Προς το περιεχόμενο

Ελεύθερη Αγορά VS Ελληνική πραγματικότητα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε όλους μας υπήρχαν γκόμενες που δε μας κάτσανε όταν ήμασταν μικροί. Σε κάποιους έλαχε να ήτανε Κνίτισσες και ακόμα δεν το ξεπεράσανε. Σε κάποιους άλλους πάλι μάλλον δεν τους έχει κάτσει ακόμα καμιά, Κνίτισσα ή όχι, και μισούν όλο τον κόσμο.icon_lol.gif

 

δηλ. οποιος θελει τις...γυναικες του καθαρες χωρις ενσωματομενο κομματικο κασσετοφωνο και με...απουσια τριχοφυιας μισει ολο τον κοσμο???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

αντε ...το μαθαμε και αυτο... :lol:

 

το αλλο με τον Πάπα,τον Μπους & τον κινεζο το ξερετε?? :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 145
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ωραία αυτή η συζήτηση που εξελίσσεται σε δύο επίπεδα: α) στο on-topic (και καλά) της πιθανής αναγακαιότητας στήριξης της ελληνικής αγοράς και β) στο off-topic (και καλά) της δικής μου επέμβασης που πήγε τη συζητηση στα πολιτικά.

 

Λοιπόν, επειδή έχω αρχίσει και κουράζομαι με όλη αυτή την προσποιητή αφέλεια ορισμένων, πάρτε μία σοβαρή δόση μπας και καταλάβετε σε ποιο επίπεδο πρέπει να μιλάμε.

 

Πρώτον: κάθε συζήτηση που αφορά οικονομικά θέματα και γίνεται ανάμεσα σε ενήλικες εργαζόμενους είναι εκ' των πραγμάτων μία πολιτική συζήτηση (όχι κομματική). Μόνο ανεύθυνοι φοιτητές και μαθητές λυκείου που δεν εργάζονται ακόμη για το ψωμί τους δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Όταν κάποιος αρχίζει (για νιοστή φορά) μία συζήτηση υπέρ ή ενάντια στον τόμαν, ναι μεν μπορούμε να πούμε (για νιοστή φορά) πόσο συμφωνούμε μαζί του, αλλά είναι πιο απαραίτητο να δούμε τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση - διότι η ίδια πραγματικότητα που κάνει τους έλληνες εμπόρους μουσικών οργάνων μη-ανταγωνιστικούς είναι η πραγματικότητα που κάνει τους έλληνες μουσικούς μη-ανταγωνιστικούς, τους έλληνες μαστεράδες μη--ανταγωνιστικούς, τους έλληνες ηχολήπτες μη-ανταγωνιστικούς κλπ κλπ. Θέλετε μία συζήτηση γι' αυτό το θέμα; Οκ, ας την παλέψουμε (με όλες τις διαφωνίες μας) αλλά αν δεν την θέλετε, επιτέλους καταλάβετε ότι στα παλιά μας τα παπούτσια από που αγοράζετε τις κιθάρες ή τα γαριδάκια σας και επίσης στα παλιά μας τα παπούτσια αν κάποιους σας πιάνουν και κορόϊδα. Υπαρχει ο συνήγορος του πολίτη και τα καταναλωτικά ινστιτούτα γι' αυτές τις δουλειές, δεν υπάρχει ανάγκη να μας ζαλίζετε με τις ίδιες και τις ίδιες πληροφορίες για τέσσερα(4) χρόνια.

 

Δεύτερον: εμάς μπορεί να μην μας έκατσαν μερικά κορίτσια στην ΚΝΕ (παρά την διαβόητη προθυμία τους για δημόσιες σχέσεις, πάντα για το καλό του κόμματος), αλλά σε μερικούς άλλους δεν έκατσαν ποτέ κορίτσια ΕΞΩ από την ΚΝΕ, και έχουν με τη σειρά τους μισήσει όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Να θυμίσω ότι ακόμη και σήμερα η άποψη της ορθόδοξης αριστεράς είναι ότι καλύτερα να μην είμασταν σαν χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τότε θα ήθελα να δω με ποιο νόμισμα και ποιες ακριβώς προϋποθέσεις θα αγοράζατε από τον Τόμαν. Οπότε, οι αριστεροί (και ειδικότερα οι ορθόδοξοι) παρακαλώ ευγενικά να μην αναφέρονται σε ζητήματα εμπορίου ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες, καθότι είναι περιττό: ως γνωστόν, σύντομα ο καπιταλισμός θα καταρεύσει δε θα υπάρχει ανάγκη για τέτοια πράγματα. Ας περιοριστούν στο να έχουν γνώμη για ζητήματα για τα οποία είναι αρμόδιοι, όπως το πόσο ροκ είναι η στάση της Λιάνας Κανέλλη όταν παρευρίσκεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

 

Τρίτον: όποιος δεν γουστάρει την Ελλάδα, κάνει κάτι πολύ απλό: φεύγει ή (έστω) λείπει από αυτήν τον περισσότερο καιρό. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό, αλλά είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε, διότι χρειάζεται ευστροφία, προθυμία και εργατικότητα που δεν έχουμε. Αν λοιπόν δεν μπορούμε να φύγουμε από την Ελλάδα, τότε για εμάς η "στήριξη της ντόπιας αγοράς" δεν είναι ένα αφηρημένο ιδεώδες, αλλά η συνθήκη κάτω από την οποία θα χρειαστεί να ζήσουμε ολόκληρη τη ζωή μας. Θα πρέπει να μάθουμε όχι μόνο τρόπους να την στηρίζουμε, αλλά τρόπους για να μας στηρίζει και να εξελισσόμαστε μέσα σε αυτήν. Ασφαλώς είναι πολύ εύκολο να λες (και μάλιστα στο ανώνυμο περιβάλλον του φόρουμ) πόσο λακαμάς είναι ο Μάκας, μόνο που το 35% από εσάς θα ζητήσουν εργασία από τον Μάκα στο μέλλον, άρα ποιος είναι ο λακαμάς; Μάθετε να δίνετε πριν μάθετε να παίρνετε.

 

Έγραψε ένας φίλος για τα παιδιά στο Πλαίσιο που παίρνουν 600 ευρώ: τον ενημερώνω ότι παίρνουν μία περιουσία σε σχέση με τα χρήματα που πήρα εγώ από την πρώτη δουλειά μου και μάλιστα ανασφάλιστος και με γραμμάτια για το Wavestation. Τότε δεν υπήρχε Τόμαν, μπορούσα όμως να φύγω από την Ελλάδα αν ήθελα. Δεν το έκανα και κατάλαβα όλα όσα σας γράφω παραπάνω. Ελπίζω ότι σας κάλυψα, τόσο τις καλοπροαίρετες όσο και τις κακοπροαίρετες ή ειρωνικές απορίες.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Lampiris την πάτισες! Η ΚΕΜ το έχει 149 ευρώ το Rode NT1A :lol: :lol:

 

Ποιά είναι η ΚΕΜ? :?: :?: :?:

 

 

Η ΚΕΜ electrinics;

Αν σου έδωσαν αυτή την τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ το γράφει με έντονα κόκκινα γράμματα και χωρίς την αντικραδασμική βάση.

 

Αλήθεια γιατί στα περισσότερα προϊόντα βάζουν τιμή 1 Ευρώ κάτω απο την φωτογραφία του προϊόντος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγραψε ένας φίλος για τα παιδιά στο Πλαίσιο που παίρνουν 600 ευρώ: τον ενημερώνω ότι παίρνουν μία περιουσία σε σχέση με τα χρήματα που πήρα εγώ από την πρώτη δουλειά μου και μάλιστα ανασφάλιστος και με γραμμάτια για το Wavestation. Τότε δεν υπήρχε Τόμαν' date=' μπορούσα όμως να φύγω από την Ελλάδα αν ήθελα. Δεν το έκανα και κατάλαβα όλα όσα σας γράφω παραπάνω. Ελπίζω ότι σας κάλυψα, τόσο τις καλοπροαίρετες όσο και τις κακοπροαίρετες ή ειρωνικές απορίες.[/quote']

 

To οτι εσυ πηρες λιγοτερα στην πρωτη σου δουλεια, δεν εχει να πει κατι. Ειναι σαν να εθελοτυφλεις σε ενα κοινωνικο φαινομενο. Γιατι ειναι κοινωνικο φαινομενο. Το οτι αυτα τα παιδια δουλευουν ωρες αντιστροφως αναλογες με αυτες που πληρωνονται ειναι το θεμα( Και οχι αν εγω πηρα τα υποδιπλασια χρηματα απο αυτους για μηνιατικο). Και ειναι ενα τεραστιων διαστασεων φαινομενο στην σημερινη ελλαδα, οπου για να νοικιασεις ενα καλοδιατηρημενο(οχι καινουργιο...20ετιας τουλαχιστον)2αρι, πρεπει να πληρωσεις τουλαχιστον 400 ευρω. Για λογαριασμους ειμαι σιγουρος οτι ξερεις καλυτερα απο μενα. Τα 600 ευρω που φτανουν λοιπον? Τα 600 για πανω απο 10 ωρες δουλεια, δεν ειναι κοροιδια? Εκτος αν τον σερβιτορο στο αμερικα τον πληρωνουν 2400$ γιατι εχει παρει μαστερ στο...πλυσιμο! :lol:

 

Αλλα σωστα, πρεπει να χεις παρει 78 μαστερ να χεις ηδη προυπηρεσια στα 23 σου για να παρεις εναν πρωτο μισθο γυρω στα 1000 ευρω, που φτανουν δεν φτανουν για αυτα που θες να εχεις για να ζησεις(τα χω δει απο πρωτο χερι αυτα τα πραγματα-δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου).

 

Και ολα αυτα γιατι οι φοιτητες και μαθητες ειναι ανευθυνοι και δεν δουλευουν. Τεραστιο στερεοτυπο, το οποιο απλα δειχνει οτι το συστημα εχει πετυχει το σκοπο του. Και δεν βγαζω εμενα εξω απο αυτο.Μπορει να φθονουμε αυτες τις καταστασεις, αλλα το να τις ισοπεδωνουμε, επειδη δεν ζησαμε τοσο καλα εκεινα τα χρονια ή γιατι δεν θα εχουμε την ευκαιρια να τα ξαναζησουμε, ε, δεν ειναι και οτι πιο ορθο.

Γιατι κρινω μια ολοκληρη γενια, η οποια μεγαλωνει με αυτα που εχω αφησει εγω πισω μου. Τα ιδανικα, οι ιδεες, οι συνθηκες, τα στερεοτυπα, παιρνανε κατευθειαν σε αυτους. Και κατηγορουμε αυτους, για πραγματα τα οποια εμεις εχουμε αφησει πισω.

 

Δεν ξερω ποσο σας εχουν κουρασει αυτες οι συζητησεις τους παλαιοτερους, εμενα δεν με εχουν κουρασει καθολου, καθως ειναι η πρωτη φορα που συμμετεχω σε μια τετοια εδω.

Ολα τα παραπανω εχουν γραφτει χωρις ΚΑΝΕΝΑ ιχνος εμπαθειας, ειρωνειας ή οτιδηποτε. Οποιος ενοχλειται να μου το πει.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Wow!, συμφωνώ με αυτά που έγραψες αλλά με μία παρατήρηση:

 

... επιτέλους καταλάβετε ότι στα παλιά μας τα παπούτσια από που αγοράζετε τις κιθάρες ή τα γαριδάκια σας και επίσης στα παλιά μας τα παπούτσια αν κάποιους σας πιάνουν και κορόϊδα.

 

Σε ένα forum, στη θεματική ενότητα "αγορά", αυτό ακριβώς πρόκειται να γίνει. Ο καθένας θα έρθει και θα γράψει την εμπειρία του με κάποιο μαγαζί/προμηθευτή, θα γίνουν συγκρίσεις τιμών, ποιότητας εξυπηρέτησης κλπ κλπ. Που είναι το κακό? Για παράδειγμα, εγώ θέλω να διαβάσω από που αγόρασε ο άλλος την κιθάρα ή τα γαριδάκια του, για να δω μήππως με συμφέρει κι εμένα. Συμφωνώ ότι πολλές φορές η κουβέντα αναλώνεται στα ίδια και στα ίδια...αλλά τόσο κακό είναι αυτό πιά?

Χ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@forensick

Προσπάθησα να πω ότι και τότε που και εγώ ήμουν πιτσιρικάς, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Δεν εννοούσα ότι αυτό ήταν σωστό.

 

@harilatron

Η φράση που σε ενόχλησε ήταν θεατρινίστικη κορώνα. Ασφαλώς μας ενδιαφέρει από που αγοράζει κανείς, αλλά πρέπει να διατηρούμε μια δυναμική σε αυτό το ενδιαφέρον, δεν κάνουμε στατιστική.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου