Προς το περιεχόμενο

καινούργια ηλεκτρακουστικη.... σετταρισμα ή απλά στρώσιμο ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  καλως σας βρήκα (νεο μελος).....πριν γράψω εψαξα αρκετά το noiz αν και δε βρήκα κατι να με καλυπτει.... πρόσφατα πηρα απ΄το αγγλικο GUITAR AMPLIFIER KEYBOARD μια ολοκαίνουργια ηλεκτρακουστική MARTIN 000C16 - RGTE aura

- www.guitarampkeyboard.com/en/16/68698 - .την πηρα 1429 λυρες (γυρω στα 1550 ευρω

 

  η κιθαρα λοιπον δεν ξέρω τι χορδές φορούσε ( φαντάζομαι martin προφανως) παντως ειχε ωραίο γλυκό γεματο ήχο. τις βγάζω εγώ (έ....σου λέει καινουργια κούκλα δεν θα της αλλάξουμε γοβάκια ?) και βαζω elixir 11άρες. και ο ήχος ξαφνικά σκλήρινε και η μι και η σι καντινι τριζουνε...και η γλυκαδα του ήχου χάθηκε. δεν ξερω τι παίζει με τις συγκεκριμένες χορδές αλλα ξαφνικά ο ήχος δεν μου αρέσει,ειδικά στο strumming.... είναι απλά οπως είναι όλες οι χορδές πριν στρωσουν. καπως σαν ντενεκές.εχει όμως περάσει ένα δεκαήμερο,επαιξα κι ενα δίωρο live. να σημειώσω οτι οι χορδές είναι καπως χαμηλά.

  το ερώτημα ειναι΄.οι κανούργιες ακουστικές είναι πάντα ετσι σκληρές στην αρχη και θέλει απλα πολύ παίξιμο η κιθάρα,ή θελει σετταρισμα,ή ΚΑΙ τα δύο? γιατί με τις άλλες χορδές δεν ήταν ετσι? ήταν άραγε ρυθμισμένη για ΕΚΕΙΝΕΣ τις χορδές? ειναι μήπως συμπτωματικο?

 

αλλη μια ερώτηση...έχει κανεις πειραματιστεί με το  FISHMAN ONBOARD AURA που έχει η κιθάρα? οποιεσδηποτε γνώμες συμβουλες σχολια κλπ ειναι ευπρόσδεκτα. σας ευχαριστώ εκ των προτερων!!

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχεις δοκιμασει elixir και σε αλλη κιθαρα και σου αρεσαν? Μπορει απλα να μην σου 'καθονται' στα δαχτυλα και το αυτι οι συγκεκριμενες, ισως αυτη η επενδυση που εχουν να σου δινει την αισθηση της σκληροτητας.

να σημειώσω οτι οι χορδές είναι καπως χαμηλά.

Αν οι προηγουμενες χορδες ηταν παχυτερες ειναι πολυ πιθανο και το μπρατσο να ηταν ρυθμισμενο για μεγαλυτερη ταση αρα οταν εβαλες λεπτοτερες 'λυγισε' προς τα πισω. Ριξε μια ματια εδω http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=39 για μαθεις να την σεταρεις.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η κιθαρα λοιπον δεν ξέρω τι χορδές φορούσε ( φαντάζομαι martin προφανως) παντως ειχε ωραίο γλυκό γεματο ήχο.

Πιθανότατα MSP4100 12άρες*. Γιατί δεν ξαναβάζεις τέτοιες αφού σου άρεσε και ο ήχος τους;

 

*edit: Σίγουρα αυτές. Το λέει και στο link που έδωσες.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αν χορδές εχουν κατέβει και τρίζουν, τότε πρέπει να τις φέρεις στη θέση τους (αν θέλεις να παραμείνεις σε 11άρες). Δες το άρθρο του superfunk  που παρέθεσε o bihlas . Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεβιδώσεις λίγο το tussrod.  Δοκίμασε 1/4 (η μισή) στροφή αριστερόστροφα και περίμενε λίγο να δεις πως πάει. 

 

 

Πάντως να ξέρεις ότι οι elixir βγάζουν την "τενεκεδίλα" της καινούριας χορδής για πολύυυ καιρό, μπορεί και πάνω από μήνα.

 

Η οποία "τενεκεδίλα" είναι ο κανονικός ήχος της χορδής.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού είχε 12αρες (μεγαλυτερη τάση) παει να πεί οτι όταν εσυ τις άλλαξες με 11αρες το μπράτσο λύγισε προς τα πίσω όπως προαναφέρθηκε ήδη, άρα λογικό είναι το ύψος των χορδών να κατέβηκε, και το όργανο να "ταστάρει"

 

βέβαια απο εταιρία σε εταιρία η τάση των χορδών θα αλλάζει (δηλ 12αρες μαρτιν δεν έχουν την ιδια ταση με 12αρες ελιξιρ) αφού δεν εξαρτάται μόνο απο το πάχος αλλα και απο το υλικό, πάντως όπως και να'χει σε γενικές γραμμές όταν αλλάζεις πάχος ή μάρκα χορδών σε μια ακουστική πρέπει να ξαναρυθμίζεις το truss rod του μπράτσου για να εξισοροπεί την καινούρια τάση των χορδών.

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η κιθαρα σου φορουσε 12αρες και εσυ εβαλες 11αρες οποτε ειναι φυσικο να τριζει,απο τη στιγμη που σου αρεσε περισσοτερο ο ηχος των απλων Phosphor bronze MARTIN χορδων,πετα στα σκουπιδια τις Elixir & ξαναβαλε απλες phosphor bronze χορδες (που ετσι κι αλλοιως ακουγονται παντα πολυ καλυτερα απο τις Elixir τις οποιες προσωπικα δεν τις αφηνω να πλησιασουν την ακουστικη μου ουτε στα....30 μετρα... ;D)

 

οι κανούργιες ακουστικές είναι πάντα ετσι σκληρές στην αρχη και θέλει απλα πολύ παίξιμο η κιθάρα,ή θελει σετταρισμα,ή ΚΑΙ τα δύο?

 

οχι δεν ισχυει κατι τετοιο μια σωστα σεταρισμενη κιθαρα παιζει ΤΕΛΕΙΑ απο την αρχη,τα περι ..στρωσιματος ειναι παραμυθια της Χαλιμας.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μάλλον δεν θα πειράξω τη βέργα....απλα θα ξαναβάλω 12αρες (πιθανότατα martin μιας και μου κατσαν μια χαρά).η πλάκα είναι ότι και πριν δεν ήταν να πεις σκληρή η κιθάρα,βουτυρο ήταν,αλλά θες λόγω συνηθειας,λογω του ότι "όλοι" λένε για λαικό πρόγραμμα βαλε 11άρες να μην κουραζεσαι... αυτό βέβαια ισχύει με μία σκληρή κιθάρα,αλλα η martin δε φαίνεται να μασάει....

  οι elixir είναι γεγονός οτι κρατάνε περισσότερο αλλά τι να το κάνεις? η παλιά μου ηλεκτρακουστική ( μια sigma κορεάτικη δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο - τη δάνεισα σ΄ενα φίλο μολις πήρα την καινούργια ;D ;D) δεν είχε και καμμιά ποιότητα ήχου ωστέ να καταλάβει κανείς διαφορά....ότι λάστιχα και να βάλεις σ'ενα yugo πάντα σαν yugo θα πηγαίνει! απλά με τις elixir αυτή η "ντενεκεδίλα" κάπως της έδινε μια διαύγεια.Έ,σου λενε κιόλας "elixir μεγάλε, elixir και τίποτα άλλο" όποτε παρείγγηλα κι εγώ δυο σετάκια μαζί με τη martin.... και μάλιστα το δευτερο σετ είναι....10αρες!! :P

 

 

  Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....για το FISHMAN onboard AURA ισχυει ΕΔΩ το ερώτημα ή να ανοίξω καινουργιο thread?

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογω του ότι "όλοι" λένε

 

αυτοι οι..."ολοι" ειναι που προκαλουν τα μεγαλυτερα προβληματα........

 

μια σωστα σεταρισμενη κιθαρα με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χορδες και να φοραει θα παιζει .....βουτυρο ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου