Προς το περιεχόμενο

Roland td20 πρόβλημα στην οθόνη.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μοιράζομαι την πρόσφατη εμπειρία μου.Ειναι συχνό το θέμα με την οθόνη που σταδιακά αχνοσβηνει μέχρι που απλά δεν δείχνει τίποτα.Με μηδενικές γνώσεις και ακολουθοντας κάποια βιντεακια ,άνοιξα το καπάκι και ξεβιδωσα και την πλακέτα που συγκεντρώνει όλες τις εξόδους στο πίσω μέρος,για να έχω χώρο.Το ribbon καλώδιο που έχει να κάνει με την οθόνη είναι εύκολα προσβάσιμο και σύμφωνα με τις οδηγίες το αφαιρώ,ψεκάζω με ελάχιστο σπρέι επαφών,σκουπίζω καλά,περιμένω να στεγνώσει και επανατοποθετω.Και αφού μπήκα στον κόπο καθαρίζω και όσα υπόλοιπα ribbon μπορώ.Η πατέντα δούλεψε, ευτυχώς,η οθόνη έγινε καινούρια ΑΛΛΑ δεν έχω πλέον ήχο σε καμία έξοδο !Και αφού αυτομαστιγωθηκα για ένα πενθήμερο και είχα αρχίσει να ψάχνω για service και να υπολογίζω τις δόσεις για μια td30 αν όλα πάνε στραβά,σκέφτηκα λίγο πιο επικοδομητικα και παρατήρησα ότι ένα ribbon ναι μεν ήταν κουμπωμενο,αλλά μια θέση προς τα δεξιά.OK λοιπόν,τέλος καλό όλα καλά αλλά η ταραχή που πέρασα δεν περιγράφεται.Απο την χαρά μου δε,παραγγειλα και μια expansion card με 25 σετ.Αυτα....Το diy δεν είναι για όλους....Καλό καλοκαίρι....

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχοντας ένα TD25, έτσι που διάβαζα το κείμενο ένιωθα μια ταραχή από πρόταση σε πρόταση...

 

Είπα σίγουρα κάτι ξε-κούμπωσε έτσι που το άνοιξες, ευτυχώς όλα καλά. Κρίμα θα ήταν να έδεινες τόσα λεφτά για να πάρεις TD30 έτσι απλά.

 

Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον , καθώς δε θα περίμενα πως το ribbon θα έλυνε τέτοιου είδους πρόβλημα, δηλαδή σταδιακά να σβήνει η οθόνη. Πριν κατι μήνες έκανα επιδιόρθωση σε οθονη που έδειχνε σε κάποια σημεία και σε άλλα καθόλου,μου φάνηκε λογικό να είναι το ribbon , και τελικά το επιδιόρθωσα άκοπα με τον τρόπο ακριβώς που ανέφερες( δε θα μπορούσα και αλλιώς άλλωστε 😜 ).  Οπότε το ribbon γλυτώνει και απο τέτοια θέματα... οκ. 

Όσο αφορά το diy , τα έχουν αυτά... οι πρώτες εμπειρίες έχουν κάποια περιθώρια λάθους.  Απλά θέλει προσοχή για θέματα ασφαλείας με τα ρεύματα, και μετά θέματα λειτουργικότητας του οργάνου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου