Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση σε Laptop


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν: από ότι έχω καταλάβει χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό laptop για να γράψουμε κατευθείαν από την κάρτα ήχου! Ένας Pentium4 στα 3,4 Ghz, με 2G RAM(1024x2) και έναν 120 σκληρό δίσκο, και φυσικά μια κάρτα ήχου με 10 εισόδους μας κάνει??????

www.myspace.com/nathanlyk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Λοιπόν: από ότι έχω καταλάβει χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό laptop για να γράψουμε κατευθείαν από την κάρτα ήχου! Ένας Pentium4 στα 3' date='4 Ghz, με 2G RAM(1024x2) και έναν 120 σκληρό δίσκο, και φυσικά μια κάρτα ήχου με 10 εισόδους μας κάνει??????[/quote']

 

Ναι! :)

 

Υ.Γ. Προετοιμάσου για ένα κονδύλι γύρω στα 3 και βάλε χιλιάρικα...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, μας κάνει, αλλά πρέπει να σταματήσεις αυτή την προσπάθεια θεωρητικής επίλυσης προβλημάτων - εκτός αν δεν έχεις οικονομικούς περιορισμούς και σε απασχολεί μόνο ποια είναι η καλύτερη λύση.

 

Μία εξωτερική κάρτα ηχογράφησης με δέκα διακριτές εισόδους (αν υπάρχει) θα είναι κάτι ακριβό - πολύ ακριβό. Ειδικά μαζί με τον υπολογιστή (φορητό) που δεν θα έχει πρόβλημα να χειριστεί αυτή τη κατάσταση.

 

Αλλά - τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να σου εξασφαλίσει καλά αποτελέσματα, αν δεν συνοδεύεται από:

α) πολύ σημαντικής αξίας γνώσεις

β) τα κατάλληλα μικρόφωνα

γ) τους κατάλληλους προενισχυτές μικροφώνων (αν χρειάζονται)

δ) τον κατάλληλο χώρο

ε) απίστευτα πολλούς πειραματισμούς

 

Στο μεταξύ, οποιοσδήποτε ταλαντούχος ηχολήπτης (που έχει μελετήσει όμως το αντικείμενο) θα κάνει καλύτερες ηχογραφήσεις με δύο μόνο μικρόφωνα, την ώρα που εσύ θα παλεύεις να δεις που θα βάλεις τα υπόλοιπα οκτώ, άσε που δεν θα ξέρεις πως να τα στηρίξεις :)

 

Ελπίζω ότι καταλαβαίνεις τι σου λέω: ψάχνεις να βρεις απαντήσεις στην τεχνολογία, ενώ θα έπρεπε να ψάχνεις πως να συμπληρώσεις το όποιο έλλειμα γνώσεων σου. Κάπου στο μεταξύ θα έχεις και όλες τις τεχνολογικές απαντήσεις που χρειάζεσαι.

 

Φιλικά

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ένας amd turion 64 1.8Ghz με 2gb μνήμη και 5200+ στροφές στο σκληρό με το presonus firepod κάνει μια χαρά . Μπορείς να πάρεις και mac.

Το firepod έχει 8 προενυσχυτές και στο προτείνω γιατί έχω το firebox της ίδιας εταιρίας. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες κάρτες να σου κάνουν.. πάντως εγώ θα διάλεγα αυτή , μόνο και μόνο γιατί είμαι ευχαριστημένος με το firebox.

Προτείνω αυτό το setup γιατί ξέρω οτι θα δουλεύει. Για πιο πολλές εισόδους σε λάπτοπ (10 που ψάχνεις εσύ)δεν ξέρω αν θα αντέχει η ταχύτητα του σκληρου στην περίπτωση που τρέχεις και εφφέ ταυτόχρονα στην ηχογράφηση.

6 κανάλια με εφφέ και στα 48khz/32bit ένας σκληρός στις 4200 rpm κλιπάρει. Συνήθως τα λάπτοπ δεν έχουν γρήγορους σκληρούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης απορρώ ,και από τα προηγούμενα ποστ που έχεις κάνει, τι θα βάλεις σε 10 κανάλια και ποιός θα στα ρυθμίσει αυτά μαζί με τα μικρόφωνα σε live ηχογράφηση που θα θές να κάνεις(για live ηχογράφηση ψάχνεσαι απότι φαντάζομαι) :?: :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης απορρώ ' date='και από τα προηγούμενα ποστ που έχεις κάνει, τι θα βάλεις σε 10 κανάλια και ποιός θα στα ρυθμίσει αυτά μαζί με τα μικρόφωνα σε live ηχογράφηση που θα θές να κάνεις(για live ηχογράφηση ψάχνεσαι απότι φαντάζομαι) :?: :roll:[/quote']

 

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να του πω και εγώ του φίλου μας.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνω λάθος, ο nathan θέλει να γράψει τύμπανα.

 

Θα συμφωνήσω με τον Wow!: Ξεκινάς χωρίς να ξέρεις κολύμπι και θέλεις να αγοράσεις εξοπλισμό για αυτόνομη κατάδυση. Η γνώμη μου είναι να αρχίσεις από τα στοιχειώδη: υπολογιστής, αξιοπρεπής stereo κάρτα ήχου, κανα-δυό βασικά προγράμματα, ένα σετ μικροφώνων για τύμπανα (υπάρχουν pre-packs με 4 ή 5 μικρόφωνα - δεν σου χρειάζονται περισσότερα ακόμα - σε καλές τιμές), και μία μεσαίας τιμής κονσόλα/μίκτη. Αν έχεις ένα τουλάχιστον μέτριο στερεοφωνικό μπορείς σε πρώτη φάση να κάνεις monitoring απ' αυτό μια χαρά.

 

Οτιδήποτε περισσότερο (πολυκάναλη κάρτα, ακριβά εφέ, πολλά προγράμματα ήχου, πανάκριβα μικρόφωνα και monitors κ.λπ.) είναι υπερβολή στη φάση που βρίσκεσαι. Θα πελαγώσεις από τον όγκο των δυνατοτήτων και των πληροφοριών, και θα χάσεις χρόνο άσκοπα. Με ένα βασικό εξοπλισμό - με τον οποίο θα έχεις ήδη πολλά να μάθεις ούτως ή άλλως - θα κάνεις αξιοπρεπέστατες εγγραφές και μπορείς να τον ανανεώνεις όσο προχωρείς και αυξάνονται οι απαιτήσεις σου.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:-)

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοοίτε, ποιος θα μου τα ρυθμίσει. Εγώ θα τα ρυθμίσω. Θα πατήσω record στο Sonar, και θα γράψω. Πολύ απλά. Αλλά μάλλον..... δεν είναι έτσι....!? Όπως καταλαβένετε, είμαι πολύ ψημένος για την όλη φάση, χωρίς να έχω μια πλήρης εκπαίδευση! Και μάλλον σας έχω πρήξει! Λογικό. Τόσες ερωτήσεις...... και απορίες! Το θέμα κλεινει εδώ. Πήρα κάποιες πληροφορίες που χρειαζόμουνα! Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με βοήθησαν σε μερικές από τις πολλές απορίες μου.

www.myspace.com/nathanlyk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου