Προς το περιεχόμενο

Αγορά λαμπάτου Laney


ikaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενα φιλαρακι μου θελει να αγορασει εναν ενισχυτη στα 15 watt λαμπα.Εχει να διαθεσει καπου στα 400 ευρω.ΚΑι ειναι αναμεσα σε 2 λαμπες:http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-183405.html?sn=aaeff0bdab85b95619c75535e40b98e2 και αυτην http://www.thomann.de/thoiw2_laney_lc15r_egitarrencombo_prodinfo.html?sn=6460dbaeea724ece5028efb76bf2bebe

Η αγορα θα γινει απο εξωτερικο μαλλον thomann.Να επισημανω οτι τον ενδιαφερει μονο το καθαρο καναλι γιατι για βρωμικο εχει ενα καλο πεταλι.Ποιον απο τους 2 προτεινετε και γιατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Χωρίς να έχω ακούσει κανέναν εκ των δύο, ο Laney VC15-110 μοιάζει καλύτερος και γιατί διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία (bright/normal input, footswitch) και γιατί έχει το extra feature του FX loop που για όσους παίζουν με αρκετά μεγάλα pedalboards είναι ψιλο-απαραίτητο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Laney VC15-110 ΣΚΟΤΩΝΕΙ! ! ! :!: :!:

Τον ακουσα τις προαλλες και εμεινα μ@λ@κ@ς.....λεω τι ηχο να βγαλει το πιτσιρικακι?? Και μολις πλαγκαρα μια yamaha των 1000 ευρο και αρχισα να παιζω εγαλα τα εξης συμπερασματα

1.Τρομερη ανταποκριση στο χερι ,λαμπατος αλλα γρηγορος!

2.τρομερα δυνατος ακομα και με το 10" ηχειο και εχει και ενα δικο του extension cabibet με 2χ10" για περισσοτερες απαιτησεις......

3.Παρα πολυ ευελικτος οπως ειπε και ο jonn ειδικα για αυτους που χρησιμοποιουν πεταλια ή πεταλιερες,και τα δεχεται ακομα και μπροστα με μεγαλη ευεληξια χωρις να χρειαζεται το fxloop .....

4.Ευκολοκουβαλητος....

Αληθεια για τι μουσικη τον θελει να παιζει ο φιλος σου?Τι κιθαρα εχει?

Αν ακουσει το βρωμικο καναλι θα πεταξει το πεταλι απο το παραθυρο...πιστεψε με ... :wink:

Α! και κατι τελευταιο ...δεν ειναι για μεταλ...(δεν το δοκιμασα αλλα ειναι κριμα χαραμιστει τετοιος ενισχυτης για μεταλ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Τρομερη ανταποκριση στο χερι ' date='λαμπατος αλλα γρηγορος![/quote']

 

To αν είναι 'γρήγορος' ένας λαμπάτος ενισχυτής εξαρτάται από την 'τοπολογία' του, για παράδειγμα ένας SE και μάλλον γενικότερα ένας τάξη Α είναι 'γρήγορος'... εξαρτάται επίσης από τις ανορθώτριες λυχνίες (ή το αντίστοιχο solid state κύκλωμα) κλπ.

 

Αν δεν είναι κολλημένος ο φίλος σου με τον Laney ας δει και τον Carvin Vintage 16, σε λίιιιγο μόνο παραπάνω λεφτά. Εκτός των άλλων έχει και (καλό) reverb. Και Celestion 12άρι ηχείο.

 

http://www.carvinworld.com/products/single.php?ItemNumber=VINTAGE16&CID=VINT

 

A, και από ποιότητα κατασκευής μάλλον καλύτερος από τον Laney (οι τελευταίοι δεν φημίζονται άλλωστε...)

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορίστε ένα ποστ που είχα γράψει κάαααποτε, όταν έψαχνα για ενισχυτή:

 

Νεότερο ανακοινωθέν:

 

Κατάφερα χθες να πάω να ακούσω τον tech21 και τους laney.

 

Δυστυχώς δεν μπορούσα να έχω μαζί μου την κιθάρα μου' date='οπότε άκουσα τον tech21 tm10 (αυτός υπήρχε διαθέσιμος) με μια esp custom strat και τους laney lc15 και vc30 (ο 15 για άγνωστο λόγο δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα) με με μια yamaha aes.

 

 

TM10:

Έχει ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑμεγάλη ποικιλία ήχων!Από τελείως καθαρά μέχρι τόνους καφρο-παραμόρφωσης.Ακουγόταν απίστευτα καλά για 8ιντσο μεγάφωνο,Μεγάλη εντύπωση μου έκαναν και τα active eq που αρκούσε μια μικρή περιστροφή για μεγάλη αλλαγή στον ήχο καθώς και η διαφορά που ακούγεται μόνο και μόνο από την αλλαγή της προσομοίωσης μεγαφώνου.

 

(Αν τα μεγάφωνα παίζουν όντως τόσο μεγάλο ρόλο στον ήχο,συγγνώμη αλλά αυτά που λέμε περί indian και brazilian rosewood είναι "να 'χαμε να λέγαμε" )

 

Μου άρεσε πολύ ο γκαζωμένος (λίο ή περοσσότερο) ήχος αλά fender,αλλά βρήκα τις επιλογές marshall και boogie κάπως έξω απ' τα γούστα μου.

 

Παρόλο που εντυπωσιάστηκα,κάτι δεν μου "κολλούσε" ειδικότερα με πολύ παραμόρφωση.Μπορεί να ήταν ο humbucker της κιθάρας,που μου φάνηκε υπερβολικά πρίμος,μπορεί να ήταν η μεγάλη ένταση για τον συγκεκριμένο χώρο,μπορεί να ήταν ιδέα μου...

 

 

Laney:

¶κουσα τον "απλό" lc15 (όχι τον lc15r).Μπορώ να πω ότι δεν με ενθουσίασε.Θα προτιμούσα τον tm10,καθώς μου φάνηκε πιο μονοδιάστατος σε ήχο.Διαπίστωσα πως αντιδρά η λάμπα αν της αυξήσεις την ένταση:Γκαζώνει!

Ο vc μου άρεσε σαφώς περισσότερο (αν και άκουσα τον 30άρη και όχι τον 15άρη που θέλω).Μου άρεσε και το σκάσιμο που είχε.Μου φάνηκε μια χαρά γι' αυτά που θέλω να παίζω.

 

Δυστυχώς και με τους δύο έπαιξα αρκετά χαμηλά σε ένταση.Διαπίστωσα ότι μπορούν άνετα να παίξουν σε εντάσεις διαμερίσματος.

 

 

Γενικά:

Τον tm10 απλά τον άκουσα-δεν έπαιξα με τους laney δεν έπαιξα και πολύ ώρα,κάτι που σημαίνει ότι απλά πήρα μια γεύση.

Νομίζω πως ο laney vc15 θα είναι η σοφότερη επιλογή,καθώς είναι της σχολής της fender (κάπου το 'χω διαβάσει αυτό) και απ' ότι κατάλαβα εκεί είναι τα γούστα μου...

Εξακολουθώ βεβαια να προβληματίζομαι και για τον tm30,κυρίως λόγω των ευκολιών (έξοδος ακουστικών και xlr)..

 

 

Νομίζω όμως ότι ο laney θα συνεργάζεται καλύτερα με εφεδάκια,τα οποία μελλοντικά θα αποκτήσω,για να έχω έναν effects-based ήχο.

Έχει κανείς άποψη γι' αυτό;

 

 

Ουουουφφφ!Σας έπρηξα...[/quote']

 

 

 

Σήμερα είμαι περήφανος κάτοχος ενός vc15! Για τον lc15 εξακολουθώ να μην έχω περαιτέρω άποψη...

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα που βρίσκω με πολλούς ενισχυτές αυτής της κατηγορίας είναι ότι πηγαίνουν κατευθείαν στο 10 και δεν διαθέτουν μεγάλη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης σε χαμηλά επίπεδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα που βρίσκω με πολλούς ενισχυτές αυτής της κατηγορίας είναι ότι πηγαίνουν κατευθείαν στο 10 και δεν διαθέτουν μεγάλη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης σε χαμηλά επίπεδα.

 

+1000

γι αυτο και απο εδω και περα δεν προκειται να αγορασω ενισχυτη που να μην εχει 40βατ το λιγοτερο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και υποτίθεται ότι η καθολική μονάδα μέτρησης είναι πλέον τα rms, δεν πιστεύω προσωπικά ότι είναι και αξιόπιστη...

¶λλα ακούς σε 40watt rms λαμπάτο και άλλα σε τρανζίστορ...

Επίσης, σπάνια ενας ενισχυτής είναι τα watt που λέει.

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου