Προς το περιεχόμενο

Τελικά ποιος έγραψε το Viva La Vida?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα βγω λίγο offside γι να πω κάτι σχετικά με τις εταιρίες:

 

Κάποιος από τους λεγόμενους μεγάλους και εμπορικά πετυχημένους καλλιτέχνες (αν βρω το όνομά του θα το αναφέρω) είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή του ότι η δισκογραφική βιομηχανία αν δεν αλλάξει άρδην, είναι καταδικασμένη να πεθάνει και καλά θα πάθει. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πως μπορεί να το λέει αυτό κάποιος που έχει βγάλει πολλά φράγκα από τη βιομηχανία και έφερε επιχειρήματα σαν αυτά που αναφέρει ο eye, με λίγα λόγια όταν απάντησε έκανε έναν τεράστιο διαχωρισμό της ιστορίας της βιομηχανίας:

1) Η μουσική βιομηχανία πριν τα τέλη 70'ς όπου στις εταιρίες βρίσκονταν άτομα που λάτρευαν τη μουσική κι έβλεπαν τον μουσικό ως καλλιτέχνη άξιο να επενδύσουν πάνω του, επειδή πέραν των όποιων οικονομικών ωφελειών που πίστευαν ότι θα έχουν από αυτόν, ταυτόχρονα γούσταραν τη μουσική του

2) Η μουσική βιομηχανία από τα τέλη 70'ς κι έπειτα, όπου οι εταιρίες στελεχώθηκαν με γραβατάκηδες μάνατζερ, που δεν είχαν καμιά σχέση με το αντικείμενο, μόνος στόχος ήταν το απόλυτο κέρδος και αυτό είχε ως συνέπεια την τραγική πτώση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, λειτουργώντας σε μεγάλο βαθμό με τη λογική του fast-food. Έτσι όσοι καταναλωτές είχαν την απολύτως επιδερμική σχέση με τη μουσική και τον κάθε καλλιτέχνη που πλασάρονταν κατά καιρούς, με το  που εμφανίστηκε η πειρατεία εννοείται πως δεν θα έσκαγαν δεκάρα, όπως και τελικά έγινε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ίσως επειδή τα μικρά ανεξάρτητα label βαδίζουν σύμφωνα με τις αρχές της πρώτης περιόδου, έχουν κοινό που είναι διατεθιμένο να τα σκάσει για να πάρει κάτι που του αρέσει,  ίσως γιαυτό δεν έχουν και τόσο μεγάλο πρόβλημα με το internet. Τουναντίων το χρησιμοποιούν με πολύ χρηστικό τόπο.

 

Μετά από απίστευτο μπλαμπλα και ανάλυση έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλες εταιρίες πρέπει να αλλάξουν δραστικά, πετώντας από το παράθυρο τους κουστουμάτους και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τους καλλιτέχνες και το κοινό, αλλιώς ώρα τους καλή και κανένας δε θα νοιαστεί.

 

Δεν ξέρω, αλλά εμένα στα περισσότερα με βρήκε σύμφωνο η τοποθέτησή του

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 246
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Don, λες ότι λείπει γνώση και πληροφορία και μετά μας παραπέμπεις στην wikipedia; Πλάκα μας κάνεις; Πόσο χρονών είσαι φίλε; Τι δουλειά κάνεις; Τι ανάμιξη έχεις εσύ σε οποιοδήποτε open-source project; Πόσα ακριβώς χρήματα έχεις συνεισφέρει εσύ σε κάποιο open-source project και ποιο ακριβώς; Πόσα χρήματα έχεις εξοικονομήσει εσύ σε πελάτες σου παραπέμποντάς τους σε χρήση open-source λογισμικού;

 

Απάντα έστω και με π.μ. ή ειδαλλιώς ένα γάλα (που λέει και το ανέκδοτο).

 

1.Δεν είπα Jasemeister οτι λείπει μυαλό, οτι λείπει πληροφόρηση είπα

2.Βλέπεις Jasemeister ποιά είναι τα επιχειρήματα και το επίπεδο της συζήτησης, "και ποιός είσαι εσύ" και "ποιανού είσαι εσύ" κτλ. Eye είμαστε συνάδελφοι, και κάποτε θα συναντηθούμε και επαγγελματικά.

 

Θα μπορούσα να έλεγα τα παραπάνω και να ήμουνα ένα 15άχρονο στο δωμάτιο του, καμμία σημασία δεν θα είχε, άμα εκθέσει το πυθαγόρειο θεώρημα ένας 15άχρονος δεν είναι λιγότερο σωστό απο το αν το κάνει ένας 35άχρονος.

 

Είμαι 28 χρονών και έχω ΠΑΡΕΙ όχι δώσει λεφτά απο open source project Γερμανικής εταιρείας. Έχω δουλέψει και σε 3 οpen source projects κοινοτικής επιχορήγησης (ΕΕ) τα οποία βέβαια εσύ θα τα θεωρείς κρατικά οπότε "δεν πιάνουν". ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ τη στιγμή που ακόμα και κάτι άσχετο πχ ζωγράφος να ήμουνα, υπάρχουν ένα κάρο open source εταιρείες που βγάζουν λεφτά.

 

Αυτα όσον αφορά το επίπεδο του επιχειρήματος σου και εμένα (άσχετα με το θέμα δηλαδή). Για το θέμα εδώ μαζί σου, δεν θα συζητήσω άλλο, Χαίρετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το μοντέλο του "φτιάξτο μόνος σου" και το μοντέλο των "δισκογραφικών" δεν είναι ασύμβατα μεταξύ τους

 

....και ακόμη περισσότερο....πολλές δισκογραφικές, μετέπειτα πολυεθνικοί κολοσσοί , ξεκινησαν ως αντίδραση, εναλλακτική, πολλές φορές ο ορισμός του DIY, πρόταση - απάντηση στο εκάστοτε καταστημένο της μουσικής βιομηχανίας πριν και οι ίδιες εξελιχθούν, ενσωματωθούν και τελικά πάρουν την θέση τους  μέσα στο κατεστημένο (οι εμπορικά "επιτυχημένες") ή χαθούν στην ανυπαρξία (οι "αποτυχημένες"). Και αυτό θα γίνεται...και θα ξαναγίνεται

 

 

 

sorry για το offtopic.....go on with the "guitar hero vs indie pop idol" ::)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Το θέμα περι μουσικής βιομηχανίας αξίζει δικό του thread. Μη το θάβετε εδώ.

 

Περι του ποιός το έγραψε πρώτος, επαφίεται στα δικαστήρια και τις σχετικές αποδείξεις. Η μελωδία που δίνει το ρεφρέν είναι ίδια πάντως καθώς και το ρυθμικό background. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρόκειται για συγκυρία. Ο Satriani(s) είτε το θέλουμε είτε όχι εμπνέει σαν είδωλο χιλιάδες κιθαρίστες. Και οι Coldplay παρα το ότι είναι τραγουδοποιοί / balladeers έχουν κι έναν τέτοιο...  ;D  

 

Ετσι κι αλλιώς όμως τόσα και τόσα έχουν αντιγραφεί ακούσια.

Με τόσες μουσικές που ακούμε καθημερινά, που να ξεχωρήσεις στο μυαλό σου τι είναι πηγαίο και τι μνήμη όταν σου έρθει μια μελωδία; (Και αυτό εφόσον δεχτούμε ότι δεν υπάρχει πονηρή σκέψη.) Αλλά θα ήταν πολύ αφελής κάποιος με τέτοια αποδοχή και τεχνική υποστήριξη όπως οι Coldplay, για να κάνει κάτι τέτοιο. Τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι εδραιωμένα γερά στις βιομηχανικές αυτές χώρες της μουσικής από τη μία και από την άλλη, σίγουρα δεν του λείπει και το ταλέντο για να καταλήξει σε κάτι τέτοιο, όπως δείχνει η μέχρι τώρα πορεία.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οι Coldplay παρα το ότι είναι τραγουδοποιοί / balladeers έχουν κι έναν τέτοιο...  Grin 

 

ο οποιος ...ακουει τη ΛΕΞΗ Σατριανι και τρεχει στο μπανιο για...εμετο ;D ;D φαντασου τι θα παθαινε αν ακουγε κι ολας ;D  (με αλλα λογια ο Σατριανι αντιπροσωπευει οτι χειροτερο στον κοσμο της κιθαρας για αυτον ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο οποιος ...ακουει τη ΛΕΞΗ Σατριανι και τρεχει στο μπανιο για...εμετο ;D ;D φαντασου τι θα παθαινε αν ακουγε κι ολας ;D  (με αλλα λογια ο Σατριανι αντιπροσωπευει οτι χειροτερο στον κοσμο της κιθαρας για αυτον ;D)

 

Πού το ξέρεις ότι του τρέφει τόση αντιπάθεια..;

To keep you is no benefit. To destroy you, no loss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία συμβιβαστική λύση στη δικαστική διαμάχη θα ήταν να γίνει ο Satriani μέλος των Coldplay και να ξεκινήσουν παγκόσμια περιοδεία. Το συμβόλαιο θα έχει όρο να παίζει μία εισαγωγή και ένα σόλο 20 δευτερολέπτων σε κάθε κομμάτι. Με τον τρόπο αυτό ο Joe θα πάρει τα χρήματα που διεκδικεί, θα γίνει γνωστός σε όλους, και θα έχει επιτέλους την ηθική ικανοποίηση να ακούσει τη μουσική του σε bars / clubs και όχι σε μουσικές επενδύσεις αθλητικών εκπομπών όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

 

:P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τελική, μια από τις δύο πλευρές θα πάρει τα λεφτά και θα νιώσει την ικανοποίηση, το γεγονός θα'χει ξεχαστεί μετά από ένα μήνα απ'τους θαυμαστές του Satriani (μια και αυτούς μάλλον τους ενοχλεί παραπάνω  ;D), και ο υπόλοιπος κόσμος απλά θα συνεχίσει να μη νοιάζεται. Ούτως ή άλλως πολύ αμφιβάλλω αν οι "οπαδοί", είτε του JS, είτε των coldplay ήξεραν εξ'αρχής ότι υπάρχει το επίμαχο κομμάτι της άλλης πλευράς!

 

Keep on rockin' in the free wooooorld!  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου