Προς το περιεχόμενο

Τραυματισμός στο δάχτυλο από ασκήσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επαναφέρω το θέμα απλά για να πω ότι δυστυχώς αντι να καλυτερέψει η κατάσταση χειροτέρεψε.Το δάχτυλα αντι να χαλαρώσει έχει σφίξει που καμια φορά νιώθω ότι θα κάνω ζημιά αν το ζορίσω παραπάνω.Αναγκάζομαι πλέον να παίζω με τα τρία μόνο δάχτυλα.Αν υπάρχει κάποια πρόταση ευπρόσδεκτη.Δε θέλω να σταματίσω την κιθάρα για κάτι τέτοιο.Ευχαριστώ!

 

Μπάμπη, έπρεπε να είσαι στον ορθοπεδικό ΧΤΕΣ. Αν όχι εβδομάδες πριν...

 

Ναι, οποιοσδήποτε ορθοπεδικός προς το παρόν μπορεί να σου γράψει εξετάσεις για να είσαι 100% σίγουρος για τι πράγμα πρόκειται. Και μετά βλέπεις. Αλλά ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟ!

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 112
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φαντάζομαι όχι οποιονδήποτε ορθοπεδικό ε;;

Οποιοσδήποτε,πιστεύω, θα κάνει,με την έννοια πως δε χρειάζεσαι κάτι εξειδικευμένο,λόγω κιθάρας.

Μπορείς να ξεκινήσεις από το ΙΚΑ(όπου,αν είσαι υπάλληλος ούτως ή άλλως θα πας,αν πρέπει να πάρεις αναρρωτική) για μια πρώτη γνώμη και μετά υποθέτω ένας ορθοπεδικός που έχει πάει κάποιος κοινός γνωστός σου και έχει μείνει ευχαριστημένος θα είναι μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους.Να πας σε γιατρό.Εαν ακλούθησες κάποιες από τις συμβουλές που δώθηκαν στις προηγούμενες σελίδες και κυρίως πήγες σε ένα σοβαρό δάσκαλο και το θέμα παραμένει αυτό πρέπει να κάνεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Το ζόρισες πολύ το χέρι σου .Θα κάνεις μια παύση από την κιθάρα για όσο χρειάζεται (μπορεί και για δυο μήνες) .

 Θα πας σε ορθοπεδικό και αν δε μπορέσει να σε βοηθήσει θα πάς  σε νευρολόγο.

Οταν με το καλό αρχίσεις ξανά μελέτη ΠΑΝΤΑ όταν νιώθεις οτι πιάνεται έστω και λίγο

το χέρι θα σταματάς για 3 δευτερόλεπτα και θα ,τινάζεις χαλαρά όλο το χέρι προς τα κάτω για να ξεπιαστούν    τα νεύρα .Οι ασκήσεις με  διατάσεις θα γίνονται κάθε βράδυ και όχι όλη τη μέρα.Οταν σταματάς το παίξιμο θα βάζεις τα χέρια σου κάτω απο κρύο νερό για κανα δύο λεπτά.

Βρές ένα φυσικοθεραπευτή για να σου δείξει τρόπους  μασάζ για όλο το χέρι ξεκινώντας

από τον αυχένα και συνεχίζοντας ώμο ,μπράτσο, καρπό .Αυτό είναι το πιό σημαντικό γιατί με το μασάζ βρίσκεις τα νεύρα που είναι πιασμένα και σιγά σιγά τα ξεμπλοκάρεις.

Καμία φορά , μπορεί να πονάει ένα δάχτυλο και να φταίει η στάση που καθόμαστε .

Οταν παίζουμε δεν πρέπει να είναι καθόλου σφιγμένα τα χέρια   για τι πάντα   αυτός

είναι ένας απο τους  κυρίους  λόγους που δημιουργούνται μυικά ή νευρολογικά  προβλήματα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους!

Φίλε janick μάλλον δείχνεις υπερβάλον ζήλο με τις ασκήσεις, και είναι πολύ πιθανό αν αυτές είναι ασκήσεις που έχεις βρεί σε ταμπλατούρες, τις έχεις βγάλει ’’με το αυτί’’ ή στις έχει περιγράψει κάποιος από το τηλέφωνο ;D να τις πραγματοποιείς αναπαράγωντας κάποιο/α συστηματικό/ά λάθος/η.

 

Ξεκούρασε το χέρι σου-πάρτο σοβαρά όμως. Δεν θα παίζεις κιθάρα για λίγο για να μπορείς να παίζεις για πάντα και για να αποφύγεις τραυματισμούς που θα σου αφήσουν κουσούρι. Χρησιμοποίησε αλοιφές θερμαντικές ή μυοχαλαρωτικές (π.χ. voltaren) Η μουσική είναι πολύ έντονη καταπόνηση για τα δάκτυλα (όσο περίεργο κι αν ακούγεται οι μουσικοί είναι ο κλάδος με το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικών ατυχημάτων-η τενοντίτιδα EINAI εργατικό ατύχημα).

 

Επισκέψου έναν ορθοπεδικό -υπάρχουν ιατροί με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους τρσυμστισμούς.

 

Παρακολούθησε μαθήματα με κάποιον δάσκαλο στον οποίο θα ξεκαθαρίσεις από την αρχή ότι θέλεις να εστιασει στην σωστή στάση των χεριών και εν γένει του σώματος.

 

Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι τα έχουμε περάσει αυτά (κάποιοι και χειρότερα) και τα έχουμε ξεπεράσει. Μην πεισμώνεις. είναι μια πάθηση και πρέπει να την αντιμετωπίσεις ως τέτοια.

Φιλικά Θανάσης.

 

Υ.Γ. Θα μπορούσα να κάνω διάγνωση για το τι έχει συμβεί στο χέρι σου και να σου προτείνω ασκήσεις αλλά μάλλον στην παρούσα φάση μόνο κακό θα σου κάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι στιγμής οι δάσκαλοι πάντως δεν εντόπισαν λάθος στάση.Πιθανολογώ έντονη καταπόνηση μάλλον και υπερβάλλον ζήλος ;D Θα δω τι έχουν να πουν οι γιατροί και θα σας κρατώ ενήμερους.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις  8)

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε janick, μια ερώτηση: όταν λες ότι σε πονάει το δάχτυλο, τί ακριβώς εννοείς;

 

Σε ρωτάω, γιατί μόλις είδα το βιντεάκι με το σόλο που προσπαθούσες να βγάλεις... Σόρυ κιόλας, αλλά αυτά τα πράγματα που παίζει ο Waters είναι απόλυτη εγγύηση για τραυματισμό αν ο παίκτης δεν βρίσκεται σε ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ επίπεδο τεχνικής.

 

Η ερώτηση αποσκοπεί στο να καταλάβουμε σε ποιό επίπεδο τεχνικών απαιτήσεων εμφανίζεται ο πόνος. Αν εμφανίζεται σε σόλο τύπου Waters και όχι σε φράσεις σημαντικά χαλαρότερες, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις το επίπεδο των κομματιών που μελετάς. Αν ο πόνος είναι μόνιμος, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στο θέμα του γιατρού..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο πόνος, λίγο σφίξιμο, λίγο πιάσιμο λίγο απ' όλα βασικά.Νιώθω την ενόχληση ακόμα και σε πολύ ευκολότερα περάσματα ιδιαίτερα όταν ανεβαίνω (1ο 3ο 4ο) ενώ όταν κατεβαίνω (4ο 3ο 1ο) είναι πολύ άνετα σαν να μην τρέχει τίποτα.

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ένα παρεμφερές πρόβλημα έχω και εγώ με το 4ο δάχτυλο. Εμένα μοιάζει σαν, πως να το πω, ... πως είναι όταν κάνεις αυτό το "κρακ" στα δάχτυλα που είναι σαν το κόκκαλο να περνάει το ένα πάνω από το άλλο στην κλείδωση (ελπίζω να καταλαβαίνετε), αυτόν τον πόνο. Σαν αγκίλωση να το πω, δεν ξέρω. Το δεύτερο θέμα είναι στον καρπό, ο οποίος μετά από κάμποση ώρα αρχίζει να πονάει (τραβήμγατα κλπ). Έχω παρατηρήσει πως όσο πιο κάθε είναι τα δάχτυλα στην κιθάρα τόσο λιγότερο καταπονούνται . Δηλαδή όταν πιάνω την ηλεκτρική (πλέον με αυτήν ασχολούμε) όπως μια κλασσική, ο εν λόγω πόνος μετριάζεται. Δεν με βολεύει όμως (έμαθα στραβά στην ηλεκτρική) κι έτσι τείνω να την αγκαλιάσω (ο αντίχειρας μπορεί να παίξει την 6η χορδή άνετα :P ).

Τελευταία, σκέφτομαι πως πρεπει να βρω κανά δάσκαλο να μου μάθει-θυμίσει 5 πράγματα. (είχα να πιάσω κιθάρα 10 χρόνια κοντά για ...πολλούς λόγους) τώρα που άρχισα να ασχολούμε ξανά με το άθλημα.

 

Επίσης μια επίσκεψη σε έναν ορθοπεδικό είναι χρήσιμη, αν όχι αναγκαία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορω να καταλαβω πως ενω καποιος ποναει παιζοντας , συνεχιζει να παιζει και πολλες φορες μπριζωνεται χειροτερα , επιμενοντας στην ιδια κινηση που του προκαλει αυτον τον πονο(ενοχληση,τραβηγμα,γαργαλημα ή οπως αλλιως το ονομαζει)!Απορω πως δεν βρεθηκε απο την πρωτη στιγμη καποιος αλλος να του πει ... ΣΤΑΜΑΤΑ ...ξεκουρασε το χερι σου , τα δαχτυλα σου , τον καρπο σου και μετα απο κανα μηνα θα 'σαι σιγουρα καλυτερα ... αν οχι περδικι.Ετσι δημιουργουνται οι τενοντιτιδες.

 

Επισης ... δεν μπορω να καταλαβω κατι που κανουν περισσοτερο οι μπλουζιστες και λιγοτερο αλλοι κιθαριστες , το να μην χρησιμοποιουν το 4ο δαχτυλο με αποτελεσμα να μενει "κουλο" σε σχεση με τα υπολοιπα.Αφου το 'χεις το ρημαδι , δουλεψε το.Δεν ειπαμε να κανεις και σηκωματα αλλα μην το 'χεις και σε αχρησια.

 

Προτεινω πρωτα απ'ολα ... γιατρο , ο οποιος σιγουρα θα σου πει ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ και δευτερον κανα μηνα ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ (ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα ειναι για καλο).Μετα μπορεις να ξεκινησεις τις ασκησεις σου πααααρα πολυ χαλαρα μεχρι να στρωσει.Τοσο απλα.Μονο ΠΟΛΥ υπομονη χρειαζεται.

 

Τελος ... κατι που συμβουλευω σε αλλους νεοτερους απο μενα κιθαριστες(ακομα δασκαλος δεν εγινα) ειναι οτι η κιθαρα δεν θελει δυναμη.Θελει ζωηραδα/ζωντανια και χαλαροτητα.Σ'αυτο ισως σε βοηθησουν βιντεακια βιρτουοζων που μπορει και να μισεις.Δες τους ομως ποσο "απαλα" παιζουν!

 

Ελπιζω να βοηθησα και γρηγορα περαστικα!

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου