Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρνάκι Ελασσόνας με δεντρολίβανο, θυμάρι,μανιάτικο αλάτι,πιπέρι, κύμινο ,σκόρδο φουλ . 

24 ώρες στο slow cooker και έτοιμο για το γκριλ.

Ο ζωμός φυσικά αφού αφαιρεθεί το λίπος (το οποίο ΔΕΝ πετάμε αλλά το χρησιμοποιούμε στις υπόλοιπες μαγειρικές μας μια και δίνει ΤΡΟΜΕΡΗ γεύση και φυσικα στην περιπτωση που το ζωο ειναι grass fed ειναι τιγκα στα Ω3  ) θα δεθεί με λίγο corn flower και θα γίνει gravy.

 

 

20211001_104542.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Πέραν του ότι μας τρέχουν τα σάλια, μήπως με 24 ωρες κατανάλωσης ρεύματος στο slow cooker, αυξάνεις και το αποτύπωμα άνθρακα που σου αναλογεί σαν άνθρωπας;🤔 Λέω εγω τώρα, χωρίς να ξέρω.

Τοσο καλύτερο γίνεται που το αξίζει; Εχω φάει κλέφτικο στην... Αφρική που θάβαμε στα κάρβουνα το αρνάκι στην αυλή και έβγαινε λουκούμι και υποθέτω πως κατι τέτοιο θα είναι. Αλλά μόνο το τριγύρω δάσος κινδύνευε να καεί εκεί.😄 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε

μήπως με 24 ωρες κατανάλωσης ρεύματος στο slow cooker, αυξάνεις και το αποτύπωμα άνθρακα που σου αναλογεί σαν άνθρωπας;

 

 

Οχι ρε συ...στους 70 βαθμους ειναι ,ελαχιστη καταναλωση.

 

Καλα μη νομιζεις οτι βαΝω sc καθε μερα.....μια φορα το δεκαημερο οταν τρωμε "μεγαλοπρεπες" κρεας μονο 🙂

Ετσι κι αλλιως φυσικο αεριο εχω και για μαγειρεμα,ακομα και φουρνο ,οποτε τις υπολοιπες μερες ειμαι φουλ βετζιλεφτιτρασταφαριαν 😅

8 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε

Τοσο καλύτερο γίνεται που το αξίζει;

 

Ναι. 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε

Εχω φάει κλέφτικο στην... Αφρική που θάβαμε στα κάρβουνα το αρνάκι στην αυλή και έβγαινε λουκούμι και υποθέτω πως κατι τέτοιο θα είναι

 

Δεν ειναι γιατι στην Αφρικη το κρεας ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αλλο επιπεδο (ειδικα στην Νοτια) δεν υπαρχει πουθενα αλλου στον κοσμο (ουτε στην Αργεντινη) αυτη η ποιοτητα. 

Επεξεργασμένο από Superfunk
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φάβα με την ,όχι πλέον, μυστική συνταγή του SF.

 

Ξεκινάμε με την καλύτερη φάβα της Ελλάδας, και άρα της γης.

Eχουμε stand by 2 κρεμμύδια, τριμενο κοριανδρο,κιμινο,καπνιστή πάπρικα και καγιεν.

 

 

 

20211006_113355.jpg

Καραμελωνουμε καλά τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο όλα τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη 

 

 

 

 

20211006_115500.jpg

Προσθέτουμε την καλά πλυμένη και καθαρισμενη φάβα και ρίχνουμε μια γύρο βόλια 

 

 

20211006_115610.jpg

Προσθέτουμε, για 500 γραμμάρια φάβα, 1,5 λίτρο νερό, ένα ζωμό κότας και ανακατεύουμε 

 

 

20211006_115750.jpg

Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και κατεβάζουμε σχεδόν στο μηδέν τη φωτιά 

 

 

20211006_115843.jpg

ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.

 

Μετά από μια ώρα ξεσκεπαζουμε ,μπιμαρουμε,ελέγχουμε για αλάτι και αφού την αφήσουμε καμμια ώρα να πήξει σερβίρουμε, όπως με όλα τα όσπρια, με ρύζι και φρέσκο ελαιόλαδο. 

 

Αν ειμαστε και ΜΠΡΟΥΚΛΗΔΕΣ τρωμε και μια Ρέγγα Καπνιστή μαζι.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά φωνή.

Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταπόδι.

 

 

 

IMG_20211006_120924.jpg

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες




×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου