Προς το περιεχόμενο

Μουσικός Υπολογιστής. Τι?


karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και σε σένα. Θα σου φανεί παράξενο ίσως, αλλά δεν διαφωνούμε σε τίποτε. Εγώ δεν είπα ότι οι Amd δεν είναι καλοί επεξεργαστές - μια χαρά είναι. Αλλά είναι λίγο χειρότεροι από τους Intel, οι οποίοι είναι ασφαλώς ακριβότεροι. Έτσι όλα είναι δίκαια - όποιος θέλει κάτι φθηνότερο, παίρνει κάτι φθηνότερο.

 

Η δική μου διαφωνία, έχει να κάνει με τη διάχυτη φήμη ότι οι Amd είναι καλύτεροι από τους Intel, ενώ είναι φθηνότεροι. Αυτό είναι σαφώς δημοσιογραφικά κατασκευασμένος μύθος. Στη σελίδα που ανέλυσα (και όπου οι νόμοι του μάρκετινγκ δίνουν το δικαίωμα στο καθένα να λέει ότι θέλει), είναι εντυπωσιακό ότι η ίδια η Amd δεν κατορθώνει να πείσει ότι το προϊόν της είναι καλύτερο από του ανταγωνιστή. Είναι καλύτερο, μόνο σε σημεία που δεν έχουν καμία σημασία.

 

Πάντα φιλικά.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 106
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ΚΓια να πετύχεις την ταχύτητα αυτή σε Intel πρέπει να πας σε Xeon.

 

Σε xeon και σε τί xeon. Σε αρκετά ακριβότερο. Σε επίπεδα τιμής που πιάνει dual Opteron. (που ούτε εκεί υπάρχει σύγκριση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε xeon και σε τί xeon. Σε αρκετά ακριβότερο. Σε επίπεδα τιμής που πιάνει dual Opteron. (που ούτε εκεί υπάρχει σύγκριση)

 

Αν υπήρχε έστω και μία περίπτωση στο εκ/ ριο να συγκρίνεται αυτός ο επεξεργαστής με Xeon, να είστε βέβαιοι ότι η Amd θα το είχε κολήσει σε αφίσα έξω από τις πόρτες μας. Μη λέτε πράγματα που ούτε η ίδια η Amd δεν λέει - ο επεξεργαστής με τον οποίο τον συγκρίνει ΔΕΝ είναι Xeon παιδιά.

 

¶μα σας λέω εγώ για δημοσιογραφικούς μύθους, μετά με λέτε παράξενο...

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παίδες δεν ξέρω...

 

και εμένα μου τη σπάει το μονοπώλιο (intel) και τρέφω μια συμπάθεια για τις μικρότερες εταιρίες (amd στην κουβέντα μας) αλλα PENTIUM αγόρασα και PENTIUM θα ξαναπάρω...(η ότι θα εχει βγαλει τοτε η intel)

 

πειράζει που θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?

 

ας αγωνιστούν άλλοι για την σωστή διανομή των χρημάτων στην αγορά, εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου σωστά :wink: 8)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντίσταση στο μονοπώλιο? Δεν είναι καθόλου έτσι η αγορά, και 2 εταιρείες μόνο δεν είναι πλουραλισμός έτσι κι αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ούτε τι επαναστατικό έχουν οι AMD.... Τι ανησυχία προκαλούν οι AMD? Οι επιδόσεις που δίνουνε είναι υπερβολικά κοντά σε αυτές των αντίστοιχων INTEL(οι οποίοι όμως είναι λίγο καλύτεροι σε μερικά θέματα) σε πολύ μικρότερη τιμή. Ο μέσος χρήστης δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορά μάλιστα, αν και το μουσικό pc είναι άλλη ιστορία. Για το μέσο pc όμως οι AMD (που είναι εταιρεία μεγαθήριο, και σιγουρα δεν βοηθάει τις μικρές εταιρείες) είναι μονόδρομος, λόγω σχέσης τιμής-απόδοσης.

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην αρχή

Πάντοτε βρίσκω προβληματα στους Amd

 

λίγο μετά

 

Εγώ δεν είπα ότι οι Amd δεν είναι καλοί επεξεργαστές - μια χαρά είναι

 

συγνώμη,τι απ'τα δύο ισχύει?

 

Έτσι όλα είναι δίκαια - όποιος θέλει κάτι φθηνότερο, παίρνει κάτι φθηνότερο.

 

Η δική μου διαφωνία, έχει να κάνει με τη διάχυτη φήμη ότι οι Amd είναι καλύτεροι από τους Intel, ενώ είναι φθηνότεροι. Αυτό είναι σαφώς δημοσιογραφικά κατασκευασμένος μύθος

 

δηλαδή με την ίδια λογική τα mac ΤΩΡΑ ειναι καλύτερα επειδή είναι ακριβότερα...

θυμάμαι το καλοκαιράκι σε μια "έντονη" αντιπαράθεση στο αγαπημένο πια pc vs mac debate να κράζετε όλοι τα mac και να λέτε πως το μόνο που κοιτάτε είναι τα benchmarks και όχι τι hype της κάθε εταιρίας...

 

επίσης,ο amd dualcore ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ απο τον αντίστοιχο dualcore της intel,είναι πολύ πιο γρήγορος (γι αυτό και δικαιολογείιται η διαφορά στην τιμή)δε το λέω εγώ αυτό αλλά τα benchmarks σε anandtech tomshardware,xbitlabs ,αν ενδιαφέρεστε κοιτάξτε τα cubase & nuendo forums για αποκλειστικά μουσικές εφαρμογές.

 

η πλάκα είναι όμως οτι δε σύγκρινες τον 4400 με κάποιον αντιστοιχο επεξεργαστή της intel (δηλαδή με έναν dualcore) αλλα με αυτόν που έχει ο superfunk ( INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT 3,4GH),απορώ πως στο καλό τον βρίσκεις καλύτερο :?:

 

συνεχίζοντας,εκτός του ότι δε γράφεις όλα αυτά που πρέπει (γαι το site της amd μιλάω)

όπως πχ για την cool n quiet τεχνολογία θα πρέπει να γνωρίζεις ότι και το site της intel πάνω κάτω αντίστοιχα πράγματα αναφέρει,είναι κοινή πρακτική marketing αυτή, δε θα κρίνεις ένα προιόν απο αυτά που γράφει ο κατασκευαστής στην ιστοσελίδα του αλλά μέσα από benchmarks,reviews άλλων και προσωπική εμπειρία.

 

τέσπα,ίσως οι διπύρινοι που θα βγάλει η intel (yonah) να ανταγωνίζεται στα ίσα τους amd x2 (έτσι φαίνεται),ακόμα και στην κατανάλωση (έχει πλάκα ένας διπύρηνος της amd να καταναλώνει και να ζεσταίνεται λιγότερο από έναν μονοπύρηνο της intel) και αυτό στην τελίκή καλό θα κάνει σε όλους μας καθώς θα έχουμε παραπάνω επιλογές σε πιο προσιτές τιμές.

 

είναι λάθος να ακολουθούμε τυφλά μια εταιρία (απ τη στιγμή που δεν έχουμε και συμφέρον),τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε όσον το δυνατόν καλύτερα.

 

το εκτροχιάσαμε λίγο το topic :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχήν δεν συμφωνώ ότι εκτροχιάσαμε το τόπικ - για επεξεργαστές μιλάμε, η επιλογή επεξεργαστή θα επηρρεάσει όλες τις κατοπινές αποφάσεις, άρα είμαστε εντός τόπικ 100%% (δεν θα συμμετείχα, αν δεν είμασταν).

 

Δεύτερον, εγώ δεν σύγκρινα τίποτε με τίποτε, η Amd συγκρίνει το προϊόν της με το (κατά τη γνώμη της) αντίστοιχο προϊόν της Intel και εγώ απλώς σχολιάζω αυτά που οι ίδιοι λένε. Σόρυ που ξέχασα για τα cool and quiet, άνθρωποι είμαστε, αλλά δεν βλέπω να αναιρείται η γενική εικόνα από τον ισχυρισμό περί χαμηλότερων θερμοκρασιών.

 

Τρίτον, δεν υπάρχει καμία αντίφαση σε αυτά που λέω: πάντοτε είχα προβληματάκια με τους Amd, τα οποία πάντα απέδιδα στην γενικώς χαμηλότερη τιμή τους και συνεπώς θεωρώ ότι είναι "μία χαρά" - έπρεπε να γράψω "για τα λεφτά τους".

 

Τέταρτον (και σημαντικότερον), ρε παιδιά έχετε καμία σχέση με το εμπόριο; Υπάρχει ΜΟΝΟ ένας λόγος για να πουλάει κανείς χαμηλότερα από έναν άλλο - η πεποίθησή του ότι αν πούλαγε στην ίδια τιμή, δεν θα πούλαγε τίποτε!!!! Υπάρχει κανείς που θα του χαρίσουν (όχι να πληρώσει) έναν Amd και έναν ισοδύναμο Intel και θα επιλέξει να πάρει τον Amd; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι επί τέσσερα χρόνια το γενικό κλίμα στα περιοδικά ήταν ότι η Amd πουλάει φθηνότερα από την Intel; Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο, αφού είναι καλύτεροι γιατί δεν πουλάνε ακριβότερα; Τι πρόβλημα θα είχαν δηλαδή, όσοι γουστάρανε την καλύτερη ποιότητα και τις καλύτερες επιδόσεις θα πληρώνανε τα παραπανίσια χρήματα.

 

Τα Mac δεν εμπίπτουν στις παραπάνω λογικές διότι σχετίζονται με μία μονοπωλιακή τεχνολογία και το καυχιόνται. Στο παρελθόν, θα θυμούνται οι παλιότεροι, είχε βγει μία εταιρεία (έσπασα το κεφάλι μου αλλά δεν θυμήθηκα το όνομά της) η οποία είχε βγάλει επεξεργαστές που έτρεχαν το MacOS (την περίοδο που τα Μακ ήταν στην φάση PowerPC). Που είναι αυτή η εταιρεία σήμερα; Ούτε καν υπάρχει. Και αυτοί φθηνότεροι ήταν, και αυτοί τα ίδια λέγανε (ότι δηλαδή λειτουργούσαν καλύτερα από τους original επεξεργαστές που είχαν τα Mac). Κολοκύθια λαδορίγανη και "άνθρακες ο θησαυρός".

 

Εγώ χρησιμοποιώντας την τεχνολογική μου κατάρτιση (η οποία σε διαβεβαιώνω ότι είναι εκτενής), σχολίασα (με χιούμορ νομίζω) αυτά που λέει η ίδια η Amd - επ' αυτών των σχολίων θα ήθελα εμπεριστατωμένες απαντήσεις, αν υπάρχουν.

 

Και επειδή λέτε συνέχεια για τεστ και benchmarks σας θυμίζω (και δεν θα κουραστώ ποτέ να σας θυμίζω) ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι αμερόληπτοι (για να μην πω ευθέως ότι είναι πουλημένοι και έχουμε τίποτε κλάματα). Αυτά που γράφουν πολλές φορές δεν ισχύουν. Τώρα αν θέλετε να το διαπιστώσετε πληρώνοντας, κανένα πρόβλημα από μένα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο παρελθόν' date=' θα θυμούνται οι παλιότεροι, είχε βγει μία εταιρεία (έσπασα το κεφάλι μου αλλά δεν θυμήθηκα το όνομά της) η οποία είχε βγάλει επεξεργαστές που έτρεχαν το MacOS (την περίοδο που τα Μακ ήταν στην φάση PowerPC). .[/quote']

 

Power Computing, μαλον αυτη θα ενοεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καχραμάν πρώτα κατέλληξε στην Κάρτα ήχου που γουστάρεις να πάρεις και μετά τσέκαρε ποια από όλα αυτα που σου λένε είναι συμβατά. Συμφωνώ και εγώ σε γενικές γραμμές με τα Mombos που σου προτείνουν αλλά εγώ θα τον έβγαζα το PC μέχρι 1500, έστω αν έπρεπε να περιμένω λίγο ακόμα.. (αν αξίζει)

 

Τώρα εγώ είχα Ιντελ, Έβαλα ΑΜD, ξανα πήρα Intel και κατέλειξα σε ΑΜD και τώρα πάλι ΑΜD θα έπερνα...

 

Μπορεί οι Intel να είναι Μercedes. Αλλό εγω καβλώνω με το rally τι να κάνουμε? και φθηνό είναι και γούστα βγάζει και αμα χαλάσει ξαναπαίρνω ένα ακόμα...

 

(μαλακία παράδειγμα)

ΜΤΠ = Μην Το παρεξηγείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου