Προς το περιεχόμενο

Περίεργη συμπεριφορά volume sliders στο Cubase


killbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα

Έχω διάφορα midi tracks στο Project που τραβάνε ήχους από ένα VST, και στο Mixer Console στο Cubase όποιο volume slider και αν χαμηλώσω/δυναμώσω από οποιοδήποτε track, τότε επηρεάζεται η ένταση από όλα τα tracks... Χαμηλώνω πχ τελείως μόνο το πιάνο και κλείνει τελείως η μουσική από όλα (τα sliders παραμένουν στη θέση τους ανεβασμένα, αλλά ο ήχος κλείνει τελείως). Ανεβάζω τον ήχο μόνο από το μπάσο και ανεβαίνει η ένταση από όλα τα όργανα και ας έχω όλα τα άλλα κλειστά τελείως... Γιατί συμβαίνει αυτό?

Επεξεργασμένο από killbill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, killbill είπε

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Υποθέτω...

 

Ότι όλα τα MIDI tracks μιλάνε στο κανάλι 1. Το φέιντερ του κάθε καναλιού ελέγχει το cc7 στο κανάλι 1. To κάθε midi track ταΐζει ένα VSTinstrument(?), οπότε όποιο φέιντερ και να κουνήσεις το channel volume του VST επηρρεάζεται.

 

Το ερώτημα είναι, ποιο VST χρησιμοποιείς, κι αν αυτό έχει κάποιο εσωτερικό μίκτη από τον οποίο μπορείς να ελέγξεις τις ισορροπίες του κάθε "οργάνου".

 

Τα midi fader στην κονσόλα του Cubase ομολογώ ότι δεν τα αγγίζω ΚΑΘΟΛΟΥ. Ό,τι θέλω να κάνω με εντάσεις, ακόμα και σε multi-out οργάνων, προτιμώ να το κάνω μέσω των παραμέτρων και automation.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιώ ένα VST (το Halion Sonic), έχω ορίσει 3 όργανα στο halion στα channels 1-2-3 και έχω φτιάξει 3 midi tracks που το καθένα "μιλάει" αντίστοιχα στα κανάλια 1-2-3 του VST. Κάθε midi track και ξεχωριστό όργανο σε ξεχωριστό Midi channel.  Αν χαμηλώσω το πιάνο κλείνουν όλα...

Επεξεργασμένο από killbill
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέλεια. Θα μπορούσες κατευθείαν από το κάθε σλοτ να πειράξεις το βόλιουμ και να τα μιξάρεις μέσα στο χάλιον σόνικ, και να ξεμπερδεύεις.

 

Αλλά αν έχουμε περιέργεια να βρούμε τι φταίει, στο ινσπέκτορ είναι σε Any τα κανάλια, ή έχεις διαλέξει κι εκεί τον αριθμό του κάθε καναλιού;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@killbill, δεν σε ξέχασα. Τώρα ήρθα σπίτι. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αναπαράξω αυτό που σου συμβαίνει. Κοίτα λίγο σε εμένα τι γίνεται.

 

 

 

Έχω τρία μίντι τρακ, με τρία διαφορετικά κανάλια. Τα στέλνω στο χάλιον. Το χάλιον είναι ανοιγμένο ως ΡΑΚ πλαγκιν. Το δοκίμασα και ως ΤΡΑΚ ινστρουμεντ, δεν έχει διαφορά, πάλι σωστά μου δουλεύει.

 

Παίζουν και τα τρία. Όταν βλέπεις ότι φεύγει το ποντίκι από την οθόνη, πάει στη δική μου άλλη οθόνη που έχω την κονσόλα. Δεν βρήκα τρόπο να τις γράψω και τις δύο οθόνες ταυτόχρονα. Όμως φαίνεται καθαρά ότι όταν κατεβάζω το φέιντερ ενός MIDI καναλιού, μόνο το αντίστοιχο όργανο πέφτει σε ένταση. Δεν πέφτουν όλα παρέα.

 

Οπότε, μάλλον κάτι γίνεται με το σεταπ μέσα από το χάλιον. Από τα preferences τα chase controllers τα έχεις έτσι;

 

image.thumb.png.fa2393af5254fbc6b703683db7b7d5ff.png

 

Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να φταίει. Εκτός αν το φέιντερ το κατεβάζεις με κανα φέιντερ από το midi controller σου, κι αυτός στέλνει ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια; Δεν ξέρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! . Ναι έτσι τα έχω.

Εγώ αναφέρομαι στα faders του MixConsole που εμφανίζεται πατώντας F3 όπως στην εικόνα . Όταν μετακινώ ένα fader, όλα τα άλλα faders μένουν στη θέση τους δεν μετακινούνται, αλλά όλος ο ήχος χαμηλώνει από όλα τα όργανα. Αν πχ κλείσω το fader "πιάνο", τα υπόλοιπα faders μένουν στη θέση τους, αλλά όλος ο ήχος θα χαμηλώσει τελείως. Δηλαδή κάθε fader συμπεριφέρεται σαν να είναι master volume...

Μπορείς να δοκιμάσεις τη συμπεριφορά αυτή στο δικό σου πατώντας F3 και να παίξεις εκεί με τα faders όπως στην εικόνα και να μου πεις?

 

console.png

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κατάλαβα βρε. Κι εγώ αυτό έκανα, απλά εγώ την κονσόλα την εχω σε άλλη οθονη, που δε βγήκε στο βίντεο. Πείραζα ένα φέιντερ, κατέβαινε μαζί και το όργανο.

 

Δοκίμασέ το και αυτό! Κάτι θα μάθουμε. Πάτα δεξί κλικ στο χάλιον, κάντο Always on Top το παράθυρο να μην κρύβεται όταν πατάς στην κονσόλα, και μετά παίξε με το φέιντερ, αλλά κοίτα στο χάλιον τι κάνουν τα βόλιουμ των σλοτ. Πέφτουν όλα παρέα; Αν ναι, κάτι γίνεται με το κανάλι 1. Το φέιντερ στην ουσία ελέγχει το cc7 στο MIDI κανάλι 1. Αν και οι άλλοι ήχοι χάνονται, ή σημαίνει ότι αλλάζει το cc7 ch1 ταυτόχρονα όλα τα κανάλια (πώς δεν ξέρω) ή οτι ελέγχει κάτι άλλο (π.χ. το master volume του χάλιον.

 

Τι συμβαίνει αν πειράξεις τα άλλα φέιντερ; το ίδιο; ή κάτι άλλο; ώπα τώρσ διάβασα ότι με όλα γίνεται. Για πάτα δεξί κλικ στο μάστερ βόλιουμ του χάλιον και πάτα forget cc. Μήπως είχε ανατεθεί εκεί κάτι από σπόντα.

Επεξεργασμένο από Ali Barout
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry στο Project που δουλεύω το VST που χρησιμοποιώ είναι το XPand και όχι το Halion. Εκεί κάτι συμβαίνει..... Όλα τα faders συμπεριφέρονται σαν master volume. Όποιο και αν πειράξω κατεβαίνει ο ήχος

Είτε έχω ενεργοποιημένο το "Learn midi CC" ή το "forget midi cc" κάθε fader συμπεριφέρεται σαν master volume.

Αν έχω το "Learn midi CC" τότε οποιοδήποτε fader και αν κουνήσω, κουνιέται και το Volume του VST.

Αν έχω το "forget midi cc", τότε οποιοδήποτε fader και αν κουνήσω, επηρεάζεται όλος ο ήχος χωρίς να κουνιέται το Volume του VST

 

Σε κάθε περίπτωση κάθε fader συμπεριφέρεται σαν master volume είτε το master volume του VST κουνιέται και αυτό ή όχι

 

 

console.png

Επεξεργασμένο από killbill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου