Προς το περιεχόμενο

cubase σε macbook pro 16 (intel)??


ikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα.

 

Το μόνο πρόγραμμα που γνωρίζω για μουσική παραγωγή είναι το cubase, είμαι medium level χρήστης γιατί ασχολούμαι αραιά και που.

Πέρυσι πήρα για τη δουλειά ένα macbook pro 16 (intel, 1Τ, 16g ram) και σκέφτομαι μήπως βάλω logic. Ιδανικά θα προτιμούσα το cubase που το ξέρω αλλά συχνά ακούω ότι δεν παίζει καλά ή ότι καλύτερα να είναι native το daw κτλ. Έχει κανείς εμπειρία να μου πει μια γνώμη;

Τι learning curve εχει το logic? θα μπορώ να χρησιμοποιώ sound libraries που χρησιμοποιούσα μέσω kontakt όπως στο cubase? 

Φυσικά έχω δει και απόψεις που λένε ότι macbook pro + cubase = πολύ καλός συνδυασμός, αλλά δεν ξέρω στην πραγματικότητα τι παίζει.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Είναι ΜΗ ερώτημα αυτό. Το Cubase παίζει και στις δυο πλατφόρμες μια χαρά, οπότε αν το έχεις εγκατέστησε το και προχώρα.

Θα υπήρχε δίλημμα αν έπρεπε να αγοράσεις ένα DAW διότι το Logic είναι πολυ πιο φτηνό απο το Cubase Pro, αφου το προωθεί η Apple μιας και της ανήκει. Πρόκειται για ένα εξ ίσου καλό πρόγραμμα με αντικειμενικά κριτήρια και αν είσαι Apple fanboy το καλύτερο. Αν έχεις καταλάβει το timebased layering που χρησιμοποιείς και στο Photoshop η λογική είναι κοινή σε όλα σχεδόν. Απλά πρέπει να μάθεις να πατάς το space αντι για enter για να κάνει play και διάφορα τέτοια που αν είσαι νέος κι έχεις όρεξη τα μαθαίνεις. Εχει επίσης ωραίο sampler και vsti.

Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα  sound libraries του kontakt.

  • Like 1

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ θεωρώ ότι θα παίζει μια χαρά το cubase αφού είναι cross platform.

Έχω ένα παλαιότερο version και νομίζω με το ίδιο κόστος παίρνω την αναβάθμιση (ή το logic), οπότε το κόστος δεν είναι το θέμα, απλά φοβάμαι να ξεκινήσω κάτι από το μηδέν...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά τρέχω Cubase LE AI Elements σε mac mini (intel) εδώ και 10 χρόνια, απροβλημάτιστα.
Έχω αλλάξει τρια mac και άλλες τόσες εκδόσεις cubase. 

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα δύο είναι εξ ίσου καταπληκτικά προγράμματα και αρκετά παρόμοια μεταξύ τους. Υπάρχουν τεράστια ονόματα που δουλεύουν είτε με το ένα, είτε με το άλλο. Πχ ο Zimmer λειτουργεί το Cubase σε Mac. Το Cubase είναι native στo MacOS, απλά το Logic είναι της ίδιας Apple οπότε το optimization διαφέρει κατά πολύ, και αυτό ίσως να μετράει λίγο παραπάνω σε low-spec laptops.

 

Υποτίθεται ότι το Cubase έχει μεγάλο learning curve. Αν τα χεις καταφέρει με αυτό, τότε το Logic δε θα σου φανεί τίποτα δύσκολο. Σίγουρα διαφέρουν τα hotkeys και το πώς κάνεις setup κάτι, πχ ένα βοηθητικό bus, αλλά αυτά μαθαίνονται. Οι βασικές διαφορές είναι στο κόστος και στο τι προσφαίρει το κάθε πρόγραμμα. Για παράδειγμα, το Logic προσφαίρει πολλά extra όργανα, ενώ το cubase όχι. Επίσης σίγουρα τα προ-εγκατεστημένα plugins θα είναι και αυτά διαφορετικά. Επίσης το Kontakt (και ότι άλλο plug-in έχεις) δε σχετίζεται με κάποιο DAW. Συνεπώς θα μπορείς να χρησιμοποιείς ότι plugins έχεις εγκατεστημένα ανεξάρτητα του αν επιλέξεις Cubase, Logic, Ableton, FL, Reaper, κτλ. με εξαίρεση το Pro Tools που τα plugins χρειάζονται να είναι εγκατεστημένα με άλλη μορφή αρχείου (AAX αντί VST).

 

Αν ασχολείσαι με μεγάλα project που θέλουν πολλά tracks και effects, τότε το Logic έχει καλύτερο optimization σίγουρα, το έχω δει σε αρκετά stress tests. Ειδικά όταν μιλάμε για laptop, μιας και έχουν πιο περιορισμένα specs από τα desktop, η διαφορά ανεβαίνει. Αν είχες M1 Macbook τότε θα σου έλεγα Logic σίγουρα ΑΛΛΑ, αυτό έχει να κάνει πάντα με το πόσο πολύπλοκα είναι τα project σου.

 

Πρέπει να τα ζυγίσεις και να δεις ΕΣΥ τι χρειάζεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου