Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα drivers για Focusrite


ΠΤΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας.

 

Ελπίζω να μπορεί κάπιος να με βοηθήσει.Έχω μια Focusrite scarlett solo 3i3 και έχει προβλήματα,ακούω να σκάει ο ήχος και καμία φορά(Όχι και πολύ συχνά) κολλάει και επανέρχεται σε λίγα δευτερόλεπτα(παίζω με buffersize 48 και 48khz).Εχω δυνατό laptop (τρέχει windows 10 Home) όποτε από πλευράς laptop και παραμετροποίησης του είμαι ok.Γενικά σε άλα forum που έχω ψάξει για το πρόβλημα μου βλέπω ότι ο κόσμος δεν είναι και πολύ χαρούμενος με τους drivers της Focusrite (έχω την τελευταία έκδοση των drivers για την κάρτα ήχου που έχω).Εχει κάνεις να μου προτείνει κάποια λύση ; (Αν και αμφιβάλω ότι υπάρχει😅).Επίσης σκεφτόμουν να αγοράσω μια SSL+.Εχει Η SSL+ καλούς drivers για windows 10 χωρίς προβλήματα (να σκάει ο ήχος,να παγώνει κλπ) ;

 

(Παίζω κιθάρα με neural dsp αν αυτό βοηθάει)

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μπάφερ είναι μικρό.

Αυξησε το.

Δεν φταίνε οι κάρτες αν "σκάει" ο ήχος οπως λες.

  • Ευχαριστώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, ΠΤΣ είπε

Παίζω κιθάρα με neural dsp αν αυτό βοηθάει

Το 48 μπάφερ είναι μικρό. Για να παίξεις μια κιθάρα μόνη της σε ένα πρότζεκτ, μπορεί να παίξει. Αλλά όσο φορτώνει το πρότζεκτ είναι λογικό να αρχίζουν τα κράτσα κρούτσα στα χαμηλά μπάφερ.

 

Όμως λες και κάτι άλλο, που εμένα λίγο με ανησυχεί. Ότι επανέρχεται "σε δευτερόλεπτα". Αυτό... είναι πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το latencymon

https://www.resplendence.com/latencymon_using

 

και να δεις τι γίνεται. Μην τρελαθείς, απλά χοντρικά να δεις αν είσαι στο πράσινο, ή αν κάποιος driver του λάπτοπ σου φρενάρει το σύστημα. Κοίτα και λίγο bios update αν υπάρχουν που δεν έχεις κάνει.

 

Με σκάρλετ 2i2, και 256 μπάφερ στα 96 ή 128 στα 48, δεν μπορώ να πω ότι είχα αντιμετωπίσει προβλημα στην εγγραφή. (Βέβαια δεν δουλεύω και κιθαροπλαγκιν)

 

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, ΠΤΣ είπε

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα το buffersize επηρεάζει την ποιότητα του ήχου ;

Οχι

  • Ευχαριστώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Buffer: Όσο μικρότερο, τόσο λιγότερο το latency, αλλά τόσο περισσότερο ζορίζεις τον υπολογιστή σου. Όσο μεγαλύτερο, τόσο περισσότερο latency, αλλά αφήνεις χώρο στον υπολογιστή να δουλέψει σωστά. Συνήθως βάζεις μικρό buffer όταν κάνεις ηχογράφηση, και μεγάλο όταν κάνεις μια μείξη για να μπορείς να φορτώσεις πολλά plugins χωρίς να υποφέρει το μηχάνημα.

 

Όπως είπαν και οι άλλοι όμως, 48 είναι υπερβολικά μικρό. Μάλλον το βαλες για να ταιριάζει με το 48000 Sample Rate αλλά είναι άσχετα μεταξύ τους. Για ηχογράφηση μπορείς να βάλεις 96-160, ανάλογα το πόσο καλός είναι ο υπολογιστής. Δε νομίζω να νιώσεις κάποιο τρομακτικό delay, ακόμα και στο 192.

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου