Προς το περιεχόμενο

Rack + Controller ή όχι;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πειτε...τι προτιματε, rack και ξεχωριστα midi controllers η ολα σε ενα;

 

Εγω προτιμώ τα rack, κυριως λογω χρηματων...αλλα παρατηρω οτι ειναι πιο βολικά σε Live λογω μεγεθους, ποιο ευχρηστα γιατι τα πας ευκολα σε ενα φιλο και με οποιοδηποτε midi κλαβιε κανεις τη δουλεια σου, και η ποικιλια και οι δυνατοτητες των controllers ειναι μεγάλη.

 

Ενα αλλο ατου ειναι οτι το computer interface για τα rack μου φαινετε πολύ ποιο ευχρηστο απο τα 3000 κουμπακια ενος workstation.

 

Τι λέτε εσεις;

Rockinger Teleplikter

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χρηματικό εγώ πιστεύω πως είναι στα ίδια επίπεδα επειδή αν πάρεις και ένα καλό controller μαζί με το rack, τότε θα φτάσεις στα λεφτά ενός κανονικού workstation.

 

Η δυνατότητα να κουβαλάς ένα μικρό rack case είναι σωτήρια σε σχέση με το πακέτο του κουβαλήματος ολόκληρου του workstation μέσα στο gig bag ή ακόμα χειρότερα στο hard case! Αλλά πραγματικά, το να βρεις ένα (έστω και απλό) controller εκεί που θα πας είναι πιο δύσκολο απ' όσο περιμένει κανείς, τουλάχιστον έτσι έχω δει εγώ.

 

Σωστό είναι και το ότι μπορείς να πάρεις το synth που θέλεις και μετά το κλαβιέ που θέλεις, χωρίς να πρέπει να τα πάρεις πακέτο χωρίς να σου αρέσει κάποιο από τα 2.

 

Εκεί που θα διαφωνίσω ριζικά είναι το interface. Αν δεν έχεις software editor στον υπολογιστή σου και έχεις rack synth, άστα να πάνε με το editing των ήχων! Ενώ με το workstation και τα knobs, κουμπάκια κλπ. μπορείς να αλλάζεις κατά βούληση τα σημαντικά σημεία ενός ήχου, χώρια που δεν χρειάζεται να βγάζεις τα μάτια σου στις μικροσκοπικές οθονίτσες που συνήθως έχουν τα rack synths...

 

Θα έλεγα... και τα 2! 8)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι να μην έχω λαπτοπ μαζί, τότε προτιμώ ενα synth (δεν είναι απαραίτητο να είναι και workstation) αν γίνεται 76άρι και ελαφρύ το οποίο να δουλεύει σαν κοντρόλερ σε rack.Απλά καλό είναι να υπάρχουν βασικοί ήχοι για κάθε ενδεχόμενο. Τα καινούρια controlers της maudio που βγαίνουν και με ήχους είναι αρκετά βολικά. Βέβαια είναι και το θέμα του κλαβιέ.. τα φτηνά έχουν και φτηνό κλαβιέ.. το οποίο είναι θέμα γούστου.

Επίσης πέρα από ολα αυτά έχει και τι μουσική παίζεις.. και τι ρόλο παίζουν τα πλήκτρα στη μουσική αυτή. Δεν νομίζω πως ανεβαίνει ο καθένας για live με όλα τα μηχανήματά του και το ψάχνει εκείνη τη στιγμή τι ήχους να χρησιμοποιήσει.. ίσως να μην χρειάζεσαι κανένα rack και να καλήπτεσαι με ένα ελαφρύ synth αν ο ρόλος σου είναι 7-8 διαφορετικοί ήχοι σε όλο το πρόγραμμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα "ολοκληρωμένα" συστηματα (άγνωστο γιατί) μου δινουν μια αισθηση περισσοτερης συνοχης. Από πρακτικότητα παντως το μιντι κοντρολλερ είναι ανώτερο (αφού τα περισσότερα rack synths εχουν software editor)

Destroy him, my robots!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δουλεύω με racks χρόνια και ποτέ δεν πείρα synth παρά R-synth...

Δεν ξέρω γιατί.Το πρώτο μου ήταν το m3-R της Korg και από τότε

έως το k-2600 R δεν αλλάζώ γνώμη...

Ισως το να μπορεί να αντικατασταθεί το οτι όλα μπορούν να παίζουν από 1 control.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Και εγώ δουλεύω με RACK. Έχω το PC2R της Kurzweil και το Fatar VMK 188 plus. Δουλεύω σε μαγαζί αλλά δεν χρησιμοποιώ πολλούς ήχους παρα μόνο τους βασικούς (πιάνο, ακορντεόν...) Δηλ 6-7 ήχους. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ θέλω να αγοράσω κάποιο rack , γιατί τελικά το κουβάλημα ενός κανονικού συνθ είναι μεγάλος μπελάς.Άμα θες να βάλεις μέσα και μετασχηματιστή , expression , damper pedal , footswitch , το πακέτο πάει πάνω από 8 κιλά ακόμα και με ελαφρύ συνθ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο την πολύ μικρή εμπειρία μου

rack=δύσκολο στο edit χωρίς υπολογιστή,ελαφρύ,δεν πιάνει χώρο αφου το τοποθετείς σε σημείο που να μη το βλέπεις(αν έχεις προγραμματιόμενο controller να αλλάζει ήχους) και επίσης μπορείς με λίγο πιο φθηνό τρόπο να έχεις μια ποικιλία ήχων...(πολλά racks!)

 

workstation= όλα σε ένα,αποφεύγεις καλωδιωμάνι και πλέον μπορείς να τα φορτώνεις ήχους(σε αρκετά..)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Controller + racks είναι η καλύτερη επιλογή από πάρα πολλές πλευρές.

Αρκεί να υπάρχει το synth που θες σε rack  >:(

 

edit:

Όμως... δεν μας χαλάει να έχουμε και ένα fantom. Για live πάντα.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου