Προς το περιεχόμενο

Η πιο χρήσιμη συμβουλή για μίξη χαμηλών συχνοτήτων σε untreated room


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Επειδή λόγω καραντίνας έγινε πολύ δουλειά στο σπίτι, το παρακάτω βίντεο μου φάνηκε ότι πιο χρήσιμο έχω δει πάνω στο θέμα. Ελπίζω να σας βοηθήσει.

 

Αν κάποιος έχει κι άλλες συμβουλές που να μην κοστίζουν τίποτα περιουσίες και να μην χρειάζονται μετακόμιση θα χαρώ να τις ακούσω.

 


 

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, kpeyos είπε

κάποιος έχει κι άλλες συμβουλές που να μην κοστίζουν τίποτα περιουσίες και να μην χρειάζονται μετακόμιση θα χαρώ να τις ακούσω.

 

Έχει τεράστια σημασία ο φυσικός  ήχος της bass drum ,οπότε ξεκινάς από εκεί ταιριάζοντας την με το κομμάτι, αν ο ήχος είναι λάθος ότι και να κάνεις στη μίξη θα είναι απλά ...τσιρότο στην πληγή...

 

Το ιδιο φυσικά και με το μπάσο. 

 

Από τη στιγμή που και τα δυο έχουν τον πρέποντα ήχο και είναι σωστά ηχογραφημένα δεν χρειάζονται και πολλά:

 

1.ένα high pass filter ,γερό compression στο μπάσο με ,αν χρειαστεί, επιπλέον χρήση, πριν τον κομπρεσορα,ενός bass rider plug in και λίγο σπρώξιμο στους 200 και 2000 με ευρύ q

 

2.στην bass drum ένα κατάλληλο κομπρεσαρισμα ανάλογα με τον ήχο, συνήθως ένα 4:1 αρκεί για τον βασικό ροκ punchy ήχο που θέλουμε και πάλι ένα high pass στους 40 και ένα σπρώξιμο γύρω στους 3000.

 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καταλαβαίνω τί λες. Συμφωνώ κατ αρχάς με το ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να φέρεις με τη μίξη κάτι που νοιώθεις ήδη ότι χάνει από την πηγή. Ακόμη κι αν είσαι αναγκασμένος να το κάνεις θα πρέπει να συμβιβαστείς με το ατελές του αποτελέσματος για να μη σου σπάσουν τα νεύρα και χάνεις τζάμπα χρόνο. 

Πέραν τούτου, θα απέφευγα τέτοιες γενικεύσεις πολλοί δεν ασχολούνται αποκλειστικά με το classic rock, οπότε μπορεί να έχουν ηλεκτρονικούς ήχους που είναι ήδη compressed ή να παίζουν μέταλ και θέλουν τη μπότα στα 5k κλπ...

Αλλά πέραν τούτου ανέβασα αυτό βίντεο γιατί θεωρώ ότι το πιο δύσκολο κομμάτι όταν κάνεις παραγωγή στο σπίτι είναι να έχεις πολύ καλές πηγές στο low end αλλά να μην μπορείς να τις ταιριάξεις και να μην έχεις και την αίσθηση του πώς θα ακούγονταν σε κάποιον άλλο χώρο. Αυτό το βίντεο με βοήθησε πολύ σε αυτόν τον τομέα, ειδικά έχοντας πρόχειρα και καλές reference mixes. Πάντως thanks, θεωρώ πώς αυτά που έγραψες όντως σε βάζουν σε ένα ballpark.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το καλύτερο πράγμα με διαφορά που μπορείς να κάνεις σπίτι είναι κάποια μόνωση (treatment) στο χώρο. Όσο μικρότερο το δωμάτιο που γράφεις τόσο πιο σημαντικό.

 

Τώρα τελευταία μπήκα σε ένα home studio από τα μικρότερα που έχω δει (καμία 10ρια τετραγωνικά το πολύ..) με εκπληκτικό όμως ήχο σε όλα τα επίπεδα εντάσεων. Όλο το treatment το είχε κάνει η ιδιοκτήτρια μόνη της (πάνελ τοίχους και πόρτα, πάνελ ταβάνι, πάνελ διαθλαστικό και μπάσοπαγίδες - απότι κατάλαβα ήξερε κάποια πράγματα λόγω σπουδών) αγοράζοντας μόνο τις πρώτες ύλες και φτιάχνοντας τα όλα μόνη της. Κόστος ελάχιστο! Δεν πρόλαβα να μάθω λεπτομέρειες, :( αλλά σίγουρα θα επανέλθω... 

 

Σίγουρα βοηθάει η επεξεργασία μετά, αλλά αν δε φτιάξεις το χώρο..  Εγώ έχω ένα δωμάτιο που γράφω με βασικά χάλια ήχο, αλλά επειδή δεν είναι ιδιόκτητο δεν παίζουν επεμβάσεις, οπότε η άλλη λύση είναι να γράφεις direct όπου γίνεται και να μιξάρεις με καλά ακουστικά και γνώμονα το πώς ακούγεται στο αυτοκίνητο (ειδικά το τελευταίο θα το ακούσεις μεταξύ αστείου και σοβαρού σα συμβουλή από αρκετούς ηχολήπτες).

Επεξεργασμένο από Alter
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου