Προς το περιεχόμενο

αγορα κιθαρας ενισχυτη εφφε!!


washburn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια ειμαι καινουργιος στο site αλλα ασχολουμε χρονια με την μουσικη..θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε μερικες γνωμεσ για τις αγορες που θελω να κανω

 

καταρχην εχω μια washburn wg-580 με seymour duncan μαγνητες ,εναν create 12 kai μια zoom gfx-8

 

 

θα ηθελα να ανεβω επιπεδο διοτι ο ηχος αυτων δεν με ικανοποιει πλεον..

τα χρηματα που θα διαθεσω θα ειναι αρκετα γυρω στα 3500ε.

ο ηχοσ που θελω ειναι κατι σαν του gary moore-steve morse στην παραμορφωση και bb king sta καθαρα!!!

 

ευχαριστω!!

ornos tou daous

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

δεν καταλαβα το σχολιο σου....μαλλον δεν με βοηθαει!!

 

Ο Flipper θέλει προφανώς να πει πως καλό θα ήταν να εξαντλούσες πρώτα την πεταλιέρα σου και μετά να προχωρήσεις...

Τέλος πάντων το set ακούγεται καλό (η gfx8 είναι ωραίο μηχάνημα), μπορείς σίγουρα (ίσως χρειάζεται) να αναβαθμίσεις τον ενισχυτή σου. Κατά τα άλλα σε βρίσκω δυνατό!

Tigka metal!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς όρισες washburn. Όντως κάποιες φορές ορισμένα σχόλια δεν βοηθούν καθόλου και είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιοι απαντούν σαν την μεγάλη Σφίγγα. ¶μα χρειάζονται μετά άλλα 10 σχόλια για την ερμηνεία...ας το καλύτερα.

Στο θέμα σου.

Μιλάς για Gary Moore (μεγάλη αδυναμία μου επίσης) και BB King.

Εφόσον στο topic σου θέτεις το θέμα κιθάρα, θα σου έλεγα να πας να ακούσεις Gibson Les Paul, μια που θα σε φέρει κοντά στους δυο ήχους καλλιτεχνών που αγαπάς. Είπα κοντά γιατί από εκεί και πέρα η αλυσίδα είναι μεγάλη (ενισχυτές, εφφέ, συνδεσμολογίες, κλπ κλπ μέχρι να φτάσουμε στον σημαντικότερο παράγοντα που είναι ο ίδιος ο παιχταράς)

Ενισχυτής με πάρα πολύ ωραία καθαρά, όχι κρυστάλλινα τύπου Fender, αλλά ζεστά (πολύ κοντά στον BB) είναι ο Peavey classic 30 (o οποίος είναι και λαμπάτος-βασικό για μένα χαρακτηριστικό στην επιλογή ενισχυτή). Είναι επίσης αρκετά προσιτός (νομίζω γύρω στα 500 ευρώ, αλλά όσοι γνωρίζουν καλύτερα ας με διορθώσουν).

Με έναν καλό ενισχυτή σαν βάση και μια σωστή κιθάρα, μπορείς ακολούθως να ψαχτείς για το γκάζι σου ανάμεσα από μια πληθώρα πεταλιών-προενισχυτών που υπαρχουν.

Καλό και εκεί θα ήταν να πας για λαμπάτη παραμόρφωση (με κάποιο παραπάνω κόστος).

Υπάρχουν εδώ μέσα αρκετά άτομα που έχουν προσωπική πείρα από πετάλια και μπορούν να σε καθοδηγήσουν καλύτερα από εμένα.

Σαν βασικός κανόνας: δεν βιαζόμαστε να αλλάξουμε τον ήχο μας από τη μια μέρα στην άλλη. Λίγη παραπάνω υπομονή, μαζί με πολύ ψάξιμο-άκουσμα και δυστυχώς με χρήμα, μας οδηγούν στο σωστό αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1000 nuno 8)

και καλως ήρθες :) :)

 

Επίσης ψάξου λίγο και με τις Framus .... τι εννοώ ....

την κατέχει πολύ καλός μου φίλος και έτσι είχα την δυνατότητα να την ακούσω πάμπολες φορές. Είναι καλοφτιαγμένη με άψογο φινίρισμα. Ειναι εξαιρετικότατη και προπάντων ευέλικτη κιθάρα. Εχει σχήμα στρατοκάστερ που προσωπικά μου αρέσει, το μπράτσο "βιδώνεται"¨με έξυπνο τρόπο στο σκάφος και παραδόξως έχει το σαστέιν περίπου της Gibson, οι μαγνήτες είναι H/S/H του Duncan, o ήχος της συγκεκριμένης (diablo custom pro) άπίστευτος ήχος, πρόσβαση και στα 22 τάστα άνετη. Είναι ένα όργανο που μπορείς να πειραματιστείς σε πάρα πολλά από μπλουζ έως.... επίσης σπλιτάρει με διακόπτη τους humbuckers και διαθλετει Wilkinson tremolo. Ότι και να πω είναι λίγο. Και περναμε στις ..... εκπτώσεις.....αυτό που δεν μου άρεσε ήταν το σχετικά "παχύ" μπράτσο που όσο και αν πρόσφερε στο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ηχητικό αποτέλεσμα σε ενισχυτές που την έχω ακούσει όπως Fender twin reverb του 73, Peavy 5150 με 2χ 12'' καμπίνα ΕΓΩ δεν μπορούσα να την "βολευώ" την άτιμη!! :cry: Αυτό δεν σημαίνει ότι εσένα δεν θα σου έρχεται γάντι. Σου προτείνω αυτή την κιθάρα επειδή είναι πολύ κοντα σε Gary moore Steve morse συνδιασμούς, πάντα κατά την γνώμη μου. Εσύ δεν χάνεις και τίποτε να πας να την τσεκάρεις 8) .

Όσον αφορά τον ενισχυτή υπάρχει επίσης ένας χαμός και το θέμα ... τεράααστιο και πολυαναλυμμένο από πολλά άτομοα του φόρουμ με εξαιρετικότατες αναφορές από ότι έχω διαπιστώσει. Προσωπικά θα σε προέτρεπα σε λύση λάμπας ΦΥΣΙΚΑ μια και τα χρήματα που βλέπω ότι διαθέτεις το επιτρέπουν αυτό. Έμαθα ότι ο Peavy classic 30Watts παράγεται πλέον εκτός από compo και κεφαλή!! ρίξε μια ματιά , πιστεύω ότι έίναι ο καλύτερος σε σχέση απόδοση - τιμή και έχει χαρακτήρα και απόδοση αρκετά καλή.

όσο για εφέ... ψάξου αρκετά με πεταλάκια και όχι με πολυεφέ, προσωπικά πάλι θα επέλεγα κάποια πετάλια και όχι πεταλιέρα είναι καλύτερο ένα μηχάνημα που κάνει ένα πράγμα παρά ένα που κάνει αρκετά... βέβαια είχα παλιαααααα ένα korg πολυεφέ και ποτέ δεν καταφερα να το ρυθμίσω σωστά και να βγάλω κατι καλό από αυτό (βαριέμαι και μόνο που βλέπω τα κουμπάκια τους, συνεπώς είμαι και αρκετά άσχετος σε ρυθμιση τέτοιου εξοπλισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια δεν αξίζουν). Πάντως με τα πετάλια και το cry baby classic της dunlop που χρησιμοποιώ είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος και ο ήχος είναι πιο "ζωντανός" σε σχέση με το "Θεός να το κάνει πολυεφέ αυτό το ρημάδι που έπαιζα, και φυσικά δεν πολυχρησιμοποιούσα" :lol: :lol:

Σαφώς θα υπάρξουν και άλλες γνώμες εσύ κράτα αυτές που νομίζεις ότι σου αρκούν και καλό κυνήγι...... :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ φίλε washburn, πες μου ΕΝΑΝ που να άκουσε τον Β.Β. και να μην ένιωσε ζήλια...

 

Αν μίλαγα και έγω με τέτοιο budget από πίσω μου, πρώτα θα αγόραζα την Lucille και μετά θα ρώταγα! Έχω πάθος με αυτή την κιθάρα...

 

Γιατί δεν κοιτάς τη λύση μιας custom κατασκευής (www.stewmac.com ή και www.warmoth.com π.χ); Θα'ναι μια επένδυση ζωής και σίγουρα ένα πολύ προσωπικό όργανο, με την κάθε λεπτομέρεια του επιλεγμένη από σένα.

 

Παίρνεις μετά και έναν AC30 από VOX μεριά και στέλνεις τους υπόλοιπους στο βουνό για χόρτα (με σακούλα και μαχαίρι πάντα :D )

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου