Προς το περιεχόμενο

πεταλια WHA WHA


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Δεν ξέρεις πότε είναι On; :lol:

 

Ναι ρε συ! Αυτό είναι ένα μειονέκτημα του CryBaby! Σε συνθήκες live είναι εκνευριστικό να μη ξέρεις αν το πάτησες ή δεν το πάτησες? Ή αν το άφησες ανοικτό την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσες ... :evil:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το Vox του '80 είναι το μόνο πετάλι που έχει επιβιώσει μέχρι στιγμής (έστω και ασθμαίνοντας) στον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ.

Δοκίμασα κάποια στιγμή να εκσυνχρονιστώ με ένα boss, αλλά μετά από λίγο καιρό αποφάσισα ότι δεν μου γέμιζε το αυτί αλλά ούτε και το πόδι (νόμιζα ότι θα σπάσει αν το ζόριζα λίγο) και έτσι το πούλησα.

 

Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτό το wah (Vox), είναι το μικρό treble και volume boost που μου δίνει μόλις το ανοίγω (ένα ελάχιστο κλικ πιο πάνω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ χρησιμοποιώ ένα Morley Pro series II (αυτό με το ρυθμιστικό).

Το κακό είναι ότι μου ανεβάζει πολύ την ένταση κι έτσι έχω ρίξει το level του στο 0 με αποτέλεσμα να μην έχω όλο το φάσμα των συχνοτήτων που μπορεί να πιάσει το πετάλι.

 

Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν έχω αρκετή εμπειρία πάνω στα wah αλλά αυτό είναι εκνευριστικό όταν θέλω να το χρησιμοποιώ κυρίως στα ρυθμικά και να πρέπει να κατεβάζω το volume της κιθάρας, κάθε τόσο. Μου boostάρει πολύ το σήμα, χωρίς ευτυχώς να το παραμορφώνει.

 

Επίσης να πω ότι δεν είναι όλα τα Morley με ένα ελατήριο, που σημαίνει ότι μπορείς να το αφήσεις On σε μια θέση. Τουλάχιστον το classic και το Pro Series II.

 

Για ρυθμικό κυρίως παίξιμο το auto-wah κάνει δουλειά? Το σκέφτομαι αρκετά για funky καταστάσεις. Το doctor Q συγκεκριμένα της EHX.

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ρυθμικό κυρίως παίξιμο το auto-wah κάνει δουλειά? Το σκέφτομαι αρκετά για funky καταστάσεις. Το doctor Q συγκεκριμένα της EHX.

 

Επειδή το έχω αυτό το πετάλι όπως έγραψα και παραπάνω, δεν πρόκειται για auto-wah, αλλά για dynamic wah και envelope follower. Δηλαδή θα σου δώσει wah στα ρυθμικά παιξίματα "σκανάροντας" τα picking dynamics που φθάνουν στο input tou. Είναι όμως και envelope follower που σημαίνει ότι θα λειτουργήσει αυτόματα σαν bandpass φίλτρο αφήνοντας ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων να περνάει, εύρος το οποίο καθορίζεται από το μοναδικό knob που έχει επάνω.

Εμένα μου άρεσε πολύ αυτό το feature...καθώς δεν πολυ-συμπαθώ το κλασσικό wah, αλλά άκουσε samples πριν το πάρεις, μπορεί να μην σου ταιριάξει. Ενδεικτικά samples έχει εδώ: http://www.musiciansfriend.com/product/Guitar/Effects?sku=153323

 

Για αντίστοιχες καταστάσεις τσέκαρε και το Bassballs της ΕΗΧ, μπορεί να σχεδιάστηκε αρχικά για μπάσσο αλλά σκοτώνει και σε κιθάρα. Σε σχέση με το Doctor Q έχει ένα extra feature που προσθέτει και distortion και αποφεύγεις την πιθανότητα να βγάζει ο συνδυασμός του Doctor Q με άλλο distortion πετάλι θόρυβο. Αν μάλιστα την βρεις πρόσεξε ιδίως την ρώσικη έκδοση του Bassballs, μου ακούστηκε καλύτερη από την αμερικάνικη.

 

Και βέβαια μην ξεχνάμε το πλεονέκτημα της εξευτελιστικής τιμής αυτών των πεταλιών (50-60 ευρώ) παρά την δεδομένη εδώ και χρόνια ποιότητα της EHX.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

john σ'ευχαριστώ πολύ!

 

Το άκουσα το demo του πεταλιού, ακούγεται ενδιαφέρον και χρήσιμο, πρέπει να το δω από κοντά σίγουρα.

 

Ευχαριστώ και πάλι.

 

Όσο για το θέμα της αύξησης της έντασης του σήματος είναι φυσιολογικό γενικά στα wah?

 

Τι προτείνετε για αμιγώς funk ρυθμικό παίξιμο? Μιλάω για full chords και όχι τόσο riffs.

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...
επιτελουσ πηρα το bad horsie...μαμαει....να σε καλα μανα που εδωσεσ τα λεφτα

 

Slash plays Vai?? :lol: :lol: :wink:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα το doctor Q πριν λίγο καιρό και μου άρεσε, αλλά δε μου έκανε για τη δουλειά που το ήθελα και πήρα τελικά το Small Stone της EHX(phaser) γιατί μου έκανε για πολλές άλλες δουλειές!

 

Είμαι στην αναζήτηση Wah βασικά γιατί κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις εσύ τον έλεγχο στο πόδι σου ελέγχοντας ο ίδιος τις δυναμικές σου.

 

Από τα samples που άκουσα νομίζω ότι τα VOX ενδείκνυνται περισσότερο για φάση ρυθμικών funky γενικά και ο ήχος του μου άρεσε. Βέβαια στο αυτί δεν πολυκατάλαβα διαφορά των δυο wah της vox αυτό του McCoy και το απλό, αλλά από τα χαρακτηριστικά (true bypass + κάτι ακόμα στο ποτενσιόμετρο) μάλλον αξίζει το McCoy γιατί μιλάμε για μια διαφορά 10€!

 

Εκτός βέβαια αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά που πρέπει να κοιτάξω...(160€)

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το CryBaby είναι μια χαρά πετάλι που όσο περνάν τα χρόνια χειροτερεύει όπως ανέφερε και ο toneless...Για να καταλάβετε το παρακάτω είναι ένα CryBaby δεκατετίας νομίζω τέλη 70's αρχές 80...

 

Copy%20of%20jen-wah.jpg

 

Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ με ένα παλιό VOX (δεν έχω ανοίξει καινούριο...). Όταν λέμε ακριβώς όμως, ακριβώς. Το κουτί από κάτω λέει Made by JEN (που είναι Ιταλική εταιρεία εκείνης της περιόδου, οπότε είναι πολύ πριν το αγοράσει η Dunlop...

 

Το cryBaby προσφέρεται για πολλές μετατροπές και πειραματισμούς...το πιο απλό πράγμα είναι να του αλλάξει κανείς το inductor και να του βάλει ένα Fasel Red (όπως τα Vox) για πιο vintage χροιά, το Fasel Yellow για πιο clean χροιά ή κάποιο απ'τα χειροποίητα που φτιάχνουν διάφοροι συνήθως στα specs των παλιών καλών inductors...

 

Εγώ το μόνο που έκανα στο δικό μου ήταν να του βάλω άλλο inductor σαν του Vox και να το κάνω True-Bypass...το πετάλι έγινε απλά σαν ένα πολύ καλό VOX συγκρίνοντάς το με ένα Vox δεκαετίας '70 που έχει ένας φίλος ! Πολύ απλό και φοβερό αποτέλεσμα.

www.intravenus.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου