Προς το περιεχόμενο

Ώρες εξάσκησης και καθημερινό practice routine!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή το thread που ανοίχτηκε στο υπο-forum guitar-basses-etc, προτείνω να κάνουμε κάτι αντίστοιχο κι εδώ:

 

πόσες ώρες την ημέρα μελετάτε και ποια είναι τα πράγματα που παίζετε καθημερινά (ασκήσεις, κτλ);

 

Ξεκινάω με τον εαυτό μου: επειδή περνάω μια χρονιά που μου αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο, στο set κάθομαι γύρω στις 5 ώρες και στο pad άλλες 1-2. Αυτά τις ημέρες που δε τρέχω σε πρόβες και μαθήματα εννοείται. Όσο για τις στάνταρ ασκήσεις που κάνω, και τις χρησιμοποιώ για ζέσταμα, είναι τα διάφορα rudiments και snare drum solos, paradiddles στο set και μερικοί hand-foot συνδυασμοί. Μετά από όλα αυτά, ξεκινάει η κυρίως μελέτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εξαρταται με το ποσο ελευθερο χρονο εχω αλλα φροντιζω παντα ενα 2ωρω την ημερα και οποτε μπορω και 5-7 ωρες. Συνηθως ξεκιναω με διπεταλο απλα ογδοα στα ποδια για ζεσταμα με διαφορους χειρισμους και σιγα σιγα ανεβαζω τεμπο και κανω ασκησεις αντοχης μετα πιανω καποιο απο τα βιβλια για δικαση που εχω και παιζω ρυθμους μεσα απο το βιβλιο, Στην συνεχεια θα κανω διαφορα στυλ ας πουμε αυτη την περιοδο μελεταω songo αλλα kai swing

shuffle και δινω πολυ βαση στο ρυθμικο solfege για να τελιοποιοησω οσο μπορω το διαβασμα μου.Επισης εχω τρελα με τα rudiments εχω καμμια 10αρια βιβλια με rudiments solos apo marching bands οπου και τα μελεταω ξεχωριστα και εξτρα απο το σετ οπως επισης οποιεσδιποτε αλλες τεχνικες στα χερια. Θα ηθελα να σημειωσω οτι βρισκω πολυ χρησιμο βιβλιο στο syncopation 1 της agostini οπου πραγματικα καλυπτεις σχεδον τα παντα απο ρυθμους και στυλ μεχρι τεχνικες για χερια μονα διπλα τριηχα πενταηχα και οτι μπορεις να φανταστεις απλα το κακο ειναι οτι χρειαζεσαι εναν δασκαλο για να στα δειξει η εστω καποιον που τα ξερει.

P>to twirl or not to twirl!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ παίζω μια ώρα την ημέρα συνήθως στο γραφείο κοπανάω τα χέρια μου στα πόδια μου, ύστερα τα κοπανάω στο τιμόνι όταν πήζω στη κίνηση. Συνήθως κάνω singles και doubles καθώς επίσης και hand-feet στο γραφείο όπου έχει ξύλινο πάτωμα κ' ακούγεται ωραία...

 

Μπαγκέτες δυστυχώς δεν πιάνω παρά μόνο όταν παίζω τύμπανα γιατί δεν μπορώ να κυλοφορώ στη δουλειά (ή στο αυτοκίνητο) με τις μπαγκέτες.

 

Επίσης το βράδυ πριν πέσω για ύπνο μου έρχονται διάφοροι ρυθμοί στο κεφάλι και τους ψιλοτραγουδάω καθώς σκέφτομαι το sticking.

 

Το ίδιο συμβαίνει και τα Σ-Κ όταν ξυπνάω αργά το πρωί και τραγουδάω δυνατά πλέον τους ρυθμούς προς έκπληξη και επιφωνημάτων (είσαι τρελός, στου Συνούρη, κλπ) της συντρόφου μου.

 

Κατά τ' άλλα θα ήθελα και εγώ να παίζω 5 ώρες (έστω και 2) την ημέρα αλλά λόγω επαγγελματικών δεν βγαίνει....

 

Πάρα τ' αύτα τα παραπάνω με κρατάνε σε φόρμα όσο αστείο και αν φαίνεται :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λόγω δουλείας τις καθημερινές κανα δίωρο και τα σαββατοκύριακα γύρω στο πεντάωρο.

Επειδή τώρα έχω ξεκινήσει να παίζω,πιο πολύ με ασκήσεις για αυτονομία των άκρων ασχολούμαι,ασκήσεις για το snare όγδοα,δεκαταέκτα και άλλα τέτοια απλά πράγματακια(όχι αυτά που εννοεί ο Γιώργος Κόλλιας,όποιος έχει παρακολουθήσει drum clinic του καταλαβαίνει τι εννοώ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρα τ' αύτα τα παραπάνω με κρατάνε σε φόρμα όσο αστείο και αν φαίνεται :)

 

Ναι, είναι πραγματικά απίστευτο πόσο μπορεί να βοηθήσει η "mental" practice, τόσο για ιδέες, όσο και για λύσιμο/αφομοιώση μιας δύσκολης ανεξαρτησίας πχ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παιδια, πλεον, ασχολουμαι κανα μισαωρο τη μερα οταν ειμαι σπιτι και αυτο σε practice set μιας και εχω μεταφερει τα ντραμς μου σε εναν χωρο που εχω φτιαξει με καποιους παλιους καλους φιλους και με τους οποιους επαιζα στα νιατα μου... :D

οταν βεβαια δεν βαριεμαι να παω στο μερος οπου τα εχουμε εγκαταστησει (γιατι ειναι κανα 45λεπτο με αυτοκινητο απο το σπιτι μου) μπορει να φαω εκει και 5 ωρες (οταν τις εχω ελευθερες).

κατα τα αλλα, τρωω και κανα 3ωρο καθε κυριακη σε προβα.

μακαρι να μπορουσα να ασχοληθω περισσοτερο αλλα... :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες αργότερα...

Εγω παιζω με μουσικη συνηθως απο το mp3. Κανα δυωρο την ημερα παιζω. Αναλογα και πως θα μου βγει. Ασκησεις και τετοια απλα δεν εχω την υπομονη να κανω. Αν ειχα δικο μου χωρο και με ηχομονοση θα επεζα πολυ περισσοτερο. :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ο δικός μου τρόπος εξάσκησης στα drums μοιάζει με του nikos_f3n. Πιο συγκεκριμένα guitar pro με κλειστο το κανάλι των drums και παίζω απο πάνω. :D

Σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε εξάσκηση, αλλα τι να κάνουμε. Αλλωστε κιθαρίστας είμαι. :P

 

offtopic: παντως αν υπάρχουν τίποτα γρήγορα hints & tips για εξάσκηση στα drums ευχαρίστως θα τα διάβαζα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε ναι, ετσι κι αλλιως για χομπι το κανω. Δεν εχω μπαντα και ειμαι αρχαριος οποτε η μουσικη με βοηθαει πολυ στο να ειμαι σταθερος, συν οτι γουσταρω ατελειωτα... Το προγραμμα που κοβει τα ντραμς που μπορω να το βρω :?:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

ενα δυωρο ασκησεις καθε μερα στην σχολικη χρονια (εχω και το χαζοσχολειο να μου τρωει την ημερα) ενω το καλοκαιρι 2 ωρες το πρωι και 3 και κατι το απογευμα συν την προβα με το συγκροτημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου