Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eιμαι νεος στο site.Εχω μια washburn,που εχει χαλια ηχο :-\ .Αποφασισα να παρω μια αλλη.Παιζω απο rock mexri metal.Μου προτιναν την fender american deluxe hss.θελω να κανει περιπου στα 1000-1400 ευρω.Αν καποιος ζερει η εχει την hhs να πει την γνωμη του.αααα ξεχασα να πω οτι εχω εναν fender hot rod deluxe amp.

ευχαριστω προκαταβολικα για της συμβουλες :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αγαπητέ φίλε έχει πολλάκις, αναλυθεί εις βάθος το θέμα πρώτης κιθάρας (ειδικά αν είναι κάτι κλασσικό όπως Fender stratocaster) "το χουμε λιώσει" δηλαδή. Τέλος - Τέλος οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των εργοστασίων Fender θα μας ρωτάνε τι παράγουν καλύτερα για να αγοράσουν και αυτοί      .

 

Καθαρά από προσωπικές εμπειρίες οι τιμές δεν είναι άσχετες από την ποιότητα τον ήχο και το range γενικότερα της κάθε κιθάρας που παράγει η Fender σε κάποιες χώρες. (με εξαίρεση κάποια ιδιαίτερα μοντέλα custom shop, όπου εκεί συντελούν και άλλοι παράμετροι όπως περισσότερη προσοχή στην παραγωγή, υλικά που δεν διατίθενται σε μοντέλα παραγωγής όπως μαγνήτες - γέφυρες με κάποιες καινοτομίες - μπράτσα - σώματα - κλπ).

Εσύ ζητώντας να μάθεις περισσότερα για την deluxe H/S/S να ξέρεις πολύ απλά ότι πάς κατευθείαν στην πρώτη βαθμίδα ποιότητας όσο αφορά τα μοντέλα παραγωγής.

 

Τι σημαίνει αυτό.

εν ολίγοις ότι επικεντρώνεσαι σε μία μοντέρνα από άποψη χαρακτηριστικών κιθάρα, άψογης συναρμολόγησης, με λεπτομέρειες όπως Highly detailed fretwork, locking tuners, εργονομικότερο μπράτσο για ευκολότερη πρόσβαση στα τελευταία τάστα, επιλεγμένα lightweight ξύλα, καλύτερη γέφυρα, pop in arm tremolo, strap locks, οπωσδήποτε καλύτερο φινίρισμα, και πιό ιδιαίτερους μαγνήτες,  noiseless τους ονομάζει η Fender από το χαρακτηριστικό τους να μην έχουν θόρυβο, τους οποίους η Fender λανσάρει σαν top μαγνήτες στα ακριβοτερά της μοντέλα.

 

Επειδή ζήτησες γνώμη από όποιο μέλος μπορεί να την δώσει, στην λέω, και επειδή είχα το μοντέλο με τους 3 μονούς, αλλά πλέον και το μοντέλο με H/S/S, θα σου πώ κατ αρχήν ότι είναι προσωπική μου και μόνο άποψη, και επίσης ότι η μουσική και ο ήχος που μου αρέσει είναι πάνω κάτω classic rock / hard rock / blues. (εννοώ ότι πιό metal ή Jazz π.χ ήχους δεν έχω ασχοληθεί να διμηουργήσω για να δώ και την "ανταπόκριση" της κιθάρας.)

 

Ο ήχος λοιπόν που φτιάχνω με αυτή την κιθάρα για αυτά που παίζω με καλύπτει. Είναι effects friendly οι μαγνήτες χωρίς να σε προβληματίζουν ακόμα και όταν απενεργοποιήσεις τα εφέ και παίξεις "καρφί" στον ενισχυτή, αν και λόγω κατασκευής τους ακούγονται σχετικά "μουντοί", αλλά αυτό πραγματικά δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα. Εκεί που είναι τέλειοι είναι όταν τους περάσεις σε μία αλυσίδα από εφέ παρατηρείς εύκολα ότι τότε δείχνουν πιό "άνετα" τον χαρακτήρα τους χωρίς να σε προβληματίζουν συνεχώς με ρυθμίσεις.

 

Κάτι επιπλέον. Η H/S/S deluxe έχει λίγο πιό hot single coils, σε αντιπαράθεση με την S/S/S και αυτό για να κάνει καλύτερο pairing με τον διπλό μαγνήτη της γέφυρας.

 

Παίζοντας, το μπράτσο δεν θα σε κουράσει καθόλου, εύκολα θα πάρεις τον "αέρα" του, και πολύ δύσκολα θα ξεκουρδιστεί η κιθάρα ακόμα και με καταπόνηση του τρέμολο, χάρη στα lock κλειδιά που διαθέτει.

 

Επίσης πάρα πολύ καλή επιλογή του ενισχυτή. Είναι μία τέλεια "πλατφόρμα" ανάπτυξης και εξέλιξης των περισσότερων γνωστών ήχων.  ;)

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμαν! τι έγραψε το παλικάρι!!! Τέλος πάντον, η γνώμη μου είναι:

Αφού έχεις τα φράγκα, χτύπα την, τι να σου πω. Απλώς αναρρωτιόμουν: Δεν θα προτιμούσες για αυτή την μουσική ένα ταυράκι της gibson; ;)

 

Έτσι κι αλλιώς η στρατ που λες έχει δύο διπλούς μαγνήτες. Με τον ταύρο θα κάνεις την ίδια δουλειά με πιο συμπαγή ήχο και λιγότερο βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η στρατ που λέει για την ακρίβεια έχει 3 διπλούς απλά ο ένας είναι φούλ διπλός και οι 2 άλλοι σε μέγεθος μονού. Ή τέλος πάντων δεν είναι ακριβώς μονοί, και by the way δεν κάνουν Βζζζζζζζζζζ, γιατί απλά τους λένε αθόρυβους... (noiseless)  ;D ;D ;D ;D

 

Και ο ταύρος καλός είναι άλλα κάνει άλλα πράγματα καλά και όχι όλα τα πράγματα καλά δηλαδή από blues μέχρι μέταλ. Και η Jaguar καλή είναι για ροκάκια, αλλά είναι πιό Jazzy.... έκαστος στο είδος του...

H Gibson LP κάνει π.χ για πάρα πολλά πράγματα από ροκ μέχρι μέταλ.... αλλά όμως π.χ δεν διαθέτει τρέμολο οπότε γίνε Sykes ή Slash  ;D ;D .... (εδώ αστειεύομαι) ........... όμως το ταυράκι έχει άλλη φιλοσοφία..

 

Η στρατοκάστερ που του προτάθηκε είναι πραγματικά πιό ευέλικτη κιθάρα από Pink Floyd & Rainbow σε Maiden & Metalica.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιμαι νεος στο site.Εχω μια washburn,που εχει χαλια ηχο :-\ .Αποφασισα να παρω μια αλλη.Παιζω απο rock mexri metal.Μου προτιναν την fender american deluxe hhs.θελω να κανει περιπου στα 1000-1400 ευρω.Αν καποιος ζερει η εχει την hhs να πει την γνωμη του.αααα ξεχασα να πω οτι εχω εναν fender hot rod deluxe amp.

ευχαριστω προκαταβολικα για της συμβουλες :)

 

εχω και εγω τον hot rod deluxe και πηρα την american deluxe hss ,πιστεψε με ειναι οτι καλυτερο εχω παιξει στην ζωη μου,το οργανο μαμαμει,θα παθεις πλακα και να φανταστεις η αλλη μου κιθαρα κοστιζει 2500 EUROS αλλα μολις ηρθε η deluxe και επαιξα την εβαλα στην θηκη της και την εχω για back up .Αν θες να με ακουσεις παρτην με κλειστα τα ματια ειναι παρα πολυ ευκολοπαιχτη και ο ηχος ειναι μπομπα,τι να πω ενω γενικα τις fender τις θεωρουσα δυσκολα οργανα και για να βρεις καποιο καλο επρεπε να ψαξεις οπως π.χ ειναι οι standard στις deluxe κανανε θαυματα.....ακουσε με και δεν θα χασεις....... ;)

 

 

και απο θορυβο δεν κανει καθολου,πιστεψε με η παλια μου που εχει duncan jazz στην neck θεση και jazz-blues στην bridge εκανε περισσοτερο θορυβο,ειναι τελειως αθορυβοι και οπως ειπε ο ομοιοπαθεις tag μπορεις να παιξεις τα παντα εκτος απο jazz που εαν ξερεις να παιζεις τοτε κανε μας κανενα μαθημα...εγω παιζω απο whitesnake ,pink floyd μεχρι thin lizzy και great white.....ΕΠΙΣΗΣ με το switch διακοπτη που εχει στο volume control αντι για πεντε επιλογες ηχου και συνδυασμο μαγνητων θα εχεις 9..και θα λες τωρα ποια θεση ειναι καλυτερη αυτη ,αυτη,αυτη,.................ή αυτη εγω εβαλα τον αδερφο μου να ακουσει ολες τις θεσεις και χαζεψε.....και τελος οταν πηρα την κιθαρα στα χερια μου ειπα καλα λαλακες ειναι που την κοστολογησαν τοσο λιγο.

Να σου πω οτι εχω παιξει καο με την s/s/s αλλα θα σου προτεινα με humbucker.....

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ψήνεσαι για κάνα αππλε ρεδ?(apple red, αλλά ξέχασα να το γυρίσω στα αγγλικά)

 

Αππλε Ρεδ, καλό ήταν τελικά, θα το πω σε κάνα φίλο... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου