διακόπτης έντασης με μόνη επιλογή παραμετροποίησης το cool/hot που αναφέρω παραπάνω. 

 

Το πετάλι κάνει γύρω στα 215€ ανάλογα με το κατάστημα.

 

Το Twimble έχει μεγάλη ηχητική γκάμα και θέλει αρκετό ψάξιμο. Εγώ το έχω στην κατοχή μου μόλις μερικές ώρες και παρακάτω θα ακούσετε τα αποτελέσματα του δικού μου αρχικού ψαξίματος με τη μορφή δύο ηχητικών clips: ένα crunch/mild overdrive κι ένα με αρκετό gain. Ο εξοπλισμός είναι strat στον neck μαγνήτη και ενισχυτής Fender DRRI. 

 

Αυτά προς το παρόν.

 

 

 

 

 

Twimble Mild.mp3
Twimble Dirty.mp3

  • Like 11

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Θενξ, εκείνο που θα βοηθούσε (πάντα) είναι μερικά δευτερόλεπτα με τον καθαρό μαμα ήχο για να καταλάβουμε καλύτερα τις μεταβολές.

  • Like 1

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, ez said:

Θενξ, εκείνο που θα βοηθούσε (πάντα) είναι μερικά δευτερόλεπτα με τον καθαρό μαμα ήχο για να καταλάβουμε καλύτερα τις μεταβολές.

 

Έχεις δίκιο Ηλία αν και το σετάπ θα αδικούσε το καθαρό σήμα για τα μικρόφωνα είναι ρυθμισμένα για τις εντάσεις του βρώμικου. Μπορώ να προσθέσω βέβαια ένα κλιπάκι 20 sec σκέτο καθαρό ως reference.

  • Like 2

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ζαχάρωνα το Simble για πολύ καιρό, μέχρι που βγήκε το Twimble με τους 2 διακόπτες και είπα: αφου δεν μπορώ να πετύχω με άνεση τον διακόπτη που θέλω... τι τα θες; Να πάρω καουμπόικη μπότα; Και το παράτησα σαν σκέψη.😅

 

Ευχαριστούμε για το τεστ!

Θέλω κι εγω.

 

Υ.Γ. Το να ψάχνεις τον ήχο Dumble όταν δεν έχεις παίξει με τέτοιον ποτέ και ιδιαίτερα να νομίζεις πως θα αντιγράψεις ένα τέρας 20 κιλών απο λάμπες, με ένα κύκλωμα τρανζίστορ σε μέγεθος πεταλιού, σημαίνει πως είσαι πραγματικός κιθαρίστας. Είμαστε θύματα μεγάλα.😊

  • Like 1

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποια ηχοχρωματα αντιγραφονται σε μεγαλο βαθμο. Και ο Ford σταματησε να κουβαλα τον dumple και ξεκινησε να παιζει με πεταλι, δια χειρος Dumble, για να εχει τον ιδιο ηχο.

Και αλλοι ενισχυτες, πχ plexi, εχουν επιτυχως γινει αντιγραφη σε πεταλι.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι ένα με humbuckers με λίγο χαοτικές ρυθμίσεις. Στην αρχή έχει λίγο καθαρό σήμα.

Twimble Humbuckers.mp3

  • Like 3

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου