Προς το περιεχόμενο

Waldorf Blofeld


kilon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eπειδή έχουν ανάψει τα αίματα παραθέτω ένα email που μου στείλανε με κουφά που γράφουν οι μαθητές . Γελάστε με την ψυχή σας

 

---------------------------

 

* \" Η σκανδιναβία

είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει \" (Από

γυμνάσιο της Λάρνακας Κύπρου)

 

 

 

* \"Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά

και με φλούδα που βγαίνει εύκολα \" ( Απο γυμνάσιο της Αθήνας, 1992 )

 

 

 

* \" Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε

συχνά \"

 

 

 

* \"Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός άλλο

πράμα,απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.

(Από γυμνάσιο της Θεσπρωτίας, 1991)

 

 

 

* \" Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος\"

 

 

 

* \"Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη

της Αλεξάνδρειας \"

 

 

 

* \"Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που

ήτανε αράπικη \"

 

 

 

* \"Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες γι\' αυτό δεν έχουν βρει οι

αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια \"

 

 

 

* \"Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες

και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.\" (Από διαγώνισμα στην

Ιστορία,γυμνάσιο της Κορινθίας, 1989)

 

 

 

* \" Όταν ο Χριστός ήτανε μικρός, ο πατέρας του ο μαραγκός Ιωσήθ, το φώναζε

Χρηστάκη \"

 

 

 

* \"Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε

πολυπληθέστεροι σε αριθμό \"

 

 

 

* \"Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. \" (Από

διαγώνισμα Β\' τάξης γυμνασίου της Λαμίας, 1969)

 

 

 

* \" Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του

Νορέγιεφ. \"

 

 

 

* \"Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα

της Σιβηρίας \".(Από γυμνάσιο της Καρδίτσας, 1991)

 

 

 

* \" Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα

Σεραφίμια\". (Από διαγώνισμα στα θρησκευτικά, γυμνάσιο της Κορίνθου, 1990)

 

 

 

 

* \" Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι\".

 

 

 

* \"Ο Κορινθιακός Κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος. \" (Από

γυμνάσιο της Πάτρας, 1988)

 

 

 

* \" Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε\" (Από

γυμνάσιο της Καλαμάτας, 1991)

 

 

 

* \" Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το

κατσαρολάκι\"

 

 

 

* \"Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να

πέφτουν ομαδικά \"

 

 

 

* \"Το παιδί που οι γονείς του είναι από την Ύδρα, λέγεται Υδρογόνο\"

 

 

 

 

* \"Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε

σερβιέτες.\"

 

 

 

* \"Το νερό ανακατεύεται με όλα τα υγρά, εκτός από το αίμα. Υπάρχει και

παροιμία γι\' αυτό \"

 

------------------------

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 251
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

κι εγω dance μουσικη γραφω φιλε μου (www.myspace.com/epsilonkosmas). απλα θεωρω πως ειναι πιο αξιολογο το να δημιουργεις τους δικους σου ηχους, απο το να ανακυκλωνεις τα presets των synths σου. anyway, με την πρωτη ευκαιρια θα το δοκιμασω κι εγω. αν δε μου αρεσει, να δεις θαψιμο που θα του ριξω!!  :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω και εγώ κάτι?

Που θα βρω το εν λόγο οργανάκι στην Αθηνά?

Να το ακούσω βρε παιδία, μετά από όλα αυτά που διάβασα!

Θέλετε τη γνώμη μου? Καλά τα video στο you tube, αλλά αν δεν κάτσεις να ασχοληθείς με το όργανο κανα 2-3 ώρες ,δεν μπορείς να έχεις άποψη... ;D

;D

;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σιγουρα τα soft synths μπορουν να πατησουν κατω οποιοδηποτε hardware

 

Σε καμία περίπτωση σίγουρο, και η αντίληψη που επικρατεί περισσότερο είναι ότι τουλάχιστον στα παλιά κλασσικά αναλογικά (και ίσως και στα πρώτα ψηφιακά) η προσομοίωση πάσχει. Τις επόμενες μέρες πάντως θα ανοίξω ένα καινούργιο θρεντ με μια εξαιρετικά ενιδαφέρουσα άποψη ενός πολύ διάσημου συνθέτη πάνω σε αυτά. Για περισσότερα, στο θρεντ των hard (porn) vs. soft.

 

Ρε ανεβάστε κανένα βιντεάκι να δουμε πως φτιάχνετε ήχους. Αύτο θα είναι το θέμα του επόμενου βίντεο μου. Έλα να ανταλάσουμε απόψεις και τεχνικές αντί να μιλάμε μόνο για αγορές. 

 

Aυτό πράγματι που θα με ενδιέφερε πάρα πολύ είναι το τι αποτέλεσμα θα βγάλει το εκάστοτε συνθ αν ακολουθήσουμε ακριβώς τα ίδια βήματα, πχ. square κυματομορφή με τόσο oscillation + δεύτερη saw με διαφορετικό oscillation και λίγο detuned + μια τρίτη triangle με λίγο lfo + τόσο white noise + τόσο ring mοdulation, με τάδε ADSR κλπ. Αν ξέρει κανένας κάποιο συγκριτικό με ηχητικά δείγματα ας το ποστάρει παρακαλώ.  :)

 

 

επίσης δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή του kilon για τους monotimbral ηχους του waldorf. ίσως έχει συνηθήσει το layering απο το motif

 

Καλή παρατήρηση...

 

 

για ηρεμα λιγο ολοι σας. ακομα δεν το ακουσατε και βγαζετε συμπερασματα? και πως ξερεις οτι δεν τιναζει speakers το συγκεκριμενο?? το δοκιμασες στα μονιτορς σου? δεν εχω ακουσει απο κανενα video του youtube ηχο απο καποιο synth και να ξετρελαθω. ακομα και τα moogs τζουφια ακουγονται.

 

Εδώ έχεις δίκιο, κι εγώ προσωπικά βιάστηκα να εκφράσω την απογοήτευσή μου, κι ας μην το έχω αγγίξει καν, κάτι που θα γινόταν σε λιγες μέρες αν κατέβαινα στην *&^%%#!  >:( Μusikmesse, στην οποία θα πήγαινα γραμμή για να κάνω και αντιπαράθεση με το Virus Snow.

 

ολοι να το θαψετε, αλλα τι να πεις? ετσι μαθατε να μιλατε.

 

Εδώ μου τα χαλάς... Αν έχεις αντίρρηση με κάποιον που κατεβάζει τζάμπα, ας απευθυνθείς σε αυτόν κι όχι σε όλο το φόρουμ...

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιπρόσωπος είναι ο Νάκκας. Αλλά δεν το βλέπω να το έχει ούτε στο ηλεκτρονικό του κατάστημα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρεις να το ακούσεις απο κοντά.

 

Ένα σύνθ θέλει τουλάχιστον ένα μήνα δουλεία για να πάρεις μια βασική ιδέα και ένα χρόνο για να μπείς στα σωθικά του. Πχ το modulation matrix απαίτει πάρα πολλες ώρες δοκιμών και αρκετή εμπειρία μιας και έχει 16 slots και μπορεί να ελέξει σχεδόν κάθε παράμετρο του Blofeld . Επίσης το συνθ παρέχει FM τόσο στους oscilators όσο και στα φίλτρα και αυτό πάλι απαιτεί κάποιον έμπειρο στην fm οι οποίο είναι ελάχιστοι.

 

Πρέπει να θυμίσουμε για μια ακόμα φορά ότι το Blofeld δεν είναι κάτι καινούργιο μιας και παραμένει κατά 90% κλώνος του microq . Η μηχανή του είναι ήδη δοκιμασμένη και αναγνωρισμένη ως μια απο τις καλύτερος στον χώρο (δες Q,Q+,MicroQ) απλώς απαιτεί το επόμενο μικρό βήμα για την waldorf.

 

Tώρα η σύγκριση με το Virus TI είναι αναπόφευκτη καθώς και με το Supernova και πολλών άλλων. Η διαφορές υπάρχουν αλλά μια προσεχτική ματία στις δυαντότητες του κάθε συνθ θα μπορούσε άνετα να κατατάξει το blofeld-microq ως το καλύτερο σύνθ όλων των εποχών και αυτό είναι το τι προσφέρει για τα 400 ευρώ που καλείσαι να πληρώσεις. Ακόμα δεν μπορώ να πιστεύσω την τόσο χαμηλή τιμή του. Για μένα ό μόνος πραγματικός αντίπαλος είναι το evolver module Στα 500 ευρώ το οποίο το έχω σε υψηλή εκτίμηση. Όλα τα άλλα απλώς είναι έτη φωτός πίσω.

 

Aπό εκεί και πέρα αν δεν υπήρχε το θέμα χρήμα , τότε πραγματικά τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για να διαλέξω. Εγώ προσωπικά θα ταλανιζόμουν μεταξύ Andromeda και Nord Modular G2.

 

Στά 400 ευρώ όμως ο microq - blofeld είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των VA ακόμα και στα μεταχειρισμένα. Kαί αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο απο ερασιτέχνες όσο και απο επαγγελματίες που έχουν μπλοκάρει σε ζήτηση το Mαγαζί της Waldorf. 

 

Το πρόβλημα με την σύγκριση μεταξύ HARD και SOFT είναι ότι είναι αδύνατον να βρείς ταυτόσημα σύνθ. ΠΧ to Blofeld έχει drive curves τα οποία στην ουσία είναι παραμορφώσεις αλλά δεν παύει να έχει μπεί εκει μέσα η πινελιά της waldorf και δεν είναι ένα απλώς εφέ μιας και χώνεται κατευθείαν στα φίλτρα.

 

Πάντως με μια σύγκριση που έκανα με το Zebra2 που θεωρείται λίγο πολύ ώς ένα απο τα 5 καλύτερα σοφτ συνθ της αγοράς μπορώ να πώ ότι ναι οι ήχοι του Zebra είχαν περισσότερο ενδιαφέρον σαν χροιά αλλά δεν φτάναν την ποιότητα ήχου των βαρετών ήχων του blofeld όσο και παράξενο να ακούγεται αυτό.

 

Το δικό μου πιστεύω είναι ότι είναι ανώφελο να συγκρίνεις σύνθ παρομοίων δυνατοτήτων ψαχουλεύοντας λεπτωμέρειες όπως πώς ακούγονται τα φίλτρα και οι ταλαντωτες και αυτέ γιατι έτσι και αλλιώς υπάρχουν πολλοί εύκολοι και άμεσοι τρόποι που μπορεί κάποιο να δωσει χρώμα στον ήχο του . Το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει ένα καλό κομπρέσορα όπως to PSP VINTAGE WARMER ή μια λίστα muti-band eq, ένα καλό reverb ή distortion μπορεί να δώσει όγκο στον ήχο με δυο κλίκ.

 

Ας μην βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. Η μουσική δημιουργία είναι ένα σύμπαν που μας ξεπερνά όλους και εμείς δεν είμαστε τίποτα περισσότερο απο απλά μόρια. Οι προσωπικές γνώμες δεν μετράνε, οι προσωπικές γνώσεις μετράνε και φυσικά η ανταλαγή αυτών των γνώσεων. 

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ φίλε kilon,με κάλυψες, αλλά γιατί ο Νάκας δεν το έχει δεν μπορώ να το καταλάβω! Έξω γίνεται χαμός και εμείς το παίζουμε αδιάφοροι, η απλά η Waldorf δεν προλαβαίνει τις παραγγελιές ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ φίλε kilon,με κάλυψες, αλλά γιατί ο Νάκας δεν το έχει δεν μπορώ να το καταλάβω! Έξω γίνεται χαμός και εμείς το παίζουμε αδιάφοροι, η απλά η Waldorf δεν προλαβαίνει τις παραγγελιές ;D ;D ;D

 

δες το ποστ απο πάνω του έκανα edit.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σιγουρα τα soft synths μπορουν να πατησουν κατω οποιοδηποτε hardware

 

Σε καμία περίπτωση σίγουρο, και η αντίληψη που επικρατεί περισσότερο είναι ότι τουλάχιστον στα παλιά κλασσικά αναλογικά (και ίσως και στα πρώτα ψηφιακά) η προσομοίωση πάσχει. Τις επόμενες μέρες πάντως θα ανοίξω ένα καινούργιο θρεντ με μια εξαιρετικά ενιδαφέρουσα άποψη ενός πολύ διάσημου συνθέτη πάνω σε αυτά. Για περισσότερα, στο θρεντ των hard (porn) vs. soft.

 

 

 

ναι εχεις δικιο, δεν ημουν σαφης εννουσα μεταξυ hardware VA και software VA. παρολα αυτα να δηλωσω φετιχιστης με τα knobs και τα λαμπακια οποτε hardware  για μενα

Presets Suck!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι εχεις δικιο, δεν ημουν σαφης εννουσα μεταξυ hardware VA και software VA

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει hardware VA και software VA, το VA είναι εκ φύσεως software απλά στην πρώτη περίπτωση τρέχει σε generic φύσεως Intel ή AMD ενώ στην δεύτερη σε πιο εξειδικευμένα DSP chips Motorola ή Analog Devices ή οτιδήποτε άλλο.

 

η απλά η Waldorf δεν προλαβαίνει τις παραγγελιές

 

Δεν ξέρω πόσο καιρό παρακολουθείτε την συγκεριμένη εταιρεία, αλλά γενικά δεν φημίζεται για την υποστήριξή της. Ελπίζω τώρα που έχει ξαναδιαμορφωθεί να είναι πιο συνεπής, αν και έχω επιφυλάξεις.

 

Κάποιοι τύποι από αυτούς που έκαναν το *voicing* στο Blofeld (αλλά και στα περισσότερα μοντέλα της Waldorf και σε κάποια μοντέλα της Access) στρατολογήθηκαν και από την Alesis για να δώσουν extra presets και για το Andromeda. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ας πω επιεικώς ότι δεν τα πήγαν καλά. Κατά την γνώμη μου τα presets είναι σημαντικά γιατί αποτελούν ένα σημαντικότατο δέλεαρ που μορφώνει (και μερικές φορές παραμορφώνει) τις εντυπώσεις. Όταν κάποιος πηγαίνει για να ακούσει ένα synthesizer, δεν έχει άπειρο χρόνο για να εντρυφήσει ενδελεχώς στο αν και κατά πόσο τον ικανοποιεί η αρχιτεκτονική του εκάστοτε synth. Θέλει να ακούσει καλά και σύγχρονα presets για να πάρει μία ιδέα. Για αυτό και θεωρώ ότι είναι εσφαλμένο να βγάζει κανείς συμπεράσματα, από την στιγμή που τα presets δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα υποσύνολο των δυνατοτήτων του.

 

Σε καμία περίπτωση σίγουρο, και η αντίληψη που επικρατεί περισσότερο είναι ότι τουλάχιστον στα παλιά κλασσικά αναλογικά (και ίσως και στα πρώτα ψηφιακά) η προσομοίωση πάσχει.

 

+άπειρο. Έχω εδώ δύο papers, ένα από το πανεπιστήμιο του Stanford και ένα από ένα άλλο πανεπιστήμιο της Φιλανδίας όσον αφορά στην ψηφιακή υλοποίηση του γνωστού τετραπολικού φίλτρου στα Minimoog. Απλά, πολύ απλά, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες παράμετροι πρέπει να υλοποιηθούν επιτυχώς (ή με μία υποφερτή απόκλιση) για να φτάσουμε σε κάτι τέτοιο. Και όταν βάλουμε στην εξίσωση τα διάφορα VCOs, είτε διακριτά είτε σε chips, και την υπόλοιπη σχεδίαση καταλαβαίνετε που πάει το θέμα. Για αυτό και γελάω όταν βλέπω ΤΑΕ (True Analog Emulation) στα προιόντα της Arturia (κάποια από τα οποία χρησιμοποιώ) και για αυτό θεωρώ ότι η εν λόγω πολιτική είναι καθαρά παραπλανητική.

 

Πέραν τούτου, έχω την αίσθηση ότι πολλοί από εσάς μπαίνετε στο τριπάκι να ελέγξετε ένα synth περισσότερο για αυτό που δεν είναι, παρά για αυτό που είναι. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και όταν γίνονται με καλό πνεύμα είναι επικοδομητικές. Αντίστοιχα οι εξομοιώσεις είναι μία καλή ηχητική και εν μέρει διανοητική εξάσκηση του κατά πόσο κάτι μπορεί να εξισωθεί με κάτι άλλο, αλλά εξίσου καλό και ακόμη περισσότερο επικοδομητικό είναι η δημιουργία. Έχοντας πει αυτό, προιόντα όπως το Blofeld και ένα Moog Modular που καλύπτει έναν τοίχο είναι άμεσα συγκρίσιμα γιατί είτε το θέλετε είτε όχι σύγκριση γίνεται μεταξύ ομοειδών και όχι ίδιων πραγμάτων. Το apples and oranges που αναφέρεται κατά καιρούς στα διάφορα forums, απλά δεν ευσταθεί γιατί αν ήταν apples and apples δεν θα υπήρχε λόγος να τα συγκρίνουμε.

 

Κριμα ρε παιδια που τοσα χρονια τα χωνω σε συνθια,γιατι να μην υπαρχουν και σπασμενα hardware synths να εχω καμια σαρανταρια....

 

:D :D

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι εχεις δικιο, δεν ημουν σαφης εννουσα μεταξυ hardware VA και software VA

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει hardware VA και software VA, το VA είναι εκ φύσεως software απλά στην πρώτη περίπτωση τρέχει σε generic φύσεως Intel ή AMD ενώ στην δεύτερη σε πιο εξειδικευμένα DSP chips Motorola ή Analog Devices ή οτιδήποτε άλλο.

 

 

 

ακριβως απλα βαρεθηκα να κανω την τροποποιηση..... :)

Presets Suck!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου