Προς το περιεχόμενο

Ποια ειναι η καλη Les Paul?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και σε διπλανο θεμα βλεπω να γινεται χαμος για το ποια les paul ειναι καλυτερη το τζαπονι ή το real thing, θα ηθελα να προσδιορισουμε τα χαρακτηριστικα της καλης (ή της καλυτερης  ;)) les paul. Αν και λογικα θα προκυψουν τοσες γνωμες οσες και απαντησεις!

 

Ξεκιναω εγω:

 

Για μενα λοιπον, η καλη les paul ειναι ελαφρια, μιας και οι βαριες κιθαρες με κουραζουν. Τα καθαρα της ειναι μπασομεσαια αλλα γλυκα και οχι μουντα ή ασαφη και πανω απ'ολα ΟΧΙ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΑ (οπως σε ολα τα λεσπολοειδη που εχω ακουσει μεχρι στιγμης). Ακουγεται "μεγαλη" σε gain καταστασεις αλλα και παλι χωρις υπερβολες και εχει ωραια ακομπρεσαριστα πριμα.

 

Το κυριοτερο, παιζει σωστα σε low gain καταστασεις χωρις να ειναι συμπαγης και προσεγγιζει λιιιγο απο το "γρεζι" των μονοπηνιακων (oλες οι κιθαρες αυτου του τυπου που εχω δοκιμασει - μη φανταστειτε οτι ειναι και πολλες αλλα λεμε- απο το καθαρο πηγαιναν κατευθειαν στο crunch - που πας ρε ξαδερφε??  ;D)

 

Μπορει η περιγραφη μου να φανει αφελης ή ουτοπικη αλλα για μενα αυτη θα ηταν η απολυτη les paul για να παιζω οταν βαριεμαι να πιανω την στρατ μου!!!

 

Υ.Γ ας αφησουμε στην ακρη το θεμα του ενισχυτη - μπορω να καταλαβω οτι παιζει τεραστιο ρολο αλλα αν το συνυπολογισουμε θα ξεφυγει τελειως η συζητηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 249
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αυτή η κιθάρα είναι πλασμένη για τα γούστα σου.

Χειροποιήτη Custom με ήχο Vintage Gibson sg

Brazilian Rosewood καλό μανίκι και ζυγίζει 3 κιλά

http://www.hailwood-guitars.de/00000098bc07adb04/index.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκιναω εγω:

 

Τα καθαρα της ........ οχι μουντα ή ασαφη και πανω απ'ολα ΟΧΙ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΑ .......

 

για μενα αυτο τα συνοψιζει ολα... αυτο το πραγμα που χτυπας την συγχορδια και ακουγεται ενας μπασο-μουντο-αχταρμας χωρις καθολου note definition κτλπ κτλπ δν αντεχεται καθολουΣ !!! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου