Προς το περιεχόμενο

Απόψεις για ενισχυτή


G.K.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

Καθως πλησιαζουν και οι γιορτες ειμαι στη φαση που θελω να κανω μια σημαντικη αναβαθμιση στον εξοπλισμο μου. Κοινως? Ωρα για καινουριο ενισχυτη.

 

Εχουν περασει απο τα χερια μου, ειτε ως κατοχος ειτε δοκιμαστικα, καποια μηχανηματακια (Mesa Boogie Studio Preamp, Randall RG 50 TC, Peavey Classic 30, Mesa Boogie DC-5 etc...) ωστε να ξερω πανω κατω τι θελω απο τον ηχο μου, αλλα πολυ εμπειρος σε καμια περιπτωση δεν ειμαι...Αυτη τη στιγμη oμως, λογω καποιων θεματων που αντιμετωπισα το καλοκαιρι, ειμαι με ενα Marshall MG-15. Ετσι λοιπον πηρα το θαρρος να ανοιξω νεο thread.

 

Η κιθαρα μου ειναι μια strat με 3 μονους και τον ενισχυτη τον προοριζω για blues, rock, hard rock... Αν θελετε ονοματα David Gilmour, Eric Johnson, Gary Moore. Δε με νοιαζει αν εχει βρωμικο καναλι, καθοτι διαθετω overdrive/distortion πεταλια αλλα με παρανοιαζει να εχει καλα καθαρα... Με το high gain δεν τα παω καλα.

 

Το budget θα κυμανθει γυρω στα 1000 ευρω, οχι αυστηρα μεν γιατι αν αξιζει κατι περιμενω και 2,3 μηνες, αλλα σε καμια περιπτωση πανω απο 1600 ευρω.

 

Ενισχυτες τυπου Blackheart Little Giant, Epiphone Valve Senior, Laney VC-15 τους θεωρω εξαιρετικους για 1002 λογους αλλα πιστευω πως σε αυτο το budget υπαρχουν πολυ καλυτερα πραγματα. Προτεινετε μου μερικα. Η χρηση του θα ειναι 60% σπιτικη 40% προβες-live, αρα βαζω ενα οριο στα 30 watt.

 

Ζηταω εκ των προτερων συγγνωμη για το αν υπαρχει καποια παρομοια συζητηση, αλλα στο συντομο ειν' η αληθεια search που εκανα, δε βρηκα κατι πολυ προσφατο και πανω σε αυτο που ζηταω. Ελπιζω λοιπον με αφορμη αυτο το ποστ να γινει μια ωραια συζητηση-ανταλλαγη αποψεων.

 

Οι λεξεις που εχω μαυρισει πιστευω δινουν την αισθηση του τι καταρχας ψαχνω. Αν θελετε περισσοτερο feedback εδω ειμαι να το συζητησουμε και να παρω την κιθαρα να ακουσω τα μηχανηματα που θα προτεινετε.

Ευχαριστω. ;)

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 63
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αν δεν απατώμαι Egnater έχει ο Κουρμπής. Δεν γνωρίζω αν έχει τον συγκεκριμμένο αλλά τον ρωτάς με τηλέφωνο  :)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω και παλι!

Αν ηταν λιγο πιο νωρις θα πηγαινα να τον ακουσω. Τα video στο youtube, οσο και αν δεν τα εμπιστευομαι, ηταν πολυ ενθαρρυντικα. ;)

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Koch Studiotone XL, All Tube, 4xEL 84 ClassA, 40 Watt, 3 channel, Clean-Overdrive-Overdrive Boost, passive Bass-Mid-Treble Tone Controls, 2 Vocing Swichtes:Mid Shift (2-way), Bright (3-way), 1x12" VG12-60 Koch Speaker, Speaker Output (4-8-16 Ohm), Speaker on/off Switch, Recording Output, Effect Loop, Reverb, Headphone Output, Size 50 x 47 x 28 cm, Weight app. 20 kg, incl. FS2-ST Footswitch  

1180 €

http://www.guitars.gr/HTML/kochpricelist.html

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εγραψα για τον Koch Studiotone επειδη ειδικα εδω μεσα εχει συζητηθει μεχρι αηδιας! Αλλα ακομα δεν τον εχω ακουσει.

Φυσικα και ειναι μεσα στους υποψηφιους.

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου θες ενισχυτη για καθαρο ηχο και με budget 1000-1500 ευρω και υπομονη για μενα η επιλογη ειναι μονοδρομος: Silverface ή ακομα και Blackface Fender. Κεφαλι ή combo, 20 ή 100Watt λιγη διαφορα εχουν αφου ολοι εχουν πολυ καλο ηχο και επισκευαζονται ευκολα. Καλο θα ειναι να πετυχεις export model, δηλαδη τα μοντελα που προοριζονταν για χρηση εκτος Αμερικης και μπορουν να χρησιμοποιηθουν παντου. Υπαρχουν παρα πολλα μοντελα σε πωληση, σε ευρωπαικα μαγαζια και στο ebay (γερμανικο, αγγλικο, αμερικανικο).

 

Oι Marshall 1974X και 2061Χ ειναι επισης μια καλη επιλογη, με λιγοτερο headroom το οποιο βεβαια μεταβαλλεται αρκετα με αντικασταση της 12ΑΧ7 με 12ΑΤ7 και παρα πολυ με 12ΑU7. Τελος για διαφορετικο καθαρο μπορεις να δεις και τον VOX AC15HTVH + αντιστοιχη καμπινα.

 

Σε χαμηλοτερη κατηγορια προτεινω τον Laney Lionheart, 5W combo ή 20W κεφαλι + αντιστοιχη καμπινα. Οι Εgnater απο οσο γνωριζω ειναι δυσκολο να ερθουν ελλαδα αν δεν τους παραγγειλεις πρωτα αλλα ρωτα. Στα χαρτια παντως φαινονται καλοι, και ο Rebel και ο Renegade.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα σου προτεινα τον ενισχυτη που εχω μιας και εγω για τα ιδια ακουσματα πανω κατω τον πηρα. Αναφερομαι στον mesa express 5/25. Εγω εχω αυτον με το 10αρι το ηχειο, δεν γνωριζω αν βγαινουν ακομα μιας και κυκλοφορουν πλεον με 12αρι ηχειο. Απο utube δεν θα καταλαβεις πολλα καλυτερα να τον δοκιμασεις. Ρωτα στο guitar store εξαρχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου