Προς το περιεχόμενο

Εξομοίωση ποντιακής λύρας με ηλεκτρονικό τρόπο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

 

σκέφτηκα αν υπάρχει τρόπος να εξομοιωθεί ο ήχος μιας λύρας (ποντιακή ή κρητική) με ηλεκτρονικό τρόπο. Πειραματίζομαι με κάποια VST plugins αναλογικά με όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα και σκέφτηκα μήπως έχει ασχολήθηκε κανείς περισσότερο με το θέμα. Παρακαλώ τους συντονιστές να μεταφέρουν το θέμα στη σωστή ενότητα. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυσκολη υποθεση, ειδικα αν δεν εχεις σχετικη πειρα με προγραμματισμο ηχων....

Κατ' εμε η καλυτερη λυση ειναι παρεις δειγματα απο μια πραγματικη ποντιακη λυρα, να την σαμπλαρεις δηλαδη και με αυτα να φτιαξεις εναν ηχο που θα παιζεται με καποιο vst σαμπλερ, πχ. Kontakt.

Απο εκει και μετα αρχιζουν οι εκφραστικες δυσκολιες, το πως θα καταφεριες να παιξεις δηλαδη τη λυρα ωστε να ακουγεται εκφραστικα τουλαχιστον ως τετοια  :)... η ποντιακη λυρα εχει ενα χαρακτηριστικο παιξιμο, δυσκολο να παιχτει με πληκτρα.

Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα δεν θέλω να παίζω λύρα με σαμπλερ αλλά να πειραματιστώ με ταλαντωτές τύπου moog. Η σκέψη μου είναι να δοκίμαζα συντονίζοντας στις αρμονικές τους κάποιους βασικούς ταλαντωτές αλλά δεν ξέρω σε τι μορφή είναι. Δηλαδή είναι σε τετραγωνικό, τριγωνικό ή ημιτονικό παλμό; και μια ακόμα πιο "τρελή" σκέψη να βάλω ένα sequencer να αλλάζει το ημιτόνιο στην βασική οκτάβα κατά 0,2% ανα ΒΙΤ για να πετύχω τον βαρύ ήχο με το ελαφρύ τρέμολο. Θα δοκιμάζω συνεχώς και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου