Προς το περιεχόμενο

Βοηθάτε με! Δεν ξέρω τι μου ταιριάζει! (τελική ευθεία!)


ReCoC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρες σας. Είχα κάνει παρόμοια ερώτηση σε

άλλο thread αλλα για να μην ξεφύγει εκείνο απο το θέμα του είπα να ανοίξω καινούργιο.

 

Λοιπόν βασικά εγώ έχω ένα P4 στα 2.6GHz με 512mb μνήμη (αν και σκέφτομαι και μια αναβάθμιση αλλα δεν είναι σίγουρη) και θέλω μια κάρτα για να γράφω κυρίως μπάσο και φωνή. Επείσης για το μπάσο έχω και το tech21 bass driver di. Μιας και είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με recording και θα το κάνω καθαρά για μένα, θέλω να μου προτείνεται την πιο φθήνη καλή επιλογή που πιστεύετε οτι μπορώ να κάνω. Υπολογίζω να δώσω γύρω στα 150Ε. Αυτά που έχω βρεί μέχρι τώρα είναι:

 

η κλασική audiophile που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια απο όλους σας εδω μέσα.

http://www.m-audio.com/products/en_us/Audiophile2496-main.html

 

μια που εμένα μου φαίνεται πανω κάτω ίδιων επειδόσεων αλλά είναι usb.

http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackUSB-main.html

 

κάτι είπωθηκε σε άλλο θέμα για αυτές τις δύο οι οποίες ξεφεύγουν λίγο στην τίμη αλλα αν πιστεύται οτι αξίζουν 200% τα λεφτά τους θα το σκεφτώ.

http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=2888

 

και κάπου αλλού ειπώθηκε για κάποια terratec που είναι πολύ καλήτερη απο την audiophile αλλα δεν βρήκα τιμή οπότε δε ξέρω αν είναι για μένα.

 

Υποθέτω βέβαια οτι όποια και απο τις δύο κάρτες και αν πάρω θα ανταποδίδουν κανονικά και στα παιχνίδια, κλπ. Ούτως ή άλλως δε παίζω συχνά παιχνίδια αλλα που και που αμα χτυπάω κανα game να μην έχω πρόβλημα.

 

Περιμένω τα σχόλια σας και εαν χρειάζεστε κάποια διευκρίνηση, εδώ είμαστε :wink:

 

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

όχι οπωσδήποτε. απλά αυτές συζητιούνται τελευταία στο noiz γι'αυτό αυτές ανέφερα. Αν πιστεύετε οτι οι εσωτερικές είναι καλύτερες δε θα διαφωνίσω γιατί δε ξέρω. Θέλω απλά την καλύτερη δυνατή επιλογή στα χρήματα που διαθέτω και για την δουλειά που την χρειάζομαι. Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι εσωτερική, εξωτερική, μεγάλη, μικρή κλπ κλπ. Παρεπιπτώντως αν κατάλαβα καλά απο άλλα ποστς για την ηχογράφηση πχ του μπάσου παίζει ρόλο και το latency. Αρα ψάχνουμε με το μικρότερο δυνατόν latency?

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι έτσι, τότε σου προτείνω να πάρεις μία εσωτερική κάρτα (τύπου PCI). Θα χρειαστείς μία με δύο εισόδους/σύο εξόδους και Asio Drivers. Επίσης θα χρειαστείς ένα απλό πρόγραμμα όπως το Tracktion της Mackie. Όσον αφορά το τι να πάρεις ακριβώς, σου προτείνω να ρίξεις μία ματιά στον κατάλογο της M-Audio, αν και υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις και φαντάζομαι ότι μέσα στην ημέρα θα προτείνουν διάφορα οι υπόλοιποι φίλοι. Για το latency μην ανησυχείς - όλες οι σύγχρονες κάρτες αυτού του τύπου έχουν χαμηλό latency. Αν σου προτείνει κάποιος κάποια που δεν έχει θα παρέμβουμε.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την μόνη που βρήκα στο έυρως τιμών που ψάχνω απο e-mu είναι η 0404 που είναι στα 110Ε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το hardware accelarated effects που λέει οτι έχει. Λύστε μου και μια απορία. Γιατί λέει 2 εξόδους? δεν είναι μια left και μια right? και οι 2 είσοδοι μπορούν να χρησιμουποιηθούν για στέρεο ηχογράφηση? και επίσης αυτό που λέει:

 

Optical 24-bit/96kHz S/PDIF In/Out (switchable to AES/EBU)

Coaxial 24-bit/96kHz S/PDIF In/Out (switchable to AES/EBU)

 

τί είναι το AES/EBU?

 

Αντε προτείνετε και κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, μη ντρέπεστε. Δε θα σας παρεξηγήσω. Την γνώμη σας ζητάω.... :wink:

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H 0404 έχει ένα στέρεο in και ένα στέρεο out στα 24/96 kHz και με τους driver’s που κατεβάζεις πας στα 24/192 kHz και πάντα με DSP.

Η γνώμη η δικοί μου είναι να μαζέψεις πέντε φράγκα παραπάνω και να πάρεις την 1820 ή την 1820M.

Εγώ έχω εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου την 1820Μ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μιλάμε πάντα για 24/192 kHz με τρία DSP επάνω και με ευαισθησία στα 121db.

Γι αυτό προτείνω δαγκωτό E-MU, οποιοδήποτε μοντέλο της.

Τώρα το AES/EBU είναι κάποιο είδος format του S/PDF OUT το οποίο δεν έχω ακόμα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη έξοδο και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Τώρα αν κάποιος γνωρίζει ας ρίξει τα φώτα του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα ειμαι της γνωμης οτι παιρνω παντα 1-2 κλικ παραπανω απο αυτο που χρειαζομαι.οντας λοιπον κατοχος της m-audio delta 44 , οφειλω να πω οτι ειμαι κατευχαριστημενος.γραφω στα 24/96 και χρησιμοποιωντας το omni i/o και οχι το break out box της καρτας , εχω πολυ μεγαλη ευελιξια στην συνδεσιμοτητα διαφορων συσκευων.το μοναδικο της μειον ειναι οτι δεν εχει αναλυση πανω απο 96 και οτι δεν εχει midi interface.κατα την γνωμη μου καμια σοβαρη καρτα δεν&ειναι υποχρεωμενη &να το εχει.

ως αναφορα το latency ειναι απο μη αναγνωρισιμο εως ανυπαρκτο.

παντως στην συστηνω ανεπιφυλακτα.em.icon.wink.png

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς για διάφορους λόγους δε μπορώ να ξεφύγω κατα πολύ στη τιμή.

Βιαια-βιαια μέχρι τα 160Ε.

Σε αυτά τα λεφτά είδα απο e-mu την 0404 και την 1212m η οποία δε βλέπω να μου προσφέρει κάτι χρήσιμο παραπάνω απο την 0404. Οπότε προς το παρόν μένουμε στην "κόντρα" maudio audiophile - emu 0404 που πιστεύω οτι με καλύπτουν για αυτό που θέλω προς το παρόν. Έτσι όπως τα είδα απο τα site των κατασκευαστών η emu προσφέρει ότι και η maudio + τα effects και μια οπτική έξοδο. Παρόλα αυτά είναι και 10E πιο φθηνή. Οπότε υπερισχύει προς το παρόν η e-mu.

 

Έχει κανείς να προτείνει κάποια άλλη ή να σχολιάσει το παραπάνω??

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου