Προς το περιεχόμενο

Απολαυστικό review high-end ενισχυτή.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος από γνωστό high-endάδικο περιοδικό....

Αντιγράφω μια παράγραφο από ένα review κάποιου high-end λαμπάτου (EL34) ενισχυτή.

 

Παρακαλώ διαβάστε την με προσοχή...δεν κάνω πλάκα.... αυτά γράφει.

 

...

Ο ήχος του ήταν ουσιαστικά ουδέτερος, με ουσιαστική περιγραφή της οργανικής συμμετοχής και εντυπωσιακά μεγάλη τονική πολυποικιλότητα, ενώ η ισχύς του επαρκούσε ώστε να οδηγεί και σε υψηλά επίπεδα έντασης οποιοδήποτε από τα ηχεία που αποτελούσαν το σύστημα αναφοράς.

Το σώμα των οργάνων ήταν πλούσιο και πυκνό, με πολύ καλή διαφοροποίηση των επιμέρους οργάνων, ενώ οι επιμέρους συχνότητες είχαν μεγάλο εύρος. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές κυρίαρχη θέση είχαν -όπως αναμενόταν- οι μεσαίες εξαιρετικής διαύγειας, μελωδικές, πλούσιας ηχοχρωματικής απόδοσης. Εντούτοις, τα μεσαία των πολύ καλών ενισχυτών λυχνίας και οι χαμηλές συχνότητες, εκτός από την ελαφρώς παχιά διαμόρφωση στο κατώτατο άκρο τους, ήταν πολύ καλής οργανικής διατύπωσης, αρκετά γρήγορα στα μεταβατικά ώστε να μην λερώνουν τον οργανικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ τα πρίμα, μαλακά και ευχάριστα στην ακοή, ήταν οργανικά καθαρά, με ιδιαίτερα αρμονική και ηχοχρωματική υποδομή.

Επιπλέον, η αναπτυξη της στερεοφωνικής εικόνας ήταν ικανοποιητική, με σαφήνεια στη διάταξη των οργάνων και ευπλαστότητα κίνησης.

...

 

(Σημ: Τα bold τα έβαλα εγώ, δεν υπήρχαν στο κείμενο....)

 

Η εγώ είμαι κουφός και δεν μπορώ να παρατηρήσω τέτοια πράγματα, ή αυτός υπερβάλλει, ή και τα 2. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μου θύμισε την light έκδοση του "κριτικού" ταινιών του mad,και οι 2 με εκνευρίσανε.Για το συγκεκριμένο κείμενο δε μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατι δεν καταλαβαίνω τι λέει αλλα μπορώ να πω οτι μου θυμίζει επίσης εναν άσχετο φαφλατά κριτικό δίσκων σε γνωστό μουσικό περιοδικό με τη μόνη διαφορά οτι καταλάβαινα πότε έλεγες αηδίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:lol: :lol: με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...υποκειμενισμός (και πλεονασμός) στο μεγαλείο του. harilatron μια χαρά είναι τα αυτιά σου κ το ξέρεις...

 

Γιατί έχω την εντύπωση ότι στη δεύτερη παράγραφο είτε αποδίδει χαρακτηριστικά της ηχογράφησης στον ενισχυτή είτε διαψεύδει την πρότερη δήλωση του περί ουσιαστικής ουδετερότητας; Και από που και ως που κάποιος αναζητεί στη λάμπα την ουδετερότητα;

 

Είπαμε καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά αρλούμπας reviewer για προϊόντα που απευθύνονται μόνο σε φαντασμένους ή νεόπλουτους... πόσο πιο κάτω μπορείς να πας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμένα μου θύμισε αυτόν το βλάκα στο MAD που κάνει εκπομπή για ταινίες και λέει όλη την ώρα ασυνάρτητες π@π@ριές για να γεμίσει το χρόνο της εκπομπής ανάμεσα από τα trailers που δειχνει. Αυτός κανει το ίδιο με τη μέθοδο της γραφής βέβαια αφού πρέπει να γεμίσει σελίδες περιοδικού... Γιαουουουουουουουουουρτιιιιιιιιιιιιι!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιος βρει τι θέλει να πεί ο ποιητής ,κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.

 

Εγω πιστεύω ότι μάλλον εννοεί το εξής:" ο ενισχυτής αυτός ειναι υπέρτατος.αλλά μόνο αυτιά σα το δικό μου μπορούν να αντιληφθούν το μεγαλείο του και τις ιαματικές ιδιότητες του κουρδισμένου πλαστικού.Για αυτό δε κάνει για εσάς ηλίθια τιποτένια μικρά ανθρωπάκια.MWAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!! "

Τάδε έφη reviewer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

:lol:

 

Ειδικά αυτό το "ελαφρώς παχιά διαμόρφωση στο κατώτατο άκρο τους" μ' έστειλε. :lol: :lol:

 

Είναι κατανοητή η προσπάθεια των συντακτών να βάλουν και λίγο "σάλτσα" σ΄αυτά που γράφουν. Κατανοητή είναι επίσης και η αγωνία των κατασκευαστών να αποσπάσουν θετικές κριτικές στα περιοδικά του είδους.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν αυτού του είδους οι ασυναρτησίες προσφέρουν τελικά θετικές υπηρεσίες στον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, διαβάζοντας κάτι τέτοιο - προσωπικά- αποκλείεται να πάρω στα σοβαρά οτιδήποτε γράφεται στην εν λόγω κριτική. (Να μην πω οτιδήποτε γράφει ο συγκεκριμένος συντάκτης...)

 

Νομίζετε ότι μιλάμε για μια άτυχη στιγμή, ή μήπως η "σάλτσα" είναι συνυφασμένη με τη γκατζεταρία και την τραβάμε όλοι μας, σε κάποιο -ελπίζω μικρότερο- βαθμό? :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασικό παράδειγμα "κουρδισμένου".

Πως έλεγε ο MASTER TSAKONAS "κλασική περίπτωση βλάβης"; Κάτι τέτοιο, αλλά πολύ πιο ακριβοπλερωμένο.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η λάμπα για τους ίδιους λόγους που είναι επιθυμητή στους ενισχυτές ηλεκτρικής κιθάρας είναι παρωχημένη και πιθανόν άχρηστη στα hi-fi εφόσον θες όσο το δυνατό πιστότερη αναπαράσταση της πηγής, δηλαδή χωρίς χρωματισμό του ήχου. δε μπορείς να αποφύγεις την παραμόρφωση με ενισχυτή λάμπας. άλλοι βέβαια απολαμβάνουν αυτή τη "ζεστασιά" στον ήχο ακόμα και στην αναπαραγωγή audio αλλά δε μπορούν να μιλούν για υψηλή πιστότητα...

 

παραθέτω από το audiocritic:

 

Compare this:

The mussels were a little rubbery in texture, but the Chablis sauce was beautifully herbed. My companion ordered the trout, which I also tasted and found seductively mesquite-perfumed though slightly underdone. The accompanying asparagus tips were lightly drizzled with an amusing vinaigrette.

 

With this:

The highs were somewhat chalky, but the upper midrange was wonderfully liquid, and there was palpable air around the woodwinds. The lower mids had satisfactory bloom; the bass, however, could have benefited from a little more rhythm and pace. Front-to-back depth yielded a Row G perspective.

 

IsnΆt the resemblance striking? Both the restaurant review and the audiophile magazine review are subjective, unprovable, and dependent on the exquisite taste of the reviewer. But thereΆs a difference. If the restaurant reviewer is incompetent or irresponsible, you could end up gambling maybe $100 on an unpredictable dinner. If itΆs the equipment reviewer whoΆs just blowing smoke, you could end up blowing several thousand dollars on badly engineered gear.

 

 

http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Audiophile

http://theaudiocritic.com/cwo/Our_Philosophy/

 

 

πολύ ωραίο το άρθρο στη wikipedia και με πολύ χρήσιμα εξωτερικά links.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτή την αργκό δεν την συναντάς όπου κι όπου, είναι η καθομιλουμένη των VIP σε οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει.

 

Είναι η διαρκής αγωνία τους να περιγράψουν καθημερινά και απλά πράγματα με ακατάσχετη αρλουμπολογία ώστε να δώσουν παραπάνω αξία στο θέμα τους και να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη αξία του.

 

Καθημερινό φαινόμενο.

 

Πάντως οι χαι (φαιβ) φιντελάδες έχουν πλάκα.

 

Έχω βρεθεί με έναν,σε μαγαζί όπου ο μαγαζάτορας μετά από μια κουβέντα που είχαμε μου βάζει να ακούσω τα χειροποίητα ηχεία του από ένα cd player του 1821 και η άμεση αντίδραση μου και σας ορκίζομαι ότι ήταν αντικειμενική, ήταν (ανάμεσα σε άλλα προβλήματα του ήχου) "δεν έχει πρίμα"

Μιλάμε ότι ακουγόταν σαν να ήταν κουρεμένα τα tweeter.

 

Kι όμως ο άλλος ο αθεόφοβος απάντησε ότι τα πρίμα ήταν υπερβολικά. 8O

και άρχισε να μου εξηγεί στα αλαμπουρνέζικα το γιατί ακούγονται έτσι αλλά σχολίασε κιόλας το γιατί δεν ξέρω εγώ όπως γενικά και οι ηχολήπτες να κρίνω σωστά.

 

Φαντάζεστε λοιπόν ότι η κουβέντα διακόπηκε κάπως απότομα :twisted: και ο μαγαζάτορας μετά μου είπε να μην τον παρεξηγώ γιατί είναι γνωστός στην πιάτσα (τους) και ξέρει πολλά πάνω στον ήχο. 8O 8O

 

Γιαούρτιιιιιιιιιιι!

 

 

 

 

Υγ.Ο αφορισμός αφορά ένα κομμάτι του hi-end και τους χρήστες και όχι το σύνολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου