Προς το περιεχόμενο

Ποια εφε???


koxcygr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα παιδια,

Εχω τα waves και το προβλημα μου ειναι ποια εφε πρεπει να χρησημοποιησω για το καθε οργανο?? Δεν ενοω γενικα αλλα π.χ ποιον compressor για φωνη?? Βασικα το ερωτημα μου ειναι πως μπορει καποιος να καταλαβει οτι αυτος ο κομπρεσορας κανει για φωνη ενο ο αλλος κανει για μποτα κτλ κτλ, εκτος και αν ολα τα εφε κανουν για ολα τα οργανα, αλλα απο οσο διαβασα υπαρχουν κομπρεσορες που ειναι καταληλοτεροι για φωνη , reverb που ειναι καταληλοτεροι για κιθαρες κτλ.

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολα τα εφε κανουν για ολα τα οργανα

 

ακριβως,για αυτο αλλωστε τα λενε και ...εφε.... :)

 

πειραματισου και μονο εσυ θα κρινεις τι σου αρεσει.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι κανουν κανουν , δεν υπαρχουν ομως μερικα που ειναι καταληλοτερα για συγκεκριμενα οργανα η φωνη?? π.χ απο οσο γνωριζω ενα παραμετρικο eq ειναι προτιμοτερο απο ενα γραφικο στην διαρκεια της μιξης για την φωνη η τουλαχιστον το χρησημοποιουν περισσοτερο. η κανω λαθος??? ???

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 (στον superfunk)

Ειναι αναλογα το αποτελεσμα που θελεις να βγαλεις..

Δεν υπαρχουν κανονες..

Εγω πχ υπαρχουν φορες που για να κομπρεσσαρω τηη φωνη χρεισιμοποιω το L2 που ειναι limiter πραγμα που ''θεωρητικα'' δεν ειναι και τοσο σωστο..  ;)

www.kerinoi.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το ξερω οτι δεν υπαρχουν κανονες αμα θελω δεν βαζω και καθολου, απλα ρωτησα αν υπαρχουν fx που ειναι φτιαγμενα προς καποιο οργανο η φωνη. π.χ πολοι λενε οτι το ταδε εφε της ταδε εταιριας ειναι πολυ καλο για μπασο ( το ξερω οχι παντα ).

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον Superfunk,άλλωστε όλη η μαγεία είναι το ταξίδι μέχρι να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς. Θυμάμαι τον εαυτό μου σε ατελείωτα σαββατοκύριακα πειραματισμού..  ;D  ;D  ;D  Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε έτσι μπορώ και χρησιμοποιώ τα εφφέ όπως μαρέσει αφού με τον πειραματισμό αποκτάς σιγά σιγά εμπειρία και γνώση πάνω στο τι θες και πως θες να το κάνεις. Καλές δοκιμές!  8)

 

 

 

 

ΥΓ: Μετά από δεκάδες vst πειραματισμού (+κάποια σπασμένα,όπως waves κτλ κτλ. τα οποία τα δοκίμαζα πριν τα αγοράσω..  ;) ) κατέληξα ότι κάποια freeware μου αρέσανε πιο πολύ ακόμα και από αυτά που ήθελες μια περιουσία για να τα αγοράσεις.. μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα λοιπόν με αυτά που λένε. Follow your own ears & judgemend man.  ;D

www.facebook-codes.info

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αν τα αγόραζες... θα είχες διαβασει όλα τα σχετικά διαφημιστικά και επεξηγηματικά φυλλάδια. Αν διάβαζες το manual... τότε θα ήσουν πολύ σίγουρος τι κανει το καθένα. Δυστυχώς αυτό είναι και το σημερινό μας πρόβλημα. Η υπεροπλία. Το αποτελεσμα; Τα εχουμε και δεν ξερουμε γιατί.

Ποια σειρά της Waves έχεις; Τη musician με tracking effects, την Diamond, τη Renaissance; Ολα διαφορετκά και με συγκεκριμμενη εφαρμογή είναι. Το πιο πιθανό είναι να τα εχεις όλα και τρεχα βρες άκρη τωρα... Δεν είσαι ο μόνος και σόρι που γράφω αυτά αλλά έτσι είναι. Τωρα τα εχεις και δεν ξερεις τι κανουν. Με αποτελεσμα να τα υποτιμήσεις.

Ολα τα εφε στις συλλογες αυτές είναι εξαιρετικά. Το μόνο που σου μενει είναι να δεις τι χρειαζεσαι και να διαλέξεις. Στο tracking φυσικά θα χρειαστείς τις μονάδες mono κυρίως. Τα stereo χρησιμεύουν στη μείξη.

Οπως λένε και τα παιδια παραπάνω, δεν πρόκειται να πεσεις έξω χρησιμοποιώντας όποιο σου αρέσει. Απλά αν βαλεις βαρια εφε σε καθε κανάλι μπορεί να έχεις πρόβλημα με επεξεργαστική ισχή, αν ο υπολογιστής σου δεν είναι σουπερ - ντουπερ. Διαφορετικά.... νο πρόμπλεμ.

 

Υ.Γ. Ιδιαίτερα τα manual της Waves είναι πολυ επεξηγηματικά για το καθε εφέ και τις διαφορετικότητες μεταξύ τους.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Πες μου από ποιό θελεις ν' αρχίσω... Να τα πάρω όλα; Πόσα έχεις; Ποια σειρά; Μα τι μας ζητάς; ::) Αν εχουν εφαρμογή; Εσυ τι λες;

Μήπως περιμενεις να σου πουν: Βαλε το ταδε γιατι ειναι κορυφαιο στις κιθαρες με παραμορφωση Proco Rat και άλλα ανυποστατα και υποκειμενικούρες;

Πες μια εφαρμογη που προσπαθησες να πετύχεις και θα'θελες βοηθεια για κατι συγκεκριμένο. Μόνο ετσι μπορεί να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου