Προς το περιεχόμενο

Ελεύθερη Αγορά VS Ελληνική πραγματικότητα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως (λέω ΜΗΠΩΣ) είμαστε ελαφρώς off topic;

 

Για τον Thomann ξεκίνησε και κοντεύουμε να κάνουμε κοινωνικοπολιτική ανάλυση...

 

Σώπα μωρέ που είμαστε και ελαφρώς off-topic.... :D :D :D :D :D

 

 

Πλάκα-πλάκα το ΜΟΝΟ θέμα στο οποίο είχαμε πολλές δημοσιεύσεις και δε "ξέφυγε" είναι το "Προσοχή: Θέμα ακατάλληλου περιεχομένου"......!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Αυτή τη στιγμή μετρά καμιά 200άρα δημοσιεύσεις και συνεχίζει on-topic....

άσε που πέρασε από 40 κύματα για να υπάρχει και να ζει ως σήμερα...

 

....Γιατί άραγε;... :roll: :D

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 145
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

 

Αυτο το ειδος της οικονομικης αναλυσης ειναι πραγματικα πρωτοποριακο (θα σκισω το μεταπτυχιακο μου & μου κοστησε μια περιουσια & ατελειωτες νυχτες στα σκυλαδικα της Νεας Υορκης !!! :lol: ) :lol:

δεν ειχα καμια αμφιβολια για την οικονομικη πολιτικη της ‘φιλης μας’ αμερικης

 

αλλωστε υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ μικροι επιχειρηματιες στην Ελλαδα που τα πανε ΜΙΑ ΧΑΡΑ γιατι ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ τους (το ιδιο αλλωστε ισχυει & για πολλους υπαλληλους....)

 

μέρα με την μέρα η κατάσταση χειροτερεύει γιατί όσο καλά και αν κάνεις την δουλεία σου, αν ο κόσμος δεν έχει χρήματα δεν μπορείς να αμειφθείς αναλόγως.

εκτός από επιχείρηση τεχνικής κάλυψης(που ακόμη την παλεύει στην Ελλάδα) μπορείτε να μου πείτε μια ιδέα για επιχείρηση με ενα λογικό budget που θα μπορούσε να επιβιώσει απέναντι στα μεγαθήρια??

Συμφωνώ όμως πως ο έλληνας φταίει σε μεγάλο βαθμό για αυτήν την κατάσταση..

γιατί?? διότι έχουμε όλοι μας την απαίτηση να μπούμε στο δημόσιο (και τα παιδία μας και τα ανίψια μας)που σημαίνει να πληρωνόμαστε χωρίς να παράγουμε,(αν δεν τα καταφέρουμε δεν βαριέσαι…ανοίγουμε και ψιλικατζίδικο, πάλι σε καρεκλά θα καθόμαστε )παράλληλα θέλουμε όμως να έχουμε τέλειο σύστημα υγείας, παιδείας, δρόμους, καλές συντάξεις κλπ κλπ πληρώνοντας φυσικά όσο το δυνατόν λιγότερα στην εφορία

Όταν ρε καραμητρο δεν έχει σκοπό να δουλέψει κανένας πως θα εισαχθεί το χρήμα ώστε να γίνουν όλα αυτά?

οκ ίσως να είναι κλέφτης ο αλογοσκουφης αλλά δεν έχει και καμία μηχανή που κόβει λεφτά.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε whiteNoise, έχεις δίκιο σε αρκετά από τα σημεία που αναφέρεις. Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα και δεν το θίγει κανένας, το πρόβλημα του "μαύρου" χρήματος! Αν έμπαινε με κάποιον τρόπο ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη "λουφέ" κίνηση χρημάτων, τότε τι θα γινόταν;

 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό πιστεύω, όσο συνεχίζεται η λογική της μίζας, του λαδώματος, της απόκρυψης κερδών, των κρυφών παζαριών και λοιπών, δεν γίνεται προκοπή κι ας δουλεύουμε 3 ζωές ο καθένας. Στο εξωτερικό ακούνε για χρηματισμό και φωνάζουν για σκάνδαλο! Εδώ τα παίρνει και ο τελευταίος τυχών! Έλεος πλέον... :x

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ φίλε πως είναι μεγάλη πληγή το μαύρο χρήμα και η μίζα αλλά το πραγματικό 'καρκίνωμα' είναι η ελληνική νοοτροπία τύπου ‘θέλω porsche αλλά θέλω να την πληρώσουν άλλοι ’(δεν το πιστεύω...συμφωνώ με τον superfunk :D :D )

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ συμφωνώ με εσάς! (άντε να ρίξουμε κάνα happy end, να πέσει η αυλαία, γιατί θα τα πάρω και εγώ στο τέλος!) :twisted: :twisted:

Πιό πολύ ουρά έχει στη Σολωμού στο εθνικό τυπογραφείο για προκυρήξεις θέσων δημοσίου παρά τα ταμεία του Carfour (σιχτίρι!)

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Ξαναδιαβασε καλα αυτα που εγραψα για να δεις οτι συμφωνουμε.

Στις ΗΠΑ οι...σερβιτοροι (λεμε τωρα) περνουν $2500 γιατι ζουνε σε μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ανεπτυγμενη χωρα με κατοικους που (στην πλειοψηφια τους) ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ & δεν βαρανε φραπε ολοι ημερα (οπως βεβαια ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ τον καθε κρατικοδιαιτο παπαρα να ζει σε ΒΑΡΟΣ τους οπως κανουν και εδω οι ανθρωποι που ΟΝΤΩΣ εργαζονται σκληρα)

 

ενα το κρατουμενο

 

2)και γιατι παρακαλω να υπάρξει κινημα?ουτε χουντα εχουμε ουτε σοσιαλιστικο ρεαλισμο.... 8O

 

3)δεν χρειαζεται κανενα κινημα' date='ΛΟΓΙΚΗ & ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (την οποια δυστυχως λιγοι ειναι διατεθημενοι να κανουν.....) & ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & βεβαια ΞΕ - ΒΟ- ΛΕΥ- ΜΑ

 

 

4)Οι φοιτητες σε ΟΛΟΝ τον κοσμο χρησιμοποιουν τον χρονο τους εκει που ΠΡΕΠΕΙ & εκει που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ (μια και τους ΖΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ) να τον χρησιμοποιουν ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΠΟΥΔΗ (για αυτο αλλωστε ονομαζονται και επιστημονες)....αλλοιως καταληγουν ημιμαθεις χασαπηδες οπως το 90% των ελληνων ''αποφοιτων"

 

 

 

5)ο μονος λογος για τον οποιο πηγα να συνεχισω τις σπουδες μου στην Αμερικη (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ...ΞΕΝΗ....) ηταν ακριβως γιατι τελειωνοντας το ελληνικο πανεπιστημιο διαπιστωσα οτι δεν ειχα ουτε τις ΒΑΣΙΚΕΣ γνωσεις για να κανω αυτο που ηθελα στη ζωη μου & τις βασικες γνωσεις δεν τις αποκομησα γιατι οι "καθηγητες" μου εμποδιζονταν απο τη "συντροφισα Αναστασια" & ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ να με διδαξουν.. :roll:

 

Επισης φιλικοτατα και χωρις καμμια διαθεση συγκρουσης...[/quote']

 

1)Στο θεμα αρπακωλιας κλπ για τους ελληνες, ΦΥΣΙΚΑ και συμφωνουμε.

Υπαρχει ομως κανει να ελεγξει τους-μην πω-εργοδοτες απο το Πλαισιο, που παιρνουν καποιον, του πετανε 600 ευρω και τον βαζουν να δουλεψει 15ωρα? Και φυσικα το πλαισιο, ειναι μονο ενα παραδειγμα απο την πλειοψηφια των ελληνικων επιχειρησεων που δουλευουν ετσι. Το οτι δουλευω εγω 14ωρο την μερα(προφανως δεν δουλευω τωρα...:lol:) ,παιρνω 40 ευρω και μου κολανε κανονικα ενσημα(για 8ωρο δηλαδη...) το βλεπεις λογικο? Εχε χαρη που απλα εχω την διαθεση να κανω κατι τετοιο.

 

2)Βλεπεις εσυ καποια δημοκρατια που δεν βλεπω εγω? Γιατι αν ξεκινησω και βλεπω τα πραγματα πως τα παρουσιαζει η κυβερνηση και η τηλεοραση τωρα και το πως τα εχω ζησει εγω απο μεσα, μονο δημοκρατια δεν λεγεται αυτο. Οπως λενε και οι Sepultura "dont belive what you see".(οχι, ΔΕΝ την εχω δει αντιδραστικο νιατο, σοβαροτατα το λεω).

 

3)Πλαι στην σκληρη δουλεια, θα πρεπει να βαλεις και "αντιμετωπιση απο τον εργοδοτη ως ανθρωπο" και "πληρωμη των οσων ακριβως εχω δουλεψει" και θα συμφωνησω μαζι σου.

 

4) Για να γινει αυτο δεν πρεπει να υπαρχει και καποιο κινητρο? Δεν πρεπει να μην υπαρχουν οι κλικες που υπαρχουν τωρα?

 

5)Και συμφωνω μαζι σου. Αλλα το ιδιο εμποζιδουν και αυτοι που το μονο που σκεφτονται ειναι να παρουν ενα πτυχιο για την παρτη τους και δεν τους απασχολει αν αφησουν συντριμια πισω. Γιατι αν εχουμε υποχρεωση να κανουμε αυτο που πρεπει ως φοιτητες, παραλληλα εχουμε υποχρεωση να προσπαθησουμε να αφησουμε στις νεες γενιες κατι καλυτερο απο αυτο που ειχαμε. Η συντροφισα αναστασια μπορει να το εκανε για λαθος λογους και με λαθος κινητρα, αλλα και ο "ανεξαρτητος" μανωλης, που σκεφτοταν μονο την παρτη του και το πτυχιο του και ας πανε ολοι να πνιγουν μετα απο μενα, εκανε την ιδια ζημια.

 

Δεν σχολιαστηκε παντως αυτο το ποστ και θα θελα να σχολιαστει.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να πρωτοπω????????Το οτι ειμαστε ολοι τεμπεληδες δεν ισχυει!!!Το οτι ειμαστε ολοι εργατομανεις δεν ισχυει!!!Το θεμα ειναι η αμοιβη να ειναι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ της εργασιας,...!!!!!!!!

Ειναι σωστο εργατης να παιρνει 450 ευρω (γιατι τοσο παιρνουνε,...) για 8ωρο???

Εγω ειμαι οπαδος της πολιτικης-οποιος δεν δουλευει να του δινουν μονο φαι,...!!!!!!!!!

Τα επιχειρηματα σας ομως οτι στο εξωτερικο δουλευουνε πιο πολυ και κατι τετοια ειναι γελοια!!!!!!!!!!

Το εισοδημα του εργαζομενου δεν ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την παραγωγικοτητα της εργασιας.Η μεγαλη μαζα των εργαζομενων δεν αμοιβεται καλα διοτι υπαρχουν πολλοι "στον παγκο"-δηλαδη ανεργοι ετσι δεν αναγκαζεται ο εργοδοτης να δωσει μεγαλυτερο ποσοστο απο την παραγομενη υπεραξια αφου θα βρει σιγουρα ενα λιγοτερο απαιτητικο εργαζομενο.Σπανια σε θεσεις με μεγαλη ζητηση ο εργοδοτης πρεπει να χρυσοπληρωσει τον εργαζομενο για τις εξειδικευμενες γνωσεις του.

Τωρα στους ελευθερους επαγγελματιες ειναι αλλιως.........................

Ολα βασιζονται στη ανταγωνιστικοτητα των υπηρεσιων που προσφερεις στον καταναλωτη.Εκει βεβαια καποτε θα ερθει και ο "Θωμας" (μολις μπηκα on topic!!!) και με τους μηχανισμους που εχει θα σε διαλυσει αφου εχει τεραστια κεφαλαια και μπορει να γινει τρομερα ανταγωνιστικος!Ετσι το μαγαζακι σου θα μειωσει τα εσοδα του και πιθανοτατα θα κλεισει.

Βεβαια αν εισαι αραχτος ολη μερα στο μαγαζακι σου και περιμενεις επιδοτηση εισαι αξιος των συνεπειων,αλλα παλι οι "αραχτοι" ειναι μειοψηφια.

Και το μεγα θεμα,...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εδω με την υπαρχουσα μονιμοτητα υπαρχει οντως μεγαλο "αραλικι",...

Ενας απλοικος νεοελληνας θα ελεγε:"Αρετε την μονιμοτητα και θα δειτε,..."!!!!!!!!!!

Αν ομως σκεφτουμε ποιο καθαρα θα δουμε οτι υπαρχει μια πιο απλη λυση,...............

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!1

Και μη μου πειτε οτι δεν μπορουνε να το κανουνε,... :evil: :evil: :evil:

 

8) ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΠΑΠΑ!!! 8) ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!!!

ΤΟ 5-10% ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,...!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Π.Χ. ΠΑΙΔΕΙΑ,...

ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ 3% ΤΟΥ ΑΕΠ,...

ΔΩΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΛΕΦΤΑ???ΟΧΙ!!!

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΤΕ???

ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ!!!!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ,...

ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ,ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ,...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ,............ :twisted: :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή το θέμα έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές ίσως έχει αρχίσει να κουράζει.

Αυτό που είναι βασικό και δεν αλλάζει είναι το συμφέρον μας και να μην αφήνουμε πλέον να μας πιάνουνε κορόιδα.

Ευτυχώς για μας δυστυχώς για τους Ελληνάρες Μεγαλομαγαζάτορες το διαδύκτιο μας άνοιξε τα μάτια και νέους ορίζοντες για αγορές προς το συμφέρον μας.

Η καραμέλλα της ελεύθερης αγοράς στην Ελλάδα που στηρίζεται στην προσφορά και την ζήτηση αποδείχτηκε ένα τρύκ των πολιτικών για να αγήσουν τα καρτέλ να οργιάζουν σε βάρος των καταναλωτών.

 

Στο δια ταύτα εάν βρεθεί κάποιος να μου πεί γιατί να ξανακάνω αγορά από τους εδώ αντιπρόσωπους θα τον παραδεχτώ.

 

Η παραγγελία έγινε χτές Παρασκευή 8.00 το πρωί.

Στις 3.30 το μεσημέρι είχα μύνημα στο κινητό μου με τα στοιχεία του δέματος ότι έφυγε απο Γερμανία και ξέρω ότι Δευτέρα το πολύ Τρίτη πρωί θα είναι στα χέρια μου.

 

Παραθέτω τις παρακάτω εικόνες για να μην νομίζετε ότι δεν συγκρίνω τιμές πριν κάνω την αγορά μου.

 

NAKAS.jpg

 

Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι ο μάγκας ζητάει επιπλέον 65,75 ευρώ!!! για την αντικραδασμική βάση την οποία η εταιρεία την δίνει μαζί με το μικρόφωνο αλλά η νοοτροπία του εμπόρου είναι "τι θα κάνει θα αναγκαστεί να πάρει και τηνη βάση πως θα το στηρίξει;' και θα του τα πάρουμε.

 

Να λοιπόν και η πρόταση του Γερμανού.

 

tomman.jpg

 

Νά και αυτή που επέλεξα γιατί ένα λαμπάτο προενισχυτάκι κάπου χρειάζετε στις ηχογραφήσεις.

 

Tomman-2.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χουμε ξανα πει και παλιότερα, η έννοια "στηρίζω την αγορά" δε στέκει, είναι εμπορικό τρικ και ψευτοδίλημμα. Γι αυτό και εκστρατείες τύπου "Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα" , "στηρίξτε την αγορά του δήμου μας" κλπ. , δεν είναι τίποτα άλλο από μεγαλόσχημες μπαρούφες. Το εμπόριο έχει μια βασική ιδιότητα: Καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Και όπως θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να προστατεύει το συμφέρον του ο έμπορος, άλλο τόσο φυσιολογικό είναι να το προστατεύει και ο καταναλωτής.

 

Η αγορά συνεχώς επεκτείνεται γεωγραφικά. Αυτό που κάποτε το έβρισκες μόνο Αθήνα, τώρα το βρίσκεις σε όλη την Ευρώπη.

 

Τώρα, το πως πήγε η κουβέντα στην παιδεία, στα κλεισίματα των δρόμων, στις αξύριστες μασχάλες, και στους "κλεφταράδες λογισμικού και ιδεών" έχω να να κάνω το παρακάτω σχόλιο:

 

Σε όλους μας υπήρχαν γκόμενες που δε μας κάτσανε όταν ήμασταν μικροί. Σε κάποιους έλαχε να ήτανε Κνίτισσες και ακόμα δεν το ξεπεράσανε. Σε κάποιους άλλους πάλι μάλλον δεν τους έχει κάτσει ακόμα καμιά, Κνίτισσα ή όχι, και μισούν όλο τον κόσμο.:lol:

 

Φιλικά... :wink: Δημήτρης ή Μήτσος ή Τζιμάρας, :lol:

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου