Προς το περιεχόμενο

Aν οι Dream Theater ζούσαν Ελλάδα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Αλλο το να τραγουδας "Στις φαμπρικες της Γερμανιας & στου Βελγιου τις στοες" και αλλο "Ιn the factories of Germany & the coal mines of Belgium"... ;D  

 

Lee Dorsey - "Working In The Coal Mine" (1966)

Thank God for the rain....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 111
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το πως δε το εχω σκεφτει γιατι στη παρουσα φαση ,οντως αισοδοξο ον ,δε με ενδιαφερει .παντως δε τιθεται θεμα βιας .δεν ξερω αν κατι τετοιο εννοεις waterfall .θα με ενδιεφερε να μου εξηγουσες πως το εννοουσες

υπαρχουν πολλοι τροποι για να βγεις στην τηλεοραση στη σημερινη εποχη ,αν και τα εχω ξοδεψει ηδη τα 15 ΄που μου αναλογουν .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..ασε που τωρα που θα ξαναγινουν μοδα τα τραγουδια του Καζαντζιδη ("Μανουλα θα φυγω θα παω στα ξενα","Το ψωμι της ξενητιας" κ.α.) και το...λιγο ροκ που εχουμε στο Greece θα σβυσει...

 

Αλλο το να τραγουδας "Στις φαμπρικες της Γερμανιας & στου Βελγιου τις στοες" και αλλο "Ιn the factories of Germany & the coal mines of Belgium"... ;D  

 

.. γιατί πότε έπαψαν να είναι μόδα? Εδώ έχουν ξεσκιστεί τα περιοδικά να βάζουν cd του Στελλάρα και συνεχίζουν να πουλάνε... Είμαι Καζαντιζιδικός άσχημα, τι να κάνουμε τώρα... ;D ;D

 

Α ρε Superfunk, ήταν ανάγκη τώρα... Και οι DΤ και ο Κιάμος καλά κάνουν ότι κάνουν... Ξέρεις τι δεν θα καταφέρουν ποτέ όμως? Μια πολύ μικρή ιστοριούλα θα πω... (πολύ θα χλευάσουν, αδιαφορώ, θα εκτεθώ εις γνώσην μου  ;) ;) )

 

Πριν από κάποια χρόνια, χειμώνας, σε μικρό και σχεδόν έρημο νησί, για δουλειά, άγνωστος μεταξύ αγνώστων...

 

Από την απέναντι πλευρά του δρόμου, περπατούσε προς το μέρος μου ένα γεράκος τυλιγμένος στο μπουφάν του... Καθώς πλησίαζε σιγοτραγουδούσε...

 

-- Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές....

 

δεν ξέρω τι με έπιασε και με το που φτάνει σχεδόν δίπλα, τραγουδάω όσο πιο δυνατά μπορούσα...

 

- πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν, και κλαιν οι μάνες μοναχές...

 

μιλάμε για πολύ σκηνικό!!! Ο γεράκος γύρισε με κοίταξε, δάκρυσε και συνέχισε την ήσυχη και ερημική βόλτα του... Δεν αλλάξαμε κουβέντα και συνεχίσαμε την πορεία μας... ;) ;) ;)

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το γιατι ο..μαεστρος ;D του μαγαζιου επελεξε αυτη την εισαγωγη για το...προγραμμα,με αφηνει αδιαφορο γιατι ειναι τοσο τραγικη επιλογη απ ολες τις αποψεις που κουραζει η αναλυση της τραγικοτητας...

Απο κει και περα,για να εκφρασω την αποψη μου αφου γινεται κουβεντα,αυτο που ειδα το βρισκω απλα αντιαισθητικο απο καθε αποψη για μενα αλλα εχω καταληξει εδω και χρονια στο ''ο,τι δε με αφορα δεν το χλευαζω,δεν το αναλυω,απλα δεν ασχολουμαι μαζι του.''

Ειναι μια σταση που φερνει εσωτερικη ηρεμια και σου επιτρεπει να εισαι συγκεντρωμενος στα θελω σου.

Αφου ειμαστε στην Ελλαδα και οχι στο LA ,ας αποδεχτουμε επιτελους οτι η κυριαρχη αισθητικη στη χωρα ειναι αυτη του βιντεο.Αυτο δεν ειναι κακο,ειναι απλα θεμα ιστορικων και γεωγραφικων συγκυριων και δεν εχει νοημα η αμφισβητηση της με ''ροκ'' ορους.

Προσωπικα την αμφισβητω εχοντας στο μυαλο μου τα δημοτικα τραγουδια και τον Χατζηδακι που μου αρεσουν πολυ.

 

Οσο για τους μουσικους του βιντεο,οι ανθρωποι εχουν πιθανοτατα οικογενειες και παιδια και αυτα τα δυο δημιουργουν τα υπερτατα θελω μιας και  η Ελλαδα δε μπορει,πληθυσμιακα,να θρεψει μουσικους που θα εκαναν αυτο που ακριβως γουσταρουν.

Ολα καλα!

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ενδιαφέρον που ένα θέμα του περασμένου Μαΐου αναστήθηκε γεναριάτικα και μάλιστα έπιασε τις 12 σελίδες! Δικαιούμαι να πω μια γνώμη αναδρομικά λοιπόν, μη μου πει κανείς ότι άργησα μετά από τέτοιο resurrection!  ;)

 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πρόβλημα με το σκυλάδικο δεν είναι αυτό καθαυτό ότι υπάρχουν σκυλάδικα (τραγούδια, μαγαζιά και γούστα). Σκυλάδικα υπήρχαν πάντοτε και θα υπάρχουν. Όπως υπάρχει ο φασιανός και το πατέ, έτσι υπάρχουν και τα μεταμεσονύχτια βρόμικα στην καντίνα. Και τα δύο έχουν τη δική τους ώρα. Έτσι πάει και με τη μουσική.

 

Όσο τα σκυλάδικα ήταν κομμάτι μιας υποκουλτούρας (δηλαδή ένα λαϊκό και απλό πράγμα που προσφέρεται για διασκέδαση χωρίς σκοτούρες) τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα.

 

Όμως από τη δεκαετία του '80 τα πράγματα άλλαξαν. Τα σκυλάδικα αναδείχτηκαν σε ναό νεοπλουτισμού (πουθενά αλλού δεν έβρισκες τόσους νεόπλουτους μαζεμένους). Και σταδιακά, χάρη στην αγαστή συνέργεια εταιρειών, ΜΜΕ και λοιπών παραγόντων τα σκυλάδικα -που ήταν απλώς μία από τις όψεις της κουλτούρας μας- αναδείχτηκαν σε κύρια και αποκλειστική όψη μας.

 

Όσοι σκέφτονται ότι οι Έλληνες έχουμε το τσιφτετέλι μέσα μας παραβλέπουν ότι δεν έχουμε μόνο το τσιφτετέλι μέσα μας. Το να εστιάζουμε μόνο σε μια πλευρά της κουλτούρας μας και να την αναδεικνύουμε σε κυρίαρχη είναι όντως πρόβλημα.

 

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι να είσαι σκυλάς στα μουσικά γούστα. Το πρόβλημα είναι να είσαι σκυλάς στην ψυχή. Και ο τρόπος που γαλουχήθηκε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια μέσα από το lifestyle και τα ΜΜΕ οδήγησε δυστυχώς στη σκυλοποίηση του ψυχισμού μας.

 

Σκυλάδικο δεν είναι μόνο η μουσική. Σκυλάδικο είναι και το "όλα 12", το δελτίο ειδήσεων του Σταρ και η Λαμπίρη. Σκυλάδικο είναι και τα πρωινάδικα με τις τσιτωμένες μπάρμπι ξανθιές και τους κοκάκηδες παρουσιαστές. Σκυλάδικο είναι και οι λαϊκίστικες εφημερίδες και οι μισοί πολιτικοί μας. Σκυλάδικο είναι και ο τύπος που πετάει το κουτί τη μαλμποριά ναούμ' απ' το παραθύρι της προπορευόμενης Μπεμβέ, για να σου έρθει εσένα στη μούρη. Σκυλάδικο είναι και το μπαγιάτικο σουβλάκι με την πλαστική πατάτα που ξαφνικά το ερωτευτήκαμε (λες και δεν είχαμε ξαναφάει στη ζωή μας), και πολλά άλλα γύρω μας.

 

Και φυσικά, σκυλάδικο είναι να επαγγέλλεσαι το "έτσι θέλει ο λαός", γιατί αυτό ποτέ δεν είναι λαϊκό, αυτό είναι λαϊκίστικο. Και τα σκυλάδικα όπως είναι σήμερα, εκπροσωπούν άλλη μια όψη του λαϊκισμού στην Ελλάδα.

 

Το ότι μέσα στους επηρεασμένους από το λαϊκισμό θα βρεις και γνήσια λαϊκά άτομα αλλά και γνήσιες λαϊκές τάσεις, δεν λέει κάτι. Διότι ο λαϊκισμός απευθύνεται στον λαό και προφανώς ο λαός διαθέτει και γνήσια λαϊκότητα, παρά το γεγονός ότι ταυτόχρονα τσιμπάει στο δόλωμα της ψευδεπίγραφης λαϊκότητας.

 

Ναι λοιπόν, έχουμε το τσιφτετέλι μέσα μας, αλλά το "τσιφτετέλι-με-κουστουμιά-τρία χιλιάρικα-και-παπούτσι-πεντακοσαρού-απάνω-στο-τραπέζι-κούκλα-μου-γλυκιά-για-να-μας βλέπουνε-κιόλας" δεν το είχαμε μέσα μας, τουλάχιστον όχι όλοι. Αλλά μας το μάθανε -και φυσικά αφεθήκαμε να το μάθουμε.

 

Τέλος οι σκυλάδες δεν είναι τόσο τάξη όσο νοοτροπία, και σκυλάδικες πλευρές μπορεί να έχει ο καθένας μας, και να συνυπάρχουν με ποιοτικές ή ακόμη και ελιτίστικες εκφάνσεις μας. Εμείς επιλέγουμε ποια πλευρά μας θα ταΐσουμε, και στο χέρι μας είναι να μην την αφήσουμε να γίνει τόσο υπερτροφική που να σκοτώσει όλες τις άλλες.

 

Υ.Γ.: Για το θέμα των Dream Theater. Δεν μου αρέσουν οι Dream Theater. Δεν μου αρέσει ο Κιάμος. Ακόμη περισσότερο δεν μου άρεσε η εκτέλεση Dream Theater από την ορχήστρα του Κιάμου (καλοί μουσικοί δεν λέω, αλλά οι άλλοι απλά δεν πιάνονται). Ωστόσο καμία ηθικολογική κριτική των μουσικών ή του Κιάμου δεν μου κολλάει. Και τίποτε μέσα σε σκυλάδικο δεν μπορεί να θίξει την αισθητική μου. Νομίζω ότι έψαχναν για ένα εντυπωσιακό και θορυβώδες intro για να βγει ο... headliner  ;D. Ως προς αυτό κατά τη γνώμη μου δεν λειτουργεί και άσχημα. Kαι γιατί όχι στην τελική; Δεν βεβήλωσαν και καμιά Επίδαυρο...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μη μας απειλεις....ΓΡΑΨΤΟ πρωτα και ποσταρε το,αφου ειναι..τοοοοσο ευκολο και τα λεμε μετα για το αν ειναι χιτ.... ;)

 

Σκέφτηκα μερικές απαντήσεις, αλλά τελικά αποφάσισα ότι στερουμαι του ταλέντου του Γκοσινύ, οπότε δε μπορώ να συζητάω σαν 8χρονος :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου